ki_platsannons

Datum: 5 dec, 2018
Företag: Karolinska Institutet
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 3 jan, 2019

Ansök direkt Tipsa en vän

Kommunikationsdirektör

Världen förändras och vi med den, men några saker vet vi säkert: Karolinska Institutet är en arbetsplats för den som gillar utmaningar och framför allt en arbetsplats med stort engagemang, i stark utveckling.

Du får: motiverade kollegor och medarbetare och som brinner för sitt uppdrag – att bidra till att förbättra människors hälsa.

Du är: en erfaren chef och trygg ledare – lyhörd men strategisk, balanserad men handlingskraftig, ödmjuk men orädd. Om du också gillar att driva förändring i en komplex organisation – sök jobbet nu!

Kommunikationsdirektörens uppdrag

Du kommer att ta vid i ett redan påbörjat utvecklingsarbete: att renodla uppdraget och verksamheten på kommunikationsavdelningen för att skapa bästa möjliga förutsättningar för kommunikationsarbetet vid Karolinska Institutet, som är ett av världens ledande medicinska universitet.

Universitetets nya vision träder i kraft 2019, som handlar om att driva utvecklingen av kunskap om livet och att verka för en bättre hälsa för alla. 2019 är också startpunkten för arbetet med den nya strategin som sträcker sig till år 2030 – samma tidshorisont som för FN:s agenda och de globala hållbarhetsmålen. Som kommunikationsdirektör leder du kommunikationsarbetet i samklang med den nya strategin för ett globalt, samverkande och hållbart universitet.

Kommunikationsavdelningen tillhör universitetsförvaltningen, som ska ge stöd åt kärnverksamheten, det vill säga Karolinska Institutets forskning och utbildning. Du blir avdelningschef med ansvar för 40 medarbetare som är organiserade i fem olika enheter: ledningskommunikation och press, internkommunikation och verksamhetsstöd, externa relationer och forskningskommunikation, akademiska ceremonier och medicinens historia och kulturarv.

Du har en nära dialog med rektor och den övriga universitetsledningen. Du ingår i universitetsförvaltningens ledningsgrupp och du rapporterar till universitetsdirektören.

Dina arbetsuppgifter är att:

 • Vidareutveckla, leda och driva arbetet vid kommunikationsavdelningen och de övergripande kommunikationsmålen för organisationen.
 • Bygga förtroende i organisationen genom dialog och ständig förbättring av kommunikationsstödet till ledning, chefer och medarbetare. Du arbetar med förståelse för utbildning och forskning och samspelet med det omgivande samhället.
 • Balansera många olika intressen och driva kommunikationsfrågorna med lyhördhet och tydlighet.
 • Verka för ständig utveckling av kommunikationsavdelningens expertis och stärkt kompetens inom framför allt digitalisering.
 • Värna och arbeta för öppenhet gentemot omvärlden och inom den egna organisationen.
 • Skapa och upprätthålla ett brett kontaktnät inom KI såväl som genom interaktion med andra lärosäten, med samhälle och näringsliv, i Sverige och internationellt.

Eftersökt kompetens:

 • Relevant akademisk utbildning, sannolikt inom kommunikation, eller motsvarande arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Gedigen och flerårig kompetens av strategiskt kommunikationsarbete i en komplex verksamhet.
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda i utveckling och förändring.
 • Flerårig och gedigen erfarenhet som chef med ansvar för medarbetare, arbetsmiljö och budget.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet från högskola eller universitet och förståelse för vardagsarbetet och förutsättningarna i en akademisk organisation.
 • Erfarenhet från offentlig sektor/politiskt styrd organisation.
 • Vana att leda genom andra chefer.

Förväntningar:

Du är en stabil, trygg och professionell ledare som trivs och verkar väl i en komplex och krävande miljö. Du är strategisk i ansats, ser helheter, kan tolka och omsätta en vision till verkställighet, skapar genomslag och förståelse för målen. Att du kan samarbeta och samverka väl såväl internt som externt, ser möjligheter, är drivande och når resultat tar vi för givet. Du är omvärldsorienterad, kompetent inom moderna tekniker och möjligheter, förstår och arbetar digitaliserat och framsynt. Självklart arbetar du utifrån ekonomiska ramar och har en affärsmässig ansats. Du har hög tillit till dina medarbetare, delegerar och följer upp med tydlighet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan senast den 3 januari 2018.

I denna rekrytering samarbetar Karolinska institutet med SOURCE där Ann Peyron, tel 070-878 42 26 eller Bianca Gideback, tel 070-811 03 64 gärna besvarar dina frågor.

Kontakt KI:
Per Bengtsson, universitetsdirektör, per.bengtsson@ki.se eller 08-524 83 670

Facklig företrädare:
Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansök direkt

Utvalda jobb

sjo%cc%88v_cyan
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Direktör till Infrastrukturavdelningen

Experter på infrastruktur inom sjöfart Infrastrukturavdelningen bidrar till utvecklingen av sjöfarten och transportinfrastrukturen genom att bereda förslag på projekt till nationella planen för transportsystemet, genomföra utredningar och hantera remisser. Planering inför genomförandet av de stora farledsprojekt som är fastställda i nationella planen för transportsystemet och som omfattar fem miljarder kronor avseende sjöfart, samt andra utpekade […]
vgs-ny
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Retail Manager sökes till Volkswagen

Volkswagen är ett av marknadens hetaste bilmärken. Vi är det näst största bilmärket sedan många år och framtiden ser ljus ut med fina lanseringar av SUV och därtill en kommande flora av elektrifierade fordon! Volkswagen kommer bli det mest köpta bilmärket av privatpersoner under hela 2018, vilket är ett resultat av vår fina produktportfölj, våra […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 5 Dec 2018

Kommunikationsdirektör

Världen förändras och vi med den, men några saker vet vi säkert: Karolinska Institutet är en arbetsplats för den som gillar utmaningar och framför allt en arbetsplats med stort engagemang, i stark utveckling. Du får: motiverade kollegor och medarbetare och som brinner för sitt uppdrag – att bidra till att förbättra människors hälsa. Du är: […]
stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm
Chefsjobb Publicerat 3 Dec 2018

Avdelningschef för personal och kompetensförsörjning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och […]
krono
Chefsjobb Publicerat 22 Nov 2018

Teamchef som vill leda i förändring till Falun

Vi ser möjligheter, gör du? Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I […]

Chefsjobb

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
 • Konkreta råd i ditt chefskap
 • Användbara metoder och verktyg
 • Relevanta erbjudanden