Datum: 3 sep, 2018
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 23 sep, 2018
Kategorier: Ekonomi- och finanschefer

Ansök direkt Tipsa en vän

Redovisningsspecialist med inriktning på moms och skatt

Är du en person som brinner för redovisningsfrågor och som har en fördjupad kompetens inom moms och skatt? Välkommen till oss på Trafikförvaltningen! Här ges du möjlighet att vara med och bidra till att stärka och utveckla organisationens kompetens inom aktuellt område.

Om tjänsten

Som redovisningsspecialist med inriktning på moms och skatt ingår du i ett team med fem specialister som alla rapporterar till Gruppchefen för enheten central redovisning och skatt. Arbetet innebär stort eget ansvar och många kontaktytor inom hela organisationen samt med externa parter. Koncernen består av såväl förvaltning som aktiebolag varpå det finns en bredd och komplexitet i frågeställningarna. Trafikförvaltningen äger många fastigheter så frågor kring fastighetsmoms en stor del av ditt arbete.

Du är verksamhetens kontaktperson inom moms och skatt och hanterar därmed löpande frågeställningar från verksamheten. En viktig del av rollen är att arbeta framåtriktat och proaktivt med moms-och skattefrågor i organisationen. Du fångar upp viktiga frågor och driver förbättringar och förändringar inom moms- och inkomstskatteområdet.

Ytterligare arbetsuppgifter:

-Utveckla och dokumentera rutiner och processer kring momshantering
-Kontaktperson gentemot externa moms- och skattespecialister.
-Säkerställa att regelverk efterlevs
-Bevaka, analysera och kommunicera ändringar i skattelagstiftning samt bistå verksamheten vid implementering av dessa förändringar.
-Ansvara för upprättandet av koncernens inkomstskattedeklarationer
-Hantera kommunikationen med myndigheter.
-Genomföra avtalsgranskning kopplat till moms- och skatterisker
-Identifiera utbildningsbehov samt genomföra utbildningar internt inom moms- och skatteområdet

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen, företrädesvis inom juridik eller ekonomi. Du har flera års relevant erfarenhet av kvalificerade moms och skattefrågor och har du erfarenhet av fastighetsmoms så är det starkt meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning i någon form och har du erfarenhet från offentlig förvaltning är det meriterande. Din förmåga att utrycka dig kärnfullt och precist skriftligt på svenska är mycket god.

Vi söker dig som är drivande, engagerad och som trivs med stort eget ansvar. Du är van att jobba självständigt och sätter höga mål för leverans och kvalitet. Din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer är utmärkt och du trivs med kontaktytor på olika nivåer.

Att jobba hos oss
Hos oss får du stort eget ansvar och möjlighet att bidra med din kunskap för att göra vår verksamhet bättre och därmed öka andelen nöjda resenärer. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen och hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken (t-bana Thorildsplan eller Stadshagen). Längs Lindhagensgatan finns ett stort antal lunchrestauranger och bra promenadstråk. Motion och hälsa är viktigt för oss och förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. Här finns också möjlighet till flexibel arbetstid.

Att jobba hos oss innebär att du bidrar till Stockholms samhällsutveckling tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Vi jobbar varje dag med att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2 860 000 resenärer.

Information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Finance. Har du frågor eller funderingar kontakta Malin Magnusson, 076-780 68 64 eller Therese Rocafort Svensson, 070-5787277. Du söker genom att klicka på länken nedan:

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1354&ProjectId=155967&DepartmentId=61677&SkipAdvertisement=true

Vi intervjuar fortlöpande så skicka in din ansökan så snart du kan, dock senast den 10 september. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Anita Buske, Vision, tfn 08-686 38 26

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida sll.se/arbeta-inom-kollektivtrafiken. Du hittar oss också på Linkedin och Facebook, @trafikforvaltningenSLL.

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

download-10
Chefsjobb Publicerat 17 Sep 2018

Chef Fastighetsbildning

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan? Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Enhetschef för student- och karriärservice, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning. Avdelning Enheten för student- och karriärservice ansvarar för allmän studie- och karriärservice till sökande och studenter samt karriärservice för doktorander och postdocs/forskare. Vi jobbar med att marknadsföra KI:s utbildningar […]
sk_logo_cmyk
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Kyrkoherde, Svenska kyrkan i Umeå

Vill du vara med och leda Svenska kyrkan i en av Sveriges mest attraktiva och expansiva städer? Nu söker vi en kyrkoherde som vill bidra till mera himmel i Umeå. Umeå är en stad med ung befolkning och storslagna drömmar. Här finns ett myllrande student- och kulturliv, Sveriges högst rankade sjukhus och världens bästa designhögskola. […]
nodra-logo_2rad_blapng
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2018

Chef avfallsinsamling

Ref ABV 2018/0136 Nodra AB vill göra det enkelt att leva i Norrköping. Vår affärsidé är att i ett klimatsmart Norrköping erbjuda alla invånare prisvärda avfalls-, bredbands- och vattentjänster med hög miljöambition och god service. Vi ansvarar för att hushåll och företag i Norrköpings kommun har tillgång till rent dricksvatten och att avloppsvattnet renas innan det […]
01360ab1e794bb68e59f2d790eeab18c
Chefsjobb Publicerat 30 Aug 2018

Vårdenhetschef till infektions- och lungavdelningen

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Infektions- och lungkliniken är en länsklinik med verksamhet inom infektionssjukdomar, lungsjukdomar och specialiserad vuxenallergi. Förutom infektions- och lungavdelningen har vi tre öppenvårdsmottagningar; infektion, lunga/allergi och sprututbyte. Vi står nu inför en omorganisation där vårdenhetschefsansvaret delas upp mellan två personer, en som ansvarar för slutenvården […]

Chefsjobb