83f4f41d2d3ee5445c7c29c0711a4f43

Datum: 9 feb, 2018
Företag: Ledarna
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 10 mar, 2018
Kategorier: IT-chefer, Ledarskap / Management

Ansök direkt Tipsa en vän

Ledarna söker erfaren och kommunikativ IT-chef

Vi behöver förstärka ledarskapet på vår IT-enhet. Vi står inför en spännande resa att skapa ett ännu mer effektivt verksamhetsstöd för våra medarbetare samt digitala tjänster för våra ca 93 000 medlemmar, som är chefer inom olika branscher och verksamheter i hela landet.

Vi har påbörjat en teknisk transformation från en äldre miljö till nästan helt molnbaserad IT. Vår serverhall avvecklades till förmån för tjänstebaserade lösningar för såväl drift och support, som teknisk förvaltning och utveckling. Målet med vår digitala transformation är att bli än mer relevanta och tillgängliga för våra medlemmar.

Om uppdraget

I uppdraget ingår att leda, utveckla och följa upp resultat utifrån din verksamhets mål och strategier, utforma aktivitetsplan, ta fram budget, planera och följa upp aktiviteterna, ha tät kontakt med verksamheten, medarbetarna på IT, samt med IT:s leverantörer för support, förvaltning och utveckling. Inom IT-enheten hjälps vi åt att utveckla vår verksamhet och arbetsformer, så ditt engagemang är viktigt för att vi ständigt ska bli bättre!

IT-verksamheten består idag av egen personal i form av förvaltningsledare, IT-specialister och systemanalytiker, men även av leverantörer som ansvarar för drift och förvaltning av IT-miljön. I din roll som chef innebär det att du måste vara förändringsorienterad och ha förståelse för hur förändring och förvaltning ska samverka, samt att skapa goda relationer till våra leverantörer för att säkerställa kvaliteten i IT-leveransen. För att på bästa sätt kunna leda IT-enheten och även kunna kommunicera ut dess uppgift till övriga organisationen behöver du ha god förmåga att förstå verksamhetens behov samt god förmåga att samverka med andra. På Ledarna har vi alltid har medlemsnyttan i fokus.

Vi på Ledarna vill ha bästa möjliga användarupplevelse, för såväl våra medlemmar som för våra medarbetare. Vi arbetar i projekt såväl som i förvaltning. I din roll som chef och ledare ansvarar du för linjeverksamheten, ett eller flera IT-projekt samt förvaltningsobjekt med uppgift att säkerställa att verksamheten på Ledarna har ett så effektivt IT-stöd som möjligt. Som IT-chef är du en del av ledningsgruppen och rapporterar direkt till vd.

Kvalifikationer

 • Chefserfarenhet med såväl budget- som personalansvar
 • Erfarenhet av förhandling/upphandling med leverantörer
 • Goda kunskaper om molntjänster
 • Erfarenhet av att styra IT-förvaltning och IT-projekt
 • Erfarenhet av att arbeta agilt

Det är även meriterande om du har erfarenhet av:

 • Förändringsledning, digital transformation av ett tjänsteföretag
 • Att vara en del av en ledningsgrupp
 • PM3
 • Microsoft 365/Azure
 • Salesforce

Vi söker dig som är trygg i din kompetens och trygg i rollen som ledare samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har förmågan att tillsammans med dina medarbetare omsätta verksamhetens behov till IT och kan anpassa din kommunikation utefter mottagaren. I rollen kommer du att ansvara för flera områden såsom förvaltningsorganisationen, den digitala arbetsplatsen och avtal med leverantörer samt ha personalansvar för IT-enheten som idag består av 5 personer. För att lyckas i rollen tror vi att du har tidigare erfarenhet av att sitta i en ledningsgrupp.

Du brinner för vår digitala transformation och kan leda arbetet för att hjälpa Ledarnas verksamhet med högklassigt IT-stöd. Som chef på Ledarna förväntar vi oss att du tycker om att vara chef och kan leda med ett professionellt och engagerande ledarskap. I arbetet med IT-enheten förväntas du kunna delegera, agera bollplank och ha ett coachande förhållningssätt samt fatta beslut tillsammans med dina medarbetare. Du har ett stort intresse för teknik där du håller dig ajour med ny teknik och gärna delar med dig av dina kunskaper.

Frågor

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Marika Brynne, marika.brynne@ledarna.seeller telefon 08-598 990 75. Har du frågor inför din ansökan är du välkommen att kontakta HR-koordinator/rekryterare Thomasine Grindestam via personal@ledarna.se.

Ansökan

Din ansökan (cv och personligt brev) vill vi ha snarast då urval och intervjuer görs löpande, dock senaste den 10/3 2018.

Övrigt

Heltid, tillsvidare och start sker enligt överenskommelse. Tjänsten utgår från vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm.

För att ge bästa möjliga service till våra medlemmar eftersträvar Ledarna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället i stort och vi vill särskilt uppmuntra sökanden som kan bidra till det. Idag är vi till största delen kvinnor varför vi gärna ser fler män som sökande till våra tjänster.

Inför rekryteringsarbetet har Ledarna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
 • Konkreta råd i ditt chefskap
 • Användbara metoder och verktyg
 • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

stralsakerhet1
Chefsjobb Publicerat 19 Feb 2018

Chef till enheten för nukleär icke-spridning

Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Till vårt kontor i Solna söker vi en enhetschef som kan leda arbetet med att förhindra spridning av kärnvapen. Dina arbetsuppgifter Som enhetschef har du både verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för planering, uppföljning och rapportering samt för utveckling av […]
sensus
Chefsjobb Publicerat 15 Feb 2018

Sensus region Skåne-Blekinge söker regionchef 

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter, ledare och deltagare. Sensus lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning. Sensus har ca 400 anställda, mer än 12000 ledare och ett 50-tal lokalkontor. Sensus region Skåne-Blekinge har ett 50-tal anställda […]
stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm
Chefsjobb Publicerat 12 Feb 2018

Avdelningschef till förskoleavdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi vill att barnen på förskolan ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att skicklig personal på förskolan är avgörande […]
83f4f41d2d3ee5445c7c29c0711a4f43
Chefsjobb Publicerat 9 Feb 2018

Ledarna söker erfaren och kommunikativ IT-chef

Vi behöver förstärka ledarskapet på vår IT-enhet. Vi står inför en spännande resa att skapa ett ännu mer effektivt verksamhetsstöd för våra medarbetare samt digitala tjänster för våra ca 93 000 medlemmar, som är chefer inom olika branscher och verksamheter i hela landet. Vi har påbörjat en teknisk transformation från en äldre miljö till nästan […]
malmostad1
Chefsjobb Publicerat 8 Feb 2018

Kommunikationschef till stadsbyggnadskontoret

Om arbetsplatsen I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar […]

Chefsjobb