Datum: 14 jan, 2019
Plats: Karlsborg
Sista ansökningsdag: 3 feb, 2019
Kategorier: Ekonomi- och finanschefer

Ansök direkt Tipsa en vän

Nammo i Karlsborg söker redovisningschef

1870 började man tillverka ammunition i den gamla fästningen i Karlsborg. Sedan 1887 har verksamheten varit belägen i dagens fabriksanläggningar. 1989 frångick man det statliga ägandet och fr o m 1998 ägs man av norska Nammo AS som i sin tur ägs till 50% av norska staten och 50% av Patria. I Karlsborg är man cirka 150 anställda och där utvecklas och produceras finkalibrig ammunition för den militära marknaden. Man har i Nammogruppen sedan 1998 gått från 1 100 anställda i 4 länder till 2 400 anställda i 13 länder.

Läs mer på www.nammo.com

Vi söker nu en duktig redovisningschef som vill vara med och skapa den framtida ekonomifunktionen för Nammo Sweden på huvudkontoret i Karlsborg.

Dina arbetsuppgifter

Vi står i startgroparna till en förbättringsresa där vi kommer uppgradera och bygga ut vårt nuvarande affärssystem. Som redovisningschef hos oss ansvarar du för att göra de processförändringar som behövs och för att bygga upp samt säkra processer i systemet. Det ligger stort fokus på att skapa effektiva processer samtidigt som du ansvarar för en kvalitativ redovisning.

Ytterligare ansvarsområden och arbetsuppgifter är bl a:

 • Säkra att redovisning, bokslut och rapportering håller hög kvalitet, är korrekt och
  följer gällande lagar och regler och har väl dokumenterade avstämningar
 • Upprätta månads- och årsbokslut
 • Ansvara för affärs- och kostnadsredovisning
 • Ansvara för moms, skatteredovisning, årsredovisning och deklarationer
 • Arbeta med anläggningsregister
 • Utarbeta kortsiktiga likviditetsprognoser
 • Ansvara för kund- och leverantörsreskontra
 • Ankomstregistrera/Kontera/Boka fakturor
 • Genomföra kontoanalyser, uppföljning av projekt etc

Tjänsten är placerad i Karlsborg, du leder ett team på 2 personer och du rapporterar till Administrativ chef. Rollen arbetar för fyra produktionsenheter; Karlsborg, Karlskoga, Vingåker och Lindesberg, vilket innebär att du någon gång per vecka är på resande fot.

Den vi söker
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du är självgående i redovisningens alla processer och har en god analytisk förmåga. Det är ett starkt önskemål att du tidigare arbetat i ekonomisystemet Axapta (Microsoft Dynamics AX) men inget krav. Du har god datorvana och är en erfaren användare av Excel. Du talar och skriver både svenska och engelska flytande, engelska är vårt koncernspråk.

Som person är du strukturerad och metodisk. Du är nyfiken, tar initiativ, driver frågor och fattar beslut. Vidare trivs du med att leda andra att prestera och utvecklas i sitt arbete lika väl som att själv arbeta operativt med redovisningen. Att driva förändring motiverar dig och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; Dedication (hängivenhet), Precision (precision) och Care (omtanke).

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Nammo Sweden med Experis, en del av ManpowerGroup. Du kommer att bli anställd hos Nammo Sweden.

För mer information eller frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Petra Sivefäldt, 0500-38 14 37 eller petra.sivefaldt@se.experis.com.

Du söker tjänsten via länken på denna sida med registrerat och uppdaterat CV. Sista ansökningsdag är den 3 februari 2019 men lämna gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök direkt

Utvalda jobb

migrationsverket
Chefsjobb Publicerat 7 Jan 2019

Regionchef till region Öst

Region Öst är en av Migrationsverket sex geografiska regioner inom den operativa verksamheten och har ca 700 medarbetare. Vi är lokaliserade över tre län – Jönköping, Södermanland och Östergötland. Regionens kansli finns i huvudkontorsorten Norrköping. Vi har Migrationsverkets samtliga verksamhetsgrenar, asyl- och tillståndsprövning, mottagnings- och boendeenheter samt nationellt servicecenter. Inom tillståndsprövningen ingår prövning av medborgarskap, […]
migrationsverket
Chefsjobb Publicerat 28 Dec 2018

Regionchef till region Stockholm

Region Stockholm är en av Migrationsverkets största regioner med drygt 800 medarbetare. Verksamheten i regionen är bred och omfattar mottagning av asylsökande, asylprövning samt prövning av olika typer av tillstånd. Den största delen av verksamheten är samlad i moderna lokaler i Sundbybergs centrum där vi arbetar aktivitetsbaserat. Där ligger även vårt nationella servicecenter som bland […]
sida_logga
Chefsjobb Publicerat 21 Dec 2018

Sida söker avdelningschef med gedigen erfarenhet av styrning, ledning och utveckling

Är du en erfaren chef och ledare som vill utveckla Sidas ledningsstöd? Vill du ta dig an komplexa frågor inom styrning och ekonomi och bidra till helhetsperspektiv? Sida söker en målinriktad avdelningschef grundad i värderingar så som tillit, öppenhet och mod. Vi erbjuder Sida genomför den svenska utvecklingspolitiken som ska skapa förutsättningar för fattiga människor […]

Chefsjobb

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
 • Konkreta råd i ditt chefskap
 • Användbara metoder och verktyg
 • Relevanta erbjudanden