Regional Säljchef

Stena Recycling gör återvinning till en hållbar affär. Med 1 500 engagerade medarbetare i Sveriges ledande återvinningsbolag skapar vi varje dag långsiktiga lösningar för såväl våra kunder som för samhället i stort. Stena Recycling är en del av Stena Metallkoncernen.
www.stenarecycling.se

Stena Recycling i Region Sydost söker en
REGIONAL SÄLJCHEF

Är du på jakt efter nästa utmaning och redo att inta en framtidsbransch? Är du dessutom coachande, kommunikativ och har ett starkt intresse för försäljning och ledarskap? Då är det dig vi söker!

Din nya roll
Nu är vi på jakt efter en Regional Säljchef till Region Sydost– som omfattar Småland och Blekinge, Nordöstra Skåne. Som Regional Säljchef ingår du i regionledningen där du tillsammans med Regionchef och Filialchefer utvecklar regionens säljarbete. Du har personalansvaret för 16 Säljare som arbetar i Region Sydost.

I rollen som Regional Säljchef ansvarar du för att coacha och leda säljgruppen via målstyrning och uppföljning samt för samordning av regionens resurser och arbetssätt. Du arbetar aktivt med att månadsvis sätta-, följa upp och återkoppla säljmål på individnivå genom individuella samtal och med att hjälpa säljarna att skapa struktur i sitt arbete. Som Regional Säljchef är det avgörande att du har förmåga att skapa långsiktiga relationer och nätverk, både internt och externt. Du kommer att arbeta både operativt genom att bland annat stödja filialerna avseende lönsamhetsberäkningar och delta i framtagandet av regionens och filialernas säljplaner. I Säljchefens roll bidrar du också i det strategiska arbetet för regionens marknadsutveckling och konkurrensförmåga.

Som Regional Säljchef rapporterar du till Regionchef, ingår i regionledningen och verkar över ett stort geografiskt område, vilket medför att tjänsten innebär en hel del resor. Det är därför också meriterande om du är van att leda på distans. Tillsammans med övriga regioners Säljchefer utvecklar ni Stena Recyclings säljprocesser och koncept. Placeringsorten är flexibel inom regionen där Stena Recycling har verksamhet, tex. Jönköping, Värnamo, Växjö eller Kristianstad.

Vi ser gärna att du har:

  • Gedigen erfarenhet av ledande/coachande roll inom sälj
  • Eftergymnasial utbildning inom marknad och försäljning
  • 3-5 års erfarenhet av avancerad försäljning
  • Erfarenhet av att leda och utveckla en personalgrupp mot uppsatta mål

 
Personliga egenskaper
Som person är du affärsmässig, resultatinriktad, flexibel och lösningsfokuserad. Du uppskattar högt driv, struktur och engagemang i säljgruppen, vilket du själv ser till att du bidrar med. Du har ett coachande, utmanande och motiverande förhållningssätt gentemot dina medarbetare, är kommunikativ till din natur och har därmed lätt för att skapa laganda i gruppen.

Det är även viktigt för oss att du delar våra kärnvärden Enkelt, Tryggt och Utvecklande eftersom de är grundläggande i allt vi gör.

Ansökan
Vill du vara med på resan? Vi vill ha din ansökan senast den 7 april 2017. Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Regionchef Clas Hultqvist tel. 010-445 8131.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Missa inget! Prenumerera på Chefs nyhetsbrev

  • Prenumerera på Chefs nyhetsbrev med det bästa från Chef.se.