Datum: 5 dec, 2018
Plats: Östersund
Sista ansökningsdag: 2 jan, 2019
Kategorier: Administrativ chef

Ansök direkt Tipsa en vän

Östersunds kommun rekryterar Kommunikatör

Tänk dig det bästa av två världar. Stadspuls och fjälluft. Där vädrets makter och närheten till naturen, Storsjöns vatten och hela fjällvärlden påverkar livsstilen. Där internationella evenemang och det rika mat- och kulturlivet gör staden levande. Östersund är en växande stad med universitet och här finns ett näringsliv med innovationskraft, skapat av människor som tänker lika, eller olika.

Folk med drömmar, studenter, forskare, företagare, eldsjälar. Med driv att hitta vägar som gör livet lite roligare och låter oss lysa – ut i världen.

Östersunds största arbetsgivare söker nu en kommunikatör som vill bli del av en varm och engagerad kommunikationsavdelning och jobba mot målet att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

Område kommunikation

Vi är en kreativ, kompetent och vidsynt arbetsgrupp som ständigt utvecklas. Vi arbetar för medborgarnytta och framgång för våra verksamheter. Vi är måna om att utveckla oss själva i våra yrkesroller och varandra. Vi vet att vi är varandras arbetsmiljö.

Avdelningens uppdrag är att ge kommunikativt stöd till framför allt kommunens chefer. Det handlar bland annat om att planera och genomföra kommunikationsaktiviteter, ge råd vid mediekontakter, förvalta kommunens webbplats och intranät. Vi skapar också innehåll i kommunens officiella kanaler, utformar informationsmaterial, håller utbildningar, klarspråksgranskar texter, fotograferar och filmar.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör kommer du att ingå i Område kommunikation som består av 15 medarbetare och leds av kommunikationschefen.

Du blir en del av ett arbetslag och din huvuduppgift blir att vara kommunikatör och kontaktperson för Kultur- och fritidsförvaltningen, en av de mindre förvaltningarna med fokus på medborgarnas fria tid. Du kommer bland annat att:

 • Ingå i redaktionen och jobba med text, bild och rörligt innehåll i dagliga publiceringar i kommunens kanaler
 • Bistå chefen för Kultur- och fritidsförvaltningen samt dennes nyckelpersoner med operativt och strategiskt kommunikationsstöd, både internt och externt
 • Planera, hålla ihop och genomföra kommunikations- och utvecklingsinsatser
 • Producera innehåll, organisera och driva arbetet med förvaltningens sidor på den externa och interna webbplatsen
 • Vara länken mellan Kultur- och fritidsförvaltningen och Område kommunikation

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kommunikation/information alternativt har motsvarande kunskaper, samt har några års dokumenterad yrkeserfarenhet inom kommunikationsområdet.

Du har erfarenhet av att bistå chefer och medarbetare med kommunikationsplanering och att hålla ihop kommunikationsprocesser. Du har en hög digital kompetens, är en god skribent, är van att producera innehåll till webben. Du har grundläggande kunskaper i formgivning och produktion av rörligt innehåll. Du är van att jobba med kommunikationsaktiviteter som spänner över hela bredden, från operativt till strategiskt, och kan arbeta självständigt, samt driva egna sakfrågor och utvecklingsarbeten. Om du har intresse för kulturfrågor är det en extra bonus.

Övrigt som är meriterande:

 • Kunskaper i Klarspråk
 • Kunskaper i sydsamiska
 • Erfarenhet av inkluderande och normkreativ kommunikation

Som person är du proaktiv, engagerad och ansvarstagande. Du är noggrann, tar initiativ och kan planera, strukturera och prioritera. Du är flexibel och kan snabbt rikta om ditt fokus om det skulle behövas. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen.

Du är trygg i dig själv som person och i din yrkesroll. Dessutom har du en ödmjuk inställning till den kommunala verksamhetens villkor och förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din förmåga att passa in i arbetsgruppen.

Ansökan och kontaktperson

Du söker tjänsten via experis.se senast 2019-01-01

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult AnnaKarin Bergqvist på telefon 070 – 377 20 63 eller e-post annakarin.bergqvist@se.experis.com

Välkommen med din ansökan!

Ansök direkt

Utvalda jobb

sjo%cc%88v_cyan
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Direktör till Infrastrukturavdelningen

Experter på infrastruktur inom sjöfart Infrastrukturavdelningen bidrar till utvecklingen av sjöfarten och transportinfrastrukturen genom att bereda förslag på projekt till nationella planen för transportsystemet, genomföra utredningar och hantera remisser. Planering inför genomförandet av de stora farledsprojekt som är fastställda i nationella planen för transportsystemet och som omfattar fem miljarder kronor avseende sjöfart, samt andra utpekade […]
vgs-ny
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Retail Manager sökes till Volkswagen

Volkswagen är ett av marknadens hetaste bilmärken. Vi är det näst största bilmärket sedan många år och framtiden ser ljus ut med fina lanseringar av SUV och därtill en kommande flora av elektrifierade fordon! Volkswagen kommer bli det mest köpta bilmärket av privatpersoner under hela 2018, vilket är ett resultat av vår fina produktportfölj, våra […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 5 Dec 2018

Kommunikationsdirektör

Världen förändras och vi med den, men några saker vet vi säkert: Karolinska Institutet är en arbetsplats för den som gillar utmaningar och framför allt en arbetsplats med stort engagemang, i stark utveckling. Du får: motiverade kollegor och medarbetare och som brinner för sitt uppdrag – att bidra till att förbättra människors hälsa. Du är: […]
stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm
Chefsjobb Publicerat 3 Dec 2018

Avdelningschef för personal och kompetensförsörjning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och […]
krono
Chefsjobb Publicerat 22 Nov 2018

Teamchef som vill leda i förändring till Falun

Vi ser möjligheter, gör du? Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I […]

Chefsjobb

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
 • Konkreta råd i ditt chefskap
 • Användbara metoder och verktyg
 • Relevanta erbjudanden