download-8

Datum: 4 maj, 2018
Företag: Kalmar Energi
Plats: Kalmar
Kategorier: Försäljnings- och marknadschefer, Ledning, Teknik, Naturvetenskap

Ansök direkt Tipsa en vän

Marknadschef

Bli marknadschef på Kalmar Energi och hjälp oss förändra världen!

På Kalmar Energi jobbar vi med att utveckla framtidens energiföretag. Vi är små men vi ligger i framkant i fråga om förnybar energi och hållbara affärsmodeller. Vill du hjälpa oss att förändra världen? Som marknadschef på Kalmar Energi får du en nyckelroll i arbetet med att bryta ny mark.

Vi erbjuder

Vi strävar alltid efter att vara en attraktiv arbetsplats och är säkra på att motiverade och engagerade medarbetare både presterar och mår bättre. Vi välkomnar olikheter och är övertygande om att mångfald är en förutsättning för en framgångsrik verksamhet. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och kan hjälpa andra att utvecklas. Som lokalt energiföretag finns och arbetar vi i våra kunders omedelbara närhet, och vi tror på personliga möten. Att bo eller kunna bosätta dig i Kalmar är därför centralt för uppdraget.

Din roll

Du ingår i ledningsgruppen och förväntas bidra till koncernens gemensamma utveckling. Du är en viktig representant för Kalmar Energi och dess värderingar både internt och externt. Tillsammans med ledningen och dina kollegor ansvarar du för att ta fram och genomföra marknadsstrategier och verksamhetsplaner. Vi ska arbeta i rätt kanaler med rätt budskap och steg för steg bygga ett ännu starkare varumärke. Våra kunder ska uppleva oss som ett modernt företag med hög tillgänglighet och starkt fokus på både hållbarhet och innovativa affärsmodeller.

Som marknadschef rapporterar du till företagets VD. Du har tre direktrapporterande chefer och ytterligare tolv kollegor i ditt team. Tillsammans ansvarar ni för områdena försäljning, kundservice och kommunikation. I uppdraget ingår att kunna hantera presskontakter tillsammans med VD och kommunikationschefen. Du förväntas därför ha goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Affärsutveckling och förvaltning av våra största system, dessa är två viktiga faktorer för koncernens utveckling. Som Marknadschef blir du ägare till en eller flera affärer och förväntas även kunna bidra till att våra IT- system utnyttjas på rätt sätt för att nå optimal effektivitet och ökat kundvärde. Tjänsten kräver därför att du har stor erfarenhet av att arbeta med IT och förståelse för teknikens möjligheter.

Din profil

Vi tror att du har varit verksam som ledare mellan 5 och 10 år inom marknad och/eller försäljning i en teknikorienterad verksamhet, och troligen varit chef över andra ledare. Har du dessutom erfarenhet av energibranschen kan det vara meriterande. Vi ser också gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande fleråriga erfarenheter. Det är ett stort plus om du har ett brinnande teknik- och hållbarhetsintresse, med förmågan att se hur teknik kan användas för att möta människors behov snarare än en teknisk spetskompetens.

I grunden är du en prestigelös lagspelare. Du är flexibel och van att leda i förändring. Du ser det som något naturligt att skapa förutsättningar för andra att lyckas och är kreativ och modig när det kommer till affärsmöjligheter. Energi- och samhällsutmaningar ligger dig varmt om hjärtat och du har både drivet och viljan som krävs för att realisera idéer och koncept utifrån ett affärsmässigt perspektiv. I den snabbt föränderliga energibranschen är framtidens energilösningar sällan givna, vilket skapar både utmaningar och möjligheter. Du är redo att ta dig an dessa.

För att lyckas i din roll har du ett kommunikativt och coachande förhållningssätt. Du har lätt för att knyta kontakter och bygga förtroende till både kollegor och affärspartners samt en förmåga att motivera och inspirera andra. Flera av Kalmar Energis projekt drivs tillsammans med kunder, leverantörer och tvärgående i den interna organisationen. Därför är en god kommunikativ förmåga central.

Hur du ansöker

I denna rekrytering samarbetar vi med Telin Rekrytering & Konsult men skriv gärna i din ansökan att du hittade annonsen på chef.se. Läs mer och sök tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Av säkerhetsskäl tar vi ej emot ansökan via e-post.

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Terése S Carlstedt på telefon 070-377 45 51 eller e-post terese@telinrekrytering.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

av_logo-4
Chefsjobb Publicerat 14 maj 2018

Sektionschef

Vi söker en kommunikativ och coachande chef med ledarerfarenhet till inspektionsavdelningen med placering vid region väst, regionkontoret i Mölndal. Ditt nya jobb innebär att du leder den operativa tillsynsverksamheten så att den bedrivs effektivt mot våra verksamhetsmål. Du har resultat-, budget-, personal och arbetsmiljöansvar för en sektion med cirka 15-18 medarbetare. Arbetet innebär att fatta […]
logo_sthlmvattenavfall_rgb_72dpi_10cm
Chefsjobb Publicerat 7 maj 2018

Driftledare

Vill du arbeta med en av samhällets viktigaste infrastrukturer? Avdelningen för dricksvattenproduktion växer och för att möta framtidens behov och utmaningar behöver vi nu utöka vår verksamhet med två Driftledare, varav den ena kommer att vara ansvarig för anläggningens underhåll på Lovö vattenverk och den andra på Norsborgs vattenverk. Arbetsuppgifter och utmaningar Som Driftledare på […]
download-8
Chefsjobb Publicerat 4 maj 2018

Marknadschef

Bli marknadschef på Kalmar Energi och hjälp oss förändra världen! På Kalmar Energi jobbar vi med att utveckla framtidens energiföretag. Vi är små men vi ligger i framkant i fråga om förnybar energi och hållbara affärsmodeller. Vill du hjälpa oss att förändra världen? Som marknadschef på Kalmar Energi får du en nyckelroll i arbetet med […]
logo_webb_liggande
Chefsjobb Publicerat 24 Apr 2018

Chef IT-teknik, teknisk chef

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet. Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig […]
westander_logo_rod-300x95
Chefsjobb Publicerat 23 Apr 2018

Ledarskapskonsult

Westander söker ledarskapskonsulter Vill du jobba på en snäll pr-byrå där vi tror på öppenhet och bara tar uppdrag som vi själva sympatiserar med? Westander söker pr-konsulter med inriktning mot kommunikativt ledarskap, som ska hjälpa våra uppdragsgivare med medierelationer och ledarskap. Gemensamt för oss som jobbar på Westander är att vi vill bidra till en […]

Chefsjobb