509fd262-4026-4613-9b20-9641d3c0b55b

Datum: 2 okt, 2019
Företag: Region Stockholm
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 24 okt, 2019
Kategorier: Ledarskap / Management, Ledning, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Sektionschef för trafik och infrastrukturutveckling

Nu söker vi en öppen och kommunikativ ledare till en mångfacetterad grupp som tillsammans jobbar för att lösa regionens framtida behov av SL:s kollektivtrafik.

Om tjänsten

Som ny sektionschef för trafik och infrastruktur på vår avdelning för strategisk utveckling är arbetet innehållsrikt och varierande.

Bland annat bidrar du till arbetet med att långsiktigt utveckla SL-trafiken, våra anläggningar såsom bussterminaler och spårtrafikutbyggnader, spår och bussfordon inom ramen för den regionala utvecklingsplanen för Stockholms län, regionalt trafikförsörjningsprogram, strategier samt utvecklingsplaner.

Men du sätter även ramarna för sektionens organisation, samverkar med vår omfattande trafikavdelning och bidrar till att sektionens strategier blir tydliga underlag för avdelningen.

Du får bland annat jobba med:

 • Avdelningens ledningsgrupp
 • Löpande dialog med samarbetspartners, externa och interna intressenter samt funktioner inom trafikförvaltningen för att diskutera utvecklingsmöjligheter och behov
 • Resursplanera sektionens verksamhet och säkerställa kompetensförsörjning
 • Representera avdelningen strategisk utveckling i interna och externa styrgrupper för infrastruktur- och fordonsprojekt samt i forskningssammanhang
 • Skapa förutsättningar för dialog, samverkan och eget ansvar
 • Agera i enlighet med trafikförvaltningens värderingar

 Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat.

Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

Det finns mycket spännande att berätta om vårt strategiska utvecklingsarbete och det finns minst lika mycket att lära.

Men utöver din kunskap inom området söker vi det lilla extra hos dig – en stark ledare med drivkraft som bidrar till att avdelningen för strategisk utveckling har en självklar roll inom trafikförvaltningen, Region Stockholm.

Vi vill att du formar och stärker sektionens medarbetare så att de trivs ännu bättre på jobbet och ges möjligheter till kompetensutveckling.

För att trivas i rollen som sektionschef hos oss är du driven, relationsbyggande, kommunikativ och har förmågan att förändringsleda för att anpassa verksamheten till nya omständigheter.

Vidare har du:

 • Högskoleexamen eller motsvarande och ledarskapsutbildning
 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av direkt ledning med ekonomi-, personal- och planeringsansvar
 • Erfarenhet och förmåga av att leda utvecklingsarbete och förändringsprocesser inom en verksamhet

Det är meriterande om du även har erfarenhet av att samverka och driva branschutveckling, samverka med myndigheter och intresseorgan, forskningsinstitutioner och leverantörsledet.

Ytterligare pluspoäng är din erfarenhet av förhandlingsarbete, din förståelse för teknisk kunskap inom järnvägs- och anläggningsteknik samt för frågor som rör hållbar utveckling och samhällsbyggnad inom regionen.

 Information och ansökan

Befattningen är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras och måste vara godkänd innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Jens Plambeck, tfn 070-786 16 51. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta hr-partner Marie Martinsson, tfn 070-786 13 98.

Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är den 24 oktober.

Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 070-786 18 88

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.

http://www.sll.se/

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt.

Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan! Läs mer om oss.

Sista ansökningsdag: 2019-10-24

Yrkesområde

Chefer inom adm, personal, ekonomi och IT

Arbetsplats: Stockholm
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning:
Heltid

Kontakt

Marie Martinsson
HR-partner
070-786 1398
Jens Plambeck

Fackliga representanter

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 070-786 18 88

Referensnummer: 165365

Ansök direkt

Utvalda jobb

logga-kau
Chefsjobb Publicerat 9 okt 2019

Administrativ chef

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar […]
sfr-logo-cmyk_red-3
Chefsjobb Publicerat 8 okt 2019

Verksamhetschef

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Skåne-Blekinge in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö, musik och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling? Brinner du för att leda, engagera och utveckla människor och verksamheter? Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd […]
region_skane
Chefsjobb Publicerat 4 okt 2019

Enhetschef till Geriatrikavdelning

Gör skillnad. Varje dag. – Vi lever allt längre, vilket gör att behovet av geriatrisk vård ökar – det är här framtidens vård finns! På vår avdelning arbetar vi med CGA (Comprehensive Geriatric Assessment) som innebär att vi ser hela patientens behov, även det sociala där vi har kontakt med anhöriga. Här arbetar vi interdisciplinärt […]
509fd262-4026-4613-9b20-9641d3c0b55b
Chefsjobb Publicerat 2 okt 2019

Sektionschef för trafik och infrastrukturutveckling

Nu söker vi en öppen och kommunikativ ledare till en mångfacetterad grupp som tillsammans jobbar för att lösa regionens framtida behov av SL:s kollektivtrafik. Om tjänsten Som ny sektionschef för trafik och infrastruktur på vår avdelning för strategisk utveckling är arbetet innehållsrikt och varierande. Bland annat bidrar du till arbetet med att långsiktigt utveckla SL-trafiken, […]
ladda-ned-3
Chefsjobb Publicerat 26 Sep 2019

1:a linjens chef/ Platschef röntgen

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Bild- och funktionsmedicin Dalarna är en gemensam basenhet med röntgenenheter i Avesta, Falun, Mora, Ludvika samt Mammografiverksamheten. Upptagningsområdet omfattar Dalarnas 280 000 fasta invånare och ett stort antal turister sommar- och vintersäsong. Målsättningen […]
sfr-logo-cmyk_red-2
Chefsjobb Publicerat 25 Sep 2019

Verksamhetschef

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Stockholm in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling? Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige.  Studiefrämjandet är en ideell […]
lantmateriet
Chefsjobb Publicerat 3 Sep 2019

Chef för controllerfunktionen

Vi erbjuder dig Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra. Som chef för controllerfunktionen ges du stora möjligheter att vara delaktig och påverka vidareutvecklingen av Lantmäteriets verksamhetsstyrningsprocess. […]

Chefsjobb