hoganas

Datum: 25 jul, 2017
Företag: Höganäs kommun
Plats: Höganäs, Skåne län
Sista ansökningsdag: 20 aug, 2017
Kategorier: Bygg, Anläggning

Ansök direkt

Plan- och bygglovschef till Höganäs kommun

Höganäs kommun jobbar efter devisen ”från kol till diamant”. Det vill säga, vi är bra – men vi vill bli ännu bättre! Vi söker dig som vill jobba i en engagerad kommun med stor framåtanda. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en gemytlig atmosfär.

Vill du vara med och slipa vår diamant?

I Höganäs lever småstadscharmen kvar samtidigt som kommunen följer med i den ständigt pågående utvecklingen. För att kunna möta framtidens utmaningar måste vi växa. Höganäs vision innebär att vi år 2025 är 27 500 stolta invånare, med framgångsrika företagare som tillsammans är överens om att Höganäs är väl värt att investera i.

Plan- och bygglovsavdelningen har en central roll i Höganäs spännande utveckling. Bland annat formar vi nu en helt ny stadsdel. Här planeras för volymhandel, verksamheter, besöksanläggningar, cirka 700 bostäder, förskolor samt ett rationellt och finmaskigt gatunät. Arbetet med att ta fram detaljplaner pågår och stadsdelen kommer att byggas ut mellan år 2020 och år 2035.

Hos oss ges du möjlighet att utvecklas, byta arbetsuppgifter och göra karriär. Närheten mellan våra avdelningar och mellan förvaltning och politik skapar en stimulerande arbetsmiljö.

Nu söker Höganäs kommun en plan- och bygglovschef med fokus på ledarskap och verksamhetsutveckling.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta för Höganäs kommun:
Plan- och bygglovsavdelningen arbetar med den fysiska planeringen som omfattar allt från den kommunomfattande översiktsplanen, detaljplaner och andra strategiska planeringsdokument till bygglov. Dessa handlingar är viktiga förutsättningar för olika myndighetsbeslut enligt både plan- och bygglagen och miljöbalken.

Vi erbjuder en trevlig, social och spännande arbetsplats med verksamheter och medarbetare inom olika delar av samhällsbyggnadsprocessen. Som chef för plan- och bygglovsavdelningen har du en roll som är både operativ och strategisk. Du har ansvar för 19 kompetenta medarbetare, rapporterar till förvaltningschefen och sitter även med i ledningsgruppen för Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Rollbeskrivning:
Arbetet som chef för plan- och bygglovsavdelningen i Höganäs kommun är ett spännande och utmanande uppdrag. Du är inte bara avdelningschef, utan en nyckelspelare i kommunen. Vi är öppna för dina tankar och idéer kring kommunens framtida utveckling och planering gällande planer, samhällsbyggnad och bygglov. Du har fokus på att skapa förutsättningar för att förverkliga kommunens vision av utveckling och tillväxt, och att effektivisera avdelningens arbete genom att bland annat kvalitetssäkra beslut och processer, förtydliga och utveckla rutiner och metoder, och säkerställa att avdelningens mål uppnås.

Som avdelningsansvarig har du en betydande roll i driva utvecklingen både operativt och strategiskt framåt för plan- och bygglovsfrågor, och du blir delaktig i att skapa kvalitet i såväl stora som små projekt. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar. I rollen ingår naturligtvis att fördela arbetsuppgifter, leda och följa upp verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som är relevant för myndighetsutövning inom plan- och bygglagen. Vi utgår från att du har mångårig erfarenhet från arbete med samhällsbyggnadsfrågor och plan- och bygglovsverksamhet, och goda kunskaper om de lagar och regler man arbetar utifrån.

Du har erfarenhet från ledande befattning där du själv varit operativ och du har en prestigelös framtoning. Som ledare är du coachande, lösningsorienterad och handlingskraftig. Du inspirerar och engagerar dina medarbetare i ditt arbete med att driva verksamheten framåt genom ständigt förändringsarbete och utveckling. Dessutom är du målinriktad och strukturerad med god förmåga att prioritera och organisera arbetet på avdelningen.

Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ i både tal och skrift. Då du kommer att ha mycket kontakt med andra myndigheter och aktörer är du serviceinriktad, social och trygg i din framtoning. Du har en förmåga att sätta in den egna verksamheten i ett större sammanhang och vara en god representant för verksamheten både internt och externt.

Det är meriterande om du varit aktiv i komplex verksamhetsutveckling, om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation, och om du har erfarenhet av myndighetsutövande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Process

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Har du frågor kring tjänsten eller processen, är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Matilda Rodey på tlf. 0736 84 74 50, eller matilda.rodey@badenochandclark.se. Du ansöker om tjänsten via länken i annonsen där du registrerar din ansökan och bifogar dina ansökningshandlingar. I vår kvalitetssäkrade process kommer du eventuellt att få besvara personlighetstester och en videointervju.

Senaste datum för ansökan är 20/8. Urvalsprocessen sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Intervjuer beräknas äga rum under v. 32 och v. 36.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

logga-3
Chefsjobb Publicerat 18 Aug 2017

Utökning med Beställarchef för Funktionsnedsättning och Psykisk ohälsa

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden. Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen. Arbetsplatsbeskrivning Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning […]
02ledarna
Chefsjobb Publicerat 10 Aug 2017

Ledarna söker en lösningsorienterad förhandlare till Värmland

Som förhandlare hos oss erbjuds du en självständig, mångfacetterad och utvecklande roll där du stöttar chefer i deras roll som chef och som anställd inom många olika typer av verksamheter och branscher. Ledarna söker en lösningsorienterad förhandlare till region Värmland. Som förhandlare hos oss arbetar du med förhandling och chefsrådgivning på individnivå. Arbetsuppgifter Arbetet omfattar […]
logotyp_n2
Chefsjobb Publicerat 9 Aug 2017

Forskningschef

Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle? Vi söker en forskningschef och tillika enhetschef till Strålsäkerhetsmyndighetens forskningsenhet. Strålsäkerhetsmyndigheten finansierar forskning inom strålsäkerhetsområdet som omfattar kärnsäkerhet, strålskydd och nukleär icke-spridning. Forskningsanslaget har en budget på cirka 80 miljoner kronor per år som ska gå till grundläggande och tillämpad forskning inom myndighetens verksamhetsområde. […]
hoganas
Chefsjobb Publicerat 25 Jul 2017

Plan- och bygglovschef till Höganäs kommun

Höganäs kommun jobbar efter devisen ”från kol till diamant”. Det vill säga, vi är bra – men vi vill bli ännu bättre! Vi söker dig som vill jobba i en engagerad kommun med stor framåtanda. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en gemytlig atmosfär. Vill du vara med och slipa vår diamant? I Höganäs lever […]
download-2
Chefsjobb Publicerat 10 Jul 2017

Stadsbyggnadsdirektör

Arbetsbeskrivning Göteborg står inför sitt största utvecklingssprång i modern historia och ska växa med nära en tredjedel till 2035. Vi ska göra plats för 150 000 nya göteborgare och bygga 80 000 nya bostäder och arbetsplatser. Göteborg ska bli en grön och nära storstad. Vision Älvstaden i stadskärnan kring Göta älv är en viktig del […]
vgrlogga-fyrfarg-obestruket-konvert
Chefsjobb Publicerat 29 Jun 2017

Chef Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen

Naturbruksförvaltningen, Naturbrukskansliet Skövde Med visionen ”Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet” driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasiet, särskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Skolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) fungerar som kompetenscentra för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet […]
download
Chefsjobb Publicerat 21 Jun 2017

Chef till enheten för samverkan och planering

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – […]
logo_svensk_bilsport
Chefsjobb Publicerat 15 Jun 2017

Svensk Bilsport söker en Förbundsdirektör

Vi söker en Förbundsdirektör som kan fortsätta utveckla ett av landets framgångsrikaste idrottsförbund. Framgångarna för Svensk bilsport fortsätter! Efter 23 år är åter en svensk förare i Formula 1 och inom rallycrossen har vi en regerande världsmästare. Dessutom är återväxten av svenska förare inom internationella serier rekordartad. Svenska Bilsportsförbundet söker nu en ny Förbundsdirektör – […]
av_logo
Chefsjobb Publicerat 14 Jun 2017

Stabschef inspektion

Arbetsmiljöverket är ansvarig förvaltningsmyndighet för arbetsmiljö- och arbetstidsfrågor. Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklande arbetsförhållanden. Arbetsmiljöverket har drygt 600 anställda. Avdelningsstaben är en stabsfunktion inom inspektionsavdelningen, som har 350 medarbetare utspridda på fem regioner. Ditt nya arbete Som stabschef på inspektionsavdelningen leder du avdelningsstaben och arbetet med att samordna och stödja hela […]
sigtuna_logo_sta%cc%8a_rgb
Chefsjobb Publicerat 7 Jun 2017

Chef till Analys och support

Workplace description Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i […]

Chefsjobb