hoganas

Datum: 25 jul, 2017
Företag: Höganäs kommun
Plats: Höganäs, Skåne län
Sista ansökningsdag: 20 aug, 2017
Kategorier: Bygg, Anläggning

Ansök direkt

Plan- och bygglovschef till Höganäs kommun

Höganäs kommun jobbar efter devisen ”från kol till diamant”. Det vill säga, vi är bra – men vi vill bli ännu bättre! Vi söker dig som vill jobba i en engagerad kommun med stor framåtanda. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en gemytlig atmosfär.

Vill du vara med och slipa vår diamant?

I Höganäs lever småstadscharmen kvar samtidigt som kommunen följer med i den ständigt pågående utvecklingen. För att kunna möta framtidens utmaningar måste vi växa. Höganäs vision innebär att vi år 2025 är 27 500 stolta invånare, med framgångsrika företagare som tillsammans är överens om att Höganäs är väl värt att investera i.

Plan- och bygglovsavdelningen har en central roll i Höganäs spännande utveckling. Bland annat formar vi nu en helt ny stadsdel. Här planeras för volymhandel, verksamheter, besöksanläggningar, cirka 700 bostäder, förskolor samt ett rationellt och finmaskigt gatunät. Arbetet med att ta fram detaljplaner pågår och stadsdelen kommer att byggas ut mellan år 2020 och år 2035.

Hos oss ges du möjlighet att utvecklas, byta arbetsuppgifter och göra karriär. Närheten mellan våra avdelningar och mellan förvaltning och politik skapar en stimulerande arbetsmiljö.

Nu söker Höganäs kommun en plan- och bygglovschef med fokus på ledarskap och verksamhetsutveckling.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta för Höganäs kommun:
Plan- och bygglovsavdelningen arbetar med den fysiska planeringen som omfattar allt från den kommunomfattande översiktsplanen, detaljplaner och andra strategiska planeringsdokument till bygglov. Dessa handlingar är viktiga förutsättningar för olika myndighetsbeslut enligt både plan- och bygglagen och miljöbalken.

Vi erbjuder en trevlig, social och spännande arbetsplats med verksamheter och medarbetare inom olika delar av samhällsbyggnadsprocessen. Som chef för plan- och bygglovsavdelningen har du en roll som är både operativ och strategisk. Du har ansvar för 19 kompetenta medarbetare, rapporterar till förvaltningschefen och sitter även med i ledningsgruppen för Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Rollbeskrivning:
Arbetet som chef för plan- och bygglovsavdelningen i Höganäs kommun är ett spännande och utmanande uppdrag. Du är inte bara avdelningschef, utan en nyckelspelare i kommunen. Vi är öppna för dina tankar och idéer kring kommunens framtida utveckling och planering gällande planer, samhällsbyggnad och bygglov. Du har fokus på att skapa förutsättningar för att förverkliga kommunens vision av utveckling och tillväxt, och att effektivisera avdelningens arbete genom att bland annat kvalitetssäkra beslut och processer, förtydliga och utveckla rutiner och metoder, och säkerställa att avdelningens mål uppnås.

Som avdelningsansvarig har du en betydande roll i driva utvecklingen både operativt och strategiskt framåt för plan- och bygglovsfrågor, och du blir delaktig i att skapa kvalitet i såväl stora som små projekt. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar. I rollen ingår naturligtvis att fördela arbetsuppgifter, leda och följa upp verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som är relevant för myndighetsutövning inom plan- och bygglagen. Vi utgår från att du har mångårig erfarenhet från arbete med samhällsbyggnadsfrågor och plan- och bygglovsverksamhet, och goda kunskaper om de lagar och regler man arbetar utifrån.

Du har erfarenhet från ledande befattning där du själv varit operativ och du har en prestigelös framtoning. Som ledare är du coachande, lösningsorienterad och handlingskraftig. Du inspirerar och engagerar dina medarbetare i ditt arbete med att driva verksamheten framåt genom ständigt förändringsarbete och utveckling. Dessutom är du målinriktad och strukturerad med god förmåga att prioritera och organisera arbetet på avdelningen.

Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ i både tal och skrift. Då du kommer att ha mycket kontakt med andra myndigheter och aktörer är du serviceinriktad, social och trygg i din framtoning. Du har en förmåga att sätta in den egna verksamheten i ett större sammanhang och vara en god representant för verksamheten både internt och externt.

Det är meriterande om du varit aktiv i komplex verksamhetsutveckling, om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation, och om du har erfarenhet av myndighetsutövande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Process

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Har du frågor kring tjänsten eller processen, är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Matilda Rodey på tlf. 0736 84 74 50, eller matilda.rodey@badenochandclark.se. Du ansöker om tjänsten via länken i annonsen där du registrerar din ansökan och bifogar dina ansökningshandlingar. I vår kvalitetssäkrade process kommer du eventuellt att få besvara personlighetstester och en videointervju.

Senaste datum för ansökan är 20/8. Urvalsprocessen sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Intervjuer beräknas äga rum under v. 32 och v. 36.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Experis Sverige
Publicerat 16 Aug 2017

Affärsinriktad CFO

Experis Sverige
Publicerat 16 Aug 2017

Mansoft Rekryterar SCCM ConfigMgr Specialist

Experis Engineering
Publicerat 16 Aug 2017

Ellevio söker tekniska specialister inom elnät med fokus på framtiden

Experis IT
Publicerat 16 Aug 2017

Ekonomiassistent till telekombolag i Solna

Experis Engineering
Publicerat 16 Aug 2017

Inköpare till Sulzer Pumps

Experis Sverige
Publicerat 16 Aug 2017

Områdeschef rekryteras till Samhall

Experis Engineering
Publicerat 15 Aug 2017

Strukton Rail rekryterar Projektledare inriktning berg till Stockholm

Experis IT
Publicerat 15 Aug 2017

Gruppchef IT-leverans till Länsförsäkringar AB

Experis Sverige
Publicerat 15 Aug 2017

Operativ inköpare

Experis Sverige
Publicerat 15 Aug 2017

Erfaren strategisk inköpare till stort företag i Trollhättan

Experis IT
Publicerat 15 Aug 2017

FMV söker en Leverantörsansvarig till IT staben

Experis IT
Publicerat 15 Aug 2017

IT Solution Manager – Digital Customer experience

Experis Sverige
Publicerat 15 Aug 2017

Anbudsspecialist till Staples nordiska huvudkontor i Borås

Experis Finance
Publicerat 14 Aug 2017

Användarspecialist med inriktning mot kvalitetssäkring

Experis Sverige
Publicerat 14 Aug 2017

Åre kommun rekryterar Chef till Tekniska avdelningen

Experis Sverige
Publicerat 14 Aug 2017

Findus Sverige söker Distriktschef/Säljare med ansvar för Värmland

Experis Engineering
Publicerat 14 Aug 2017

Projektledare bostadsexploatering – placering i Stockholm

Experis Sverige
Publicerat 14 Aug 2017

Findus Foodservice söker matintresserad Säljare/Distriktchef Malmö

Experis Sverige
Publicerat 14 Aug 2017

Redovisningsekonom för start omgående

Experis Engineering
Publicerat 14 Aug 2017

KMA-ansvarig till ledande rivningsföretag