Datum: 10 jul, 2019
Plats: Solna
Sista ansökningsdag: 21 aug, 2019
Kategorier: Produktionschefer inom tillverkning

Ansök direkt Tipsa en vän

Lab Manager hos Akademiska Hus till framtidens flexibla labb

Vad är A Working Lab (AWL)?
AWL är ett nationellt koncept inom Akademiska Hus och där vi erbjuder medlemskap till våra lokaler för: näringsliv, studenter och forskare. Här kommer näringsliv, studenter och forskare mötas för co-working, möten, studier och innovationsprojekt. På AWL, vid Campus Solna, kommer traditionella kontor blandas med co-working, mötesplatser och eventlokaler, makerspace, labb, café med mera. Allt med flexibla och korta avtal. Nu söker vi en Lab Manager till en av Sveriges mest spännande co-working- och innovationsmiljöer vid Campus Solna. Vi har totalt ca 5000 kvm i tre fastigheter (två fastigheter med labblokaler) och ca 300 medlemmar.

Om labben
Labben som rollen kommer ansvara för, driva och utveckla ligger i två olika fastigheter på Campus Solna och tillhör tre olika aktörer och tillika samarbetspartners.

 • AWL: Erbjuder ca 30 labb
 • Waters: En stor aktör inom labbdrift och utrustning som kommer erbjuda AWL-medlemmar samt andra målgrupper ett Open Access Lab med deras senaste instrument (UPLC-MS/MS technologi för kemiska analyser).
 • Colibri: Investerar och supportar företag inom Life Science och har idag 5-6 mindre bolag i samma fastighet som AWL samt har idag ca 5 labb.

AWL kommer att erbjuda labben genom flexibla och fasta labbplatser eller via exklusiva labbrum. Målgruppen är forskare/entreprenörer inom AWL men även andra forskare på Campus Solna som är i behov av extra labb.

Om rollen
I rollen som Lab Manager ansvarar du för helheten av labben på AWL på Campus Solna, Waters Open Access Lab samt Colibris labb. Du arbetar kontinuerligt med att säkerställa att nya AWL medlemmar har rätt utbildning och förkunskap, att AWL har rätt erbjudande mot målgruppen och att säkerhetsföreskrifter följs etc.

Lokalt kommer du att arbeta nära en Site Manager (ansvarig för helheten av AWL på Campus Solna) och en Community Manager (spindeln i nätet för att anordna event med medlemmar och andra intressenter).

Ditt ansvar i rollen

 • Hantera AWL:s labb i de två olika fastigheterna
 • Hantera Waters nya koncept Open Access Lab
  • Arbeta med applikationsspecialister från Waters
  • Administrera kundförfrågningar om provanalysprojekt
  • Träna kunderna hur de ska hantera system och mjukvara och LC-MS instrument för att säkra att utfall och säkerhet blir så bra som möjligt.
  • Du kommer få gedigen utbildning inom utrustningen.
 • Hantera Colibris labb
 • Hjälpa de som nyttjar labben i fastigheterna med att skapa rätt förutsättningar för effektiv labbverksamhet
 • Träna medlemmar och andra kunder i hur labbmiljöerna fungerar både gällande instrument men även trivsel och säkerhet
 • Hantering av riskavfall och smarta gemensamma inköp av labb-tillbehör
 • Tillsammans med Community och Site Manager bygga en kultur genomsyrad av kreativitet, öppenhet och kunskapsspridande på en av Sveriges främsta innovationsmiljöer inom Life Science

Vem är du?
Vi söker dig med en högre utbildning inom en Life Science-relaterad disciplin och som har minst 5 års praktisk erfarenhet av labbverksamhet ex. vätskekromatografi och masspektrometri.

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har god förmåga att bygga relationer, en stark kommunikativ förmåga och att du är service minded. Vi söker dig som är prestigelös och som har lätt att samarbeta med andra och trivs i en flexibel miljö där de flesta dagar kommer se olika ut.

Det är ett stort plus om du har ett brinnande intresse för innovation och startups.

Övriga kvalifikationer vi önskar se hos dig

 • Bakgrundserfarenhet av de flesta analysinstrument/utrustning inom Life Science
  • Erfarenhet av att utveckla och använda kvantitativa och kvalitativa LC/MS/MS metoder.
  • Praktisk erfarenhet av Waters’ LC-MS system och programvaror (UNIFI, Masslynx och relaterade programvaror) är en fördel.
 • Säkerhetsföreskrifter på labb
 • Duktig på att hantera flera olika aktörer då du kommer att hjälpa både AWL, Waters och Colibri
 • Erfarenhet från projektledning eller liknande är meriterande
 • Flytande i svenska och engelska
 • Starkt kundfokus och försöker hitta lösningar på kundernas problem
 • Har erfarenhet av och trivs med att presentera/utbilda
 • Har struktur och god förmåga att prioritera sin tid på ett effektivt sätt

Vad kan Akademiska Hus erbjuda dig?
Akademiska Hus älskar sina medarbetare! Förutom en rolig och varierande roll och en arbetsplats med högt i tak, erbjuds du löpande kompetensutveckling och ingå i ett nätverk med kollegor över landet. Du erbjuds goda förmåner genom bland annat vår förmånsportal, våra hälsoaktiviteter, sjukvårdsförsäkring och friskvårdsbidrag.

Sök tjänsten redan i dag
I den här rekryteringen samarbetar Akademiska Hus med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Håkan Kempel, 0730 211833, hakan.kempel@se.experis.com
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Du ansöker via Experis hemsida via ansökningslänken. På grund av GDPR tar vi inte emot några ansökningar via mail.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök direkt

Utvalda jobb

Svenska Skogsplantor
Chefsjobb Publicerat 12 Jul 2019

Resultatområdeschef Nord

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Vi är Sveriges och Norra Europas ledande leverantör av skogsfröer, skogsplantor och skogsföryngringar. Våra kunder är stora delar av skogsnäringen i Sverige, och även i Finland och Norge. Vi kännetecknas av högt kundfokus, hög utvecklingstakt, god […]
ljkommunlogo-color
Chefsjobb Publicerat 5 Jul 2019

Chef för strategisk och hållbar utveckling

Arbetsplats Ljusdals kommun är belägen i den nordvästra delen av det vackra Hälsingland. De största orterna i kommunen är Ljusdal, Järvsö och Färila. I vår kommun är det nära till allt som hör till livets goda, ett rikt kulturliv och en mångfald av aktiviteter och sevärdheter! För dig som är naturintresserad finns oändliga möjligheter till […]
ny_sormlandmus_logregions_322u_txtruta
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Verksamhetschef/ Länsmuseichef

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”? Om oss Sörmlands museum är ett regionalt museum – ett länsmuseum – med verksamhet i hela Sörmland. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Verksamheten rymmer allt från […]
logo-enkopingkommun
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Kommundirektör

Om arbetsplatsen I Mälardalens mitt ligger Enköping, Sveriges närmaste stad. Med närhet till 38 städer inom tolv mils radie är det inte bara något vi säger. För oss är närhet mycket mer än geografi och fysiska avstånd. Det är ett sätt att leva. Här finns en trygghet och ett lugn som skapar tillit och engagemang. […]
ladda-ned-2
Chefsjobb Publicerat 28 Jun 2019

Teknisk direktör

Om tjänsten Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi är 62 000 invånare som bor här, men på sommarhalvåret blir vi runt 180 000 personer tillsammans med alla sommargäster och turister. Nu söker vi dig med ett stort samhällsengagemang och kompetens inom […]
polisen_logga
Chefsjobb Publicerat 24 Jun 2019

Kanslidirektör

Arbetsplatsbeskrivning Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med knappt 30 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polismyndigheten står inför en omfattande tillväxt de kommande åren samtidigt som kraven på polisen har ökat. En utbredning av den grova brottsligheten, en mer komplex brottsstruktur med fler svåruppklarade brott, ökade […]

Chefsjobb