Datum: 11 jul, 2019
Plats: Borås
Sista ansökningsdag: 8 aug, 2019
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare

Ansök direkt Tipsa en vän

Redovisningschef till Staples

Staples Solutions är den ledande leverantören av arbetsplatsprodukter, tjänster och lösningar för små, medelstora och stora företag i Europa. Tack vare vårt breda utbud och integrerade lösningar är Staples Solutions det självklara valet för att tillgodose behoven för arbetsplatser både idag och imorgon. Vi bedriver verksamhet i 15 länder i Europa och huvudkontoret ligger i Amsterdam. Den Svensk/Danska verksamheten har 400 medarbetare och omsätter närmare 2 miljarder. Huvudkontoret är placerat i Borås och centrallager för både Sverige och Danmark finns i Växjö.
www.staples.eu, www.staplesadvantage.se

Arbetsuppgifter

Som redovisningschef hos Staples ansvarar du för bolagets redovisningsfunktion i Sverige och Danmark samt har personalansvar för fyra medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen för Finance Sverige/Danmark och rapporterar direkt till Head of Finance på plats i Borås.

I rollen som redovisningschef är du en nyckelperson i att leda, fördela och utveckla redovisningsavdelningen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

 • Övergripande helhetsansvar för redovisningen.
 • Ansvara för att månads-, kvartals- och årsbokslut är korrekta och upprättas i tid enligt IFRS och svensk GAAP samt att bolagets policyer, direktiv och instruktioner efterföljs.
 • Upprätta koncernens årsredovisningar.
 • Deklaration av skatt och moms samt kontaktperson mot bank, skatteverket och externa revisorer.
 • Verksamhetsutveckling för redovisningsfunktionen.
 • First point of contact för huvudkontoret gällande redovisningsfrågor.

Vem är du?
För att trivas och lyckas i rollen som redovisningschef söker vi dig som har arbetat i en större internationell verksamhet och som har:

 • Civilekonomutbildning eller motsvarande, gärna med inriktning redovisning.
 • Gedigen dokumenterad erfarenhet inom redovisning samt mycket goda kunskaper inom Swedish GAAP och är trygg med IFRS.
 • Erfarenhet från redovisning och rapportering i en internationell koncernstruktur.
 • Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska språket.
 • Mycket goda kunskaper i EXCEL och du har även ett stort systemintresse. Erfarenhet av SAP och Oracle är meriterande.

Som person är du ambitiös, ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Du är prestigelös i ditt sätt att vara, tycker om att entusiasmera andra och drivs av att få vara med och påverka och vidareutveckla ekonomifunktionen på bästa sätt.

Du har en god helhetssyn med förmågan att se ekonomiska samband och lösningar på problem. Vidare organiserar och prioriterar du aktiviteter effektivt och självständigt för att utföra ditt arbete med kvalitet. Du trivs i en föränderlig miljö där det krävs snabbhet, stresstålighet och lyhördhet för verksamhetens behov.

Vad kan Staples erbjuda dig?
På Staples får du möjlighet att arbeta i ett globalt företag som värdesätter affärsmässighet där du själv sätter gränsen för hur långt du kan gå. Du erbjuds ett stimulerande och ansvarsfullt arbete i en internationell miljö och kommer leda ett team som präglas av en vilja att hjälpa och stötta varandra.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Staples med Experis. För ytterligare information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Caroline Magnusson på 0703 167 953 eller på caroline.magnusson@se.experis.com.

Ansökningsprocessen startar under juni sedan är det sommarperiod och planen för denna rekryteringsprocess är att intervjuer kommer hållas i början av augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök direkt

Utvalda jobb

Svenska Skogsplantor
Chefsjobb Publicerat 12 Jul 2019

Resultatområdeschef Nord

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Vi är Sveriges och Norra Europas ledande leverantör av skogsfröer, skogsplantor och skogsföryngringar. Våra kunder är stora delar av skogsnäringen i Sverige, och även i Finland och Norge. Vi kännetecknas av högt kundfokus, hög utvecklingstakt, god […]
ljkommunlogo-color
Chefsjobb Publicerat 5 Jul 2019

Chef för strategisk och hållbar utveckling

Arbetsplats Ljusdals kommun är belägen i den nordvästra delen av det vackra Hälsingland. De största orterna i kommunen är Ljusdal, Järvsö och Färila. I vår kommun är det nära till allt som hör till livets goda, ett rikt kulturliv och en mångfald av aktiviteter och sevärdheter! För dig som är naturintresserad finns oändliga möjligheter till […]
ny_sormlandmus_logregions_322u_txtruta
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Verksamhetschef/ Länsmuseichef

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”? Om oss Sörmlands museum är ett regionalt museum – ett länsmuseum – med verksamhet i hela Sörmland. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Verksamheten rymmer allt från […]
logo-enkopingkommun
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Kommundirektör

Om arbetsplatsen I Mälardalens mitt ligger Enköping, Sveriges närmaste stad. Med närhet till 38 städer inom tolv mils radie är det inte bara något vi säger. För oss är närhet mycket mer än geografi och fysiska avstånd. Det är ett sätt att leva. Här finns en trygghet och ett lugn som skapar tillit och engagemang. […]
ladda-ned-2
Chefsjobb Publicerat 28 Jun 2019

Teknisk direktör

Om tjänsten Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi är 62 000 invånare som bor här, men på sommarhalvåret blir vi runt 180 000 personer tillsammans med alla sommargäster och turister. Nu söker vi dig med ett stort samhällsengagemang och kompetens inom […]
polisen_logga
Chefsjobb Publicerat 24 Jun 2019

Kanslidirektör

Arbetsplatsbeskrivning Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med knappt 30 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polismyndigheten står inför en omfattande tillväxt de kommande åren samtidigt som kraven på polisen har ökat. En utbredning av den grova brottsligheten, en mer komplex brottsstruktur med fler svåruppklarade brott, ökade […]

Chefsjobb