malmostad1

Datum: 8 feb, 2018
Företag: Malmö Stad
Plats: Malmö
Sista ansökningsdag: 11 mar, 2018
Kategorier: Kommunikation, Ledarskap / Management

Ansök direkt Tipsa en vän

Kommunikationschef till stadsbyggnadskontoret

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar såväl människor som företag och i detta expansiva skede står Malmö stad inför flera utmaningar där Stadsbyggnadskontoret har en viktig roll. På Stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 230 personer med att planera och utveckla Malmö. Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med kartläggning samt service åt bostadsmarknadens parter.

Stadsbyggnadskontoret står inför flera förändringsprocesser där kommunikationsinsatserna kommer vara viktiga delar. Som vår kommunikationschef kommer du få möjligheten att initiera och genomföra ett efterfrågat förändringsarbete som tar kommunikationsarbetet på förvaltningen till en ny nivå och på så sätt vara en nyckelperson i stadsbyggnadskontorets resa till att bli en mer kommunikativ organisation.

Arbetsuppgifter
Som kommunikationschef hos oss leder, samordnar och utvecklar du stadsbyggnadskontorets kommunikationsarbete på ett proaktivt sätt, med målet att ge det strategiska och operativa stöd som behövs för att förvaltningens mål ska uppnås. Du är direkt underställd avdelningschefen för den administrativa avdelningen och ingår i avdelningsledningen och i förvaltningens ledningsgrupp. I samverkan med förvaltningens chefer analyserar du verksamheternas behov och förväntningar på det operativa och strategiska kommunikationsstödet och lyckas på så sätt utveckla kommunikationsarbetet samtidigt som du får med dig både chefer och medarbetare.

Du är chef och ledare för kommunikationsenhetens åtta medarbetare, vilket innebär att du operativt deltar i och leder enhetens dagliga arbete. Enheten ansvarar för intern och extern kommunikationsplanering, mediekontakter, omvärldsbevakning och studiebesöksverksamhet. Arbetet med intranätet, externa webbplatsen malmo.se och tidningen Planering i Malmö leds och samordnas av enheten, som även producerar text, bild, film och layout. Till enheten hör också en modellverkstad och ett digitaltryckeri. Du månar om att skapa en vi-känsla och ser till att enheten arbetar som ett team. Med tydlig samordning och styrning leder du enheten mot uppsatta mål och strategier, samt ger medarbetare feedback och stöd i deras utveckling. Du har ansvar för utveckling av enheten och uppmuntrar nytänkande och kreativitet som kan utveckla kommunikationsarbetet.

I arbetet ingår att i olika sammanhang företräda och driva stadsbyggnadskontorets intressen, samt att bidra till kommungemensamma utvecklingsområden i exempelvis Malmö stads kommunikationschefsgrupp där du ingår. Med hjälp av nätverkande, omvärldsbevakning och trendspaning ser du till att fånga upp nya idéer och arbetssätt inom kommunikationsområdet och omsätta dem inom organisationen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har dokumenterad god erfarenhet som chef, där du i ditt chefskap arbetat med förändrings- och utvecklingsarbete. Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta med strategiskt och operativt kommunikationsarbete, samt har högskoleexamen inom kommunikations- och mediekunskap eller motsvarande.

Utbildning i process- eller projektledning är meriterande och vi ser gärna att du varit med och genomfört resan till en kommunikativ organisation i ditt tidigare arbete. Har du erfarenhet ifrån en politiskt styrd organisation, arbetat enligt processinriktat arbetssätt eller med förändringskommunikation är detta ytterligare meriterande.

Som kommunikationschef hos oss är det viktigt att du har förmågan att arbeta strategiskt genom att formulera strategier och visioner, samt att du har modet att ta ansvar och fatta tydliga och tuffa beslut. Du motiverar och ger tydliga riktlinjer, stöd och utvecklingsmöjligheter till dina medarbetare, samt skapar goda relationer med personer på alla nivåer inom organisationen. Du är flexibel, hanterar krav och motgångar på ett professionellt sätt och det är viktigt för dig att uppfylla uttryckta förväntningar och uppnå beslutade mål.

Anställningens omfattning
Tillträde snarast enligt överenskommelse
Referensnummer:   008-1801

Sista ansökningsdag: 2018-03-11
Arbetsplats: Skåne län
Kommun: Malmö
Yrkeskategori: Informationschef/Kommunikationschef
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Kontaktpersoner
Göran Blomé, Avdelningschef
040-342418
Malin Johansson-Tziampazis, HR konsult
040-34 24 39

Fackliga företrädare
Stefana Nyberg
SACO 040-342421
Visions Malmöavdelning
040-30 48 30

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

stralsakerhet1
Chefsjobb Publicerat 19 Feb 2018

Chef till enheten för nukleär icke-spridning

Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Till vårt kontor i Solna söker vi en enhetschef som kan leda arbetet med att förhindra spridning av kärnvapen. Dina arbetsuppgifter Som enhetschef har du både verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för planering, uppföljning och rapportering samt för utveckling av […]
sensus
Chefsjobb Publicerat 15 Feb 2018

Sensus region Skåne-Blekinge söker regionchef 

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter, ledare och deltagare. Sensus lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning. Sensus har ca 400 anställda, mer än 12000 ledare och ett 50-tal lokalkontor. Sensus region Skåne-Blekinge har ett 50-tal anställda […]
stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm
Chefsjobb Publicerat 12 Feb 2018

Avdelningschef till förskoleavdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi vill att barnen på förskolan ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att skicklig personal på förskolan är avgörande […]
83f4f41d2d3ee5445c7c29c0711a4f43
Chefsjobb Publicerat 9 Feb 2018

Ledarna söker erfaren och kommunikativ IT-chef

Vi behöver förstärka ledarskapet på vår IT-enhet. Vi står inför en spännande resa att skapa ett ännu mer effektivt verksamhetsstöd för våra medarbetare samt digitala tjänster för våra ca 93 000 medlemmar, som är chefer inom olika branscher och verksamheter i hela landet. Vi har påbörjat en teknisk transformation från en äldre miljö till nästan […]
malmostad1
Chefsjobb Publicerat 8 Feb 2018

Kommunikationschef till stadsbyggnadskontoret

Om arbetsplatsen I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar […]

Chefsjobb