gbgoperan

Datum: 29 okt, 2018
Företag: GöteborgsOperan
Plats: Göteborg
Sista ansökningsdag: 14 nov, 2018
Kategorier: Kultur, Media, Ledarskap / Management

Ansök direkt Tipsa en vän

Projektledare, GöteborgsOperan

Vill du bli vår nya projektledare och ha en nyckelroll i ett modernt operahus?

GöteborgsOperan är ett operahus med engagerade medarbetare, avancerad teknik, komplex organisation och ett effektivt projektorienterat arbetssätt. Grunden i verksamheten är opera, dans och musikal, där du som projektledare ansvarar för och driver de produktioner som spelas på våra scener i huset, i regionen och på turnéer både nationellt och internationellt.

Projektledarens roll är att ha totalansvar för samtliga delar i projektet; att planera, budgetera, leda, följa upp samt att ha arbetsmiljöansvar i projekten. Du rapporterar projektet direkt till VD.

Arbetet som projektledare på GöteborgsOperan ställer stora krav på situationsanpassat ledarskap och kommunikation samt innebär nära samarbete med företagets samtliga avdelningar. Att arbeta tillsammans med gästande artister och konstnärliga team, ofta internationella, är också en del av arbetet och förutsätter goda språkkunskaper i engelska och gärna fler språk. Varje projektledare har ansvar för ett antal projekt som löper parallellt, i olika faser.

På projektavdelningen arbetar ett flertal projektledare, projektledarassistent, systemansvariga, jurist och bildproducent. Projektavdelningen leds av projekt- och planeringschefen.

Vi söker dig som har:

  • Minst 3-årig gymnasieutbildning med relevant påbyggnadsutbildning som projektledarutbildning eller motsvarande
  • Flera års dokumenterad erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning som chef, projektledare eller producent i större projekt/företag med hög komplexitet
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska samt gärna ytterligare ett språk
  • Relevant arbetslivserfarenhet inom scenkonst, kultur, media, film, event och närliggande branscher är meriterande.
  • Erfarenhet av att arbeta i internationella sammanhang är meriterande.
  • Som person har du god förmåga att samarbeta, leda och du är skicklig på att kommunicera med olika typer av människor. Du är drivande, agerar självständigt och är bra på att balansera och förena olika intressen. Du ser till helheten samtidigt som du arbetar strukturerat och lösningsorienterat, även i stressade situationer. Du har intresse och drivs av att jobba med övergripande förbättringar och utveckling av processer. I det dagliga arbetet används ett flertal system för planering, budgetering mm vilket förutsätter att du har god datakunskap.

Det är viktigt att du har intresse och engagemang för scenkonst i allmänhet och de konstarter GöteborgsOperan representerar i synnerhet.

Tjänsten är mestadels förlagd till dagtid, men innefattar även en del kvällar och helger, samt resande vid bl a internationella turnéer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Kontakt

Jessica Fjelkegård, Chef projekt och planering
tfn 031-10 80 20

Anna Holm, HR-specialist
tfn 031-10 80 71

Facklig företrädare
Matilda Holmberg, Teaterförbundet
tfn 031-10 82 49

Marlene Jahnke, Ledarna
tfn 031-10 82 57

Ansök direkt

Utvalda jobb

sfr-logo-cmyk_red
Chefsjobb Publicerat 2 Nov 2018

Utvecklingschef till Studiefrämjandets riksförbund

Utvecklingschef till Studiefrämjandets riksförbund Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet in i framtiden? Genom att förbättra stödet och servicen till våra avdelningar och distrikt och genom att öka takten i vårt utvecklingsarbete vill vi rusta Studiefrämjandet för att vara med och bidra till lösningen av vår tids stora utmaningar – exempelvis hotande […]
sfr-logo-cmyk_red
Chefsjobb Publicerat 2 Nov 2018

Administrativ chef/CFO till Studiefrämjandets riksförbund

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet in i framtiden? Genom att förbättra stödet och servicen till våra avdelningar och distrikt och genom att öka takten i vårt utvecklingsarbete vill vi rusta Studiefrämjandet för att vara med och bidra till lösningen av vår tids stora utmaningar – exempelvis hotande klimatförändringar, ökande extremism, framväxande […]
region_skane
Chefsjobb Publicerat 2 Nov 2018

Enhetschefer till VO Anestesi, Operation och Intensivvård i Kristianstad

Om arbetsplatsen Gör skillnad. Varje dag. Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) är ett av regionens akutsjukhus och här finns anestesi- och operationsavdelningen, där det årligen utförs mer än 10 000 operationer varav mer än 1000 barnanestesier. Utöver detta finns en intensivvårdsavdelning, postoperativ och dagkirurgisk verksamhet samt anestesi- och smärtmottagning. Sterilcentraler finns vid sjukhusen i Kristianstad, Hässleholm och […]
gbgoperan
Chefsjobb Publicerat 29 okt 2018

Projektledare, GöteborgsOperan

Vill du bli vår nya projektledare och ha en nyckelroll i ett modernt operahus? GöteborgsOperan är ett operahus med engagerade medarbetare, avancerad teknik, komplex organisation och ett effektivt projektorienterat arbetssätt. Grunden i verksamheten är opera, dans och musikal, där du som projektledare ansvarar för och driver de produktioner som spelas på våra scener i huset, […]

Chefsjobb

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden