logo-enkopingkommun

Datum: 4 jul, 2019
Företag: Enköpings kommun
Plats: Enköping
Sista ansökningsdag: 18 aug, 2019
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare, Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Kommundirektör

Om arbetsplatsen
I Mälardalens mitt ligger Enköping, Sveriges närmaste stad. Med närhet till 38 städer inom tolv mils radie är det inte bara något vi säger. För oss är närhet mycket mer än geografi och fysiska avstånd. Det är ett sätt att leva. Här finns en trygghet och ett lugn som skapar tillit och engagemang.

Regionen är en av Europas mest expansiva och Enköping är en del av den tillväxten. Både antal invånare och antalet företag ökar snabbt, vilket bidrar till härliga utmaningar och möjligheter i en hög förändringstakt. Enköping har både småstadsliv och landsbygd, både puls och lugn. Oavsett var du är i Enköping finns naturen in på knuten.

I Enköpings kommun är chefs-och ledarskapet ett prioriterat område sedan flera år tillbaka. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att locka nya medarbetare och få befintliga att fortsätta utvecklas med oss. Bra ledare bidrar till en god arbetsmiljö och till att medarbetarna kan utveckla bra och effektiva verksamheter för Enköpingsborna.

Arbetsuppgifter
Som kommundirektör är du högsta chef för kommunens 3 300 engagerade medarbetare. Du arbetar nära politisk ledning och förvaltningschefer. Ditt viktigaste uppdrag är att stödja kommunstyrelsen i sitt arbete med att planera, leda och samordna kommunens verksamheter. Det är du som är ytterst ansvarig för att tillsammans med medarbetarna genomföra politiska beslut och följa upp att de blir verklighet.

En stor del av ditt arbete blir att leda organisationens förändring och säkerställa verksamheternas utveckling. Du ansvarar för att kommunens olika verksamheter har ett helhetsperspektiv som ger medborgarna nytta och nyttjar resurserna effektivt. Enköpings kommun har stora och spännande projekt framför sig. Vårt mål är att vi ska bli Årets stadskärna 2025. Vi ska bygga nytt gymnasium, nytt kommunhus och ett nytt familjebad kommer stå klart 2021.

Kommundirektören är personalansvarig för sju förvaltningschefer som samtliga ingår i din ledningsgrupp. Du är verkställande direktör för kommunens moderbolag och leder bolagens direktörer i koncernperspektivet. Kommunens samverkan sker i alla väderstreck. Att representera kommunen på riks-, regional- och lokal nivå är en naturlig och viktig del av uppdraget.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning och goda ledarskapserfarenheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på högre chefsnivå inom offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet. Du har genomgått strategisk ledarutbildning och har erfarenhet av att leda andra chefer på högre ledningsnivå.

Du har även ett stort intresse och erfarenhet av att leda stora organisationer under ständig förbättring och utveckling, samt ett genuint samhällsengagemang. Som person är du tydlig och trygg i ditt ledarskap, du är ett föredöme och en förebild. Du är en relationsskapare, med förmåga att långsiktigt bygga och stärka relationerna till förtroendevalda, bland chefer och medarbetare men också med externa intressenter.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att se helheter och du kan lyfta blicken genom ett tydligt strategiskt perspektiv. Du är resultatinriktad och kan leda organisationen mot uppsatta mål. Du är en given ambassadör för kommunen med förmåga att hantera och företräda kommunen i olika typer av offentliga uppdrag.

Låter det som ett spännande uppdrag? Då ser vi fram emot din ansökan.

Anställningens omfattning
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Referensnummer: C29384

Övrigt
Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök direkt

Utvalda jobb

Svenska Skogsplantor
Chefsjobb Publicerat 12 Jul 2019

Resultatområdeschef Nord

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Vi är Sveriges och Norra Europas ledande leverantör av skogsfröer, skogsplantor och skogsföryngringar. Våra kunder är stora delar av skogsnäringen i Sverige, och även i Finland och Norge. Vi kännetecknas av högt kundfokus, hög utvecklingstakt, god […]
ljkommunlogo-color
Chefsjobb Publicerat 5 Jul 2019

Chef för strategisk och hållbar utveckling

Arbetsplats Ljusdals kommun är belägen i den nordvästra delen av det vackra Hälsingland. De största orterna i kommunen är Ljusdal, Järvsö och Färila. I vår kommun är det nära till allt som hör till livets goda, ett rikt kulturliv och en mångfald av aktiviteter och sevärdheter! För dig som är naturintresserad finns oändliga möjligheter till […]
ny_sormlandmus_logregions_322u_txtruta
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Verksamhetschef/ Länsmuseichef

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”? Om oss Sörmlands museum är ett regionalt museum – ett länsmuseum – med verksamhet i hela Sörmland. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Verksamheten rymmer allt från […]
logo-enkopingkommun
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Kommundirektör

Om arbetsplatsen I Mälardalens mitt ligger Enköping, Sveriges närmaste stad. Med närhet till 38 städer inom tolv mils radie är det inte bara något vi säger. För oss är närhet mycket mer än geografi och fysiska avstånd. Det är ett sätt att leva. Här finns en trygghet och ett lugn som skapar tillit och engagemang. […]
ladda-ned-2
Chefsjobb Publicerat 28 Jun 2019

Teknisk direktör

Om tjänsten Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi är 62 000 invånare som bor här, men på sommarhalvåret blir vi runt 180 000 personer tillsammans med alla sommargäster och turister. Nu söker vi dig med ett stort samhällsengagemang och kompetens inom […]
polisen_logga
Chefsjobb Publicerat 24 Jun 2019

Kanslidirektör

Arbetsplatsbeskrivning Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med knappt 30 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polismyndigheten står inför en omfattande tillväxt de kommande åren samtidigt som kraven på polisen har ökat. En utbredning av den grova brottsligheten, en mer komplex brottsstruktur med fler svåruppklarade brott, ökade […]

Chefsjobb