Experis Executive

Datum: 14 jul, 2017
Företag: Experis Executive
Plats: Östergötlands län, Söderköping
Sista ansökningsdag: 3 sep, 2017
Kategorier: Kvalitet och miljö, Management

Ansök direkt

Kommunchef med utveckling i sikte rekryteras till Söderköpings kommun

Vill du vara med och skapa framtidens Söderköping?

Här finns möjligheter och utmaningar i en attraktiv kommun, strategiskt belägen vid E22 och med närhet till universitetsstäderna Norrköping och Linköping. Genom delaktighet och närhet till beslut, finns det stora möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling. Verksamheten utgår från medborgarnas behov med fokus på hållbar utveckling. Vår värdegrund; helhetssyn, nytänkande, engagemang och tydlighet, berättar om hur vi som organisation vill vara och uppfattas. Välkommen att skapa framtiden med oss!

Då nuvarande Kommunchef kommer att gå i pension under 2018 så rekryteras nu dennes efterträdare.

Arbetsbeskrivning

Söderköpings kommun vill fortsätta att utvecklas som kommun, organisation och arbetsgivare genom att vara en hållbar och attraktiv plats att leva, bo och verka i. Detta är ett ständigt pågående arbete som du som kommunchef är högst delaktig i. 
Särskilda fokusområden är näringslivsfrågor, kommunikation och samhällsplanering i syfte att främja tillväxt. Även kvalitetsfrågor står högt på agendan för att uppnå ständiga förbättringar i verksamheten. 
Kommunchefen är ansvarig för kommunövergripande processer i förvaltningen såsom den övergripande omvärldsbevakningen, den strategiska verksamhetsplaneringen och ekonomiska planeringen i kommunen. I uppdraget ingår även att ansvara för att förvaltningen har en effektiv och ändamålsenlig organisation samt löpande analysera och följa upp verksamhet, ekonomi, personal i förhållande till budget och verksamhetsplaner. Du medverkar i förekommande fall i interkommunala, regionala och nationella samarbeten.

Som kommunchef är du kommunens ledande tjänsteman och direkt underställd den politiska ledningen där du ansvarar för att politiska beslut i Söderköpings kommun verkställs. Som kommunchef är du chef för förvaltningscheferna samt ledande tjänsteman med ansvar för att samordna kommunens samlade förvaltningsorganisationer.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som kommunchef hos oss har du en väldokumenterad ledarerfarenhet, däribland att leda andra chefer. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper om offentlig sektor och politisk styrd verksamhet samt ett genuint samhällsengagemang. 

Genom ditt kommunikativa sätt skapar du förtroende och goda relationer såväl internt som externt. Du är tydlig och trygg i ditt ledarskap, samtidigt som du är ödmjuk, rättvis och lyhörd för andras åsikter. 

Som kommunchef förväntas du ha en öppen ledarstil med god samarbetsförmåga samt förmåga att inspirera och motivera andra. Som person är du målmedveten och engagerande med en stark drivkraft ett genomföra beslutade aktiviteter.

Vi förutsätter att du har: 
•högskoleutbildning eller annan relevant utbildning som bedöms likvärdig
•flerårig erfarenhet av att leda offentlig verksamhet på hög nivå, där du haft budget-, verksamhets- och personalansvar
•erfarenhet av att driva, leda, följa upp och utvärdera verksamheter
•erfarenhet av att arbeta effektivt och strukturerat
•strategiskt tänk och förmåga att skapa visioner

Det är meriterande om du även har erfarenhet från ledande positioner inom näringslivet och har juridisk kunskap, gärna inom avtalsjuridik.

Vad erbjuder vi?

Söderköpings kommun är belägen i Östergötland, 17 km söder om Norrköping och 45 km öster om Linköping. Staden genomkorsas av Göta Kanal och den lummiga Storån som båda mynnar ut i Slätbaken i S:t Anna skärgård. I Söderköping finns ett liv rikt på upplevelser och möjligheter där värden som närhet, trygghet och omtanke präglar sättet att vara. I Söderköpings kommun arbetar ca 1000 personer och staden har en växande befolkning.

Kontaktpersoner

I denna rekrytering samarbetar Söderköpings kommun med Experis. Du lämnar din intresseanmälan till denna tjänst genom att klicka på länken här intill med bifogat CV.

Vid frågor är du välkommen att kontakta chefsrekryteringskonsulterna Marie Gutke, marie.gutke@se.experis.com 070-377 54 2776 eller Mattias Wahlberg, mattias.wahlberg@se.experis.com 070-665 70 12.

 

 

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

Chefsjobb Publicerat 25 Jul 2017

Plan- och bygglovschef till Höganäs kommun

Höganäs kommun jobbar efter devisen ”från kol till diamant”. Det vill säga, vi är bra – men vi vill bli ännu bättre! Vi söker dig som vill jobba i en engagerad kommun med stor framåtanda. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en gemytlig atmosfär. Vill du vara med och slipa vår diamant? I Höganäs lever […]
download-2
Chefsjobb Publicerat 10 Jul 2017

Stadsbyggnadsdirektör

Arbetsbeskrivning Göteborg står inför sitt största utvecklingssprång i modern historia och ska växa med nära en tredjedel till 2035. Vi ska göra plats för 150 000 nya göteborgare och bygga 80 000 nya bostäder och arbetsplatser. Göteborg ska bli en grön och nära storstad. Vision Älvstaden i stadskärnan kring Göta älv är en viktig del […]
vgrlogga-fyrfarg-obestruket-konvert
Chefsjobb Publicerat 29 Jun 2017

Chef Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen

Naturbruksförvaltningen, Naturbrukskansliet Skövde Med visionen ”Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet” driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasiet, särskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Skolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) fungerar som kompetenscentra för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet […]
download
Chefsjobb Publicerat 21 Jun 2017

Chef till enheten för samverkan och planering

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – […]
logo_svensk_bilsport
Chefsjobb Publicerat 15 Jun 2017

Svensk Bilsport söker en Förbundsdirektör

Vi söker en Förbundsdirektör som kan fortsätta utveckla ett av landets framgångsrikaste idrottsförbund. Framgångarna för Svensk bilsport fortsätter! Efter 23 år är åter en svensk förare i Formula 1 och inom rallycrossen har vi en regerande världsmästare. Dessutom är återväxten av svenska förare inom internationella serier rekordartad. Svenska Bilsportsförbundet söker nu en ny Förbundsdirektör – […]
av_logo
Chefsjobb Publicerat 14 Jun 2017

Stabschef inspektion

Arbetsmiljöverket är ansvarig förvaltningsmyndighet för arbetsmiljö- och arbetstidsfrågor. Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklande arbetsförhållanden. Arbetsmiljöverket har drygt 600 anställda. Avdelningsstaben är en stabsfunktion inom inspektionsavdelningen, som har 350 medarbetare utspridda på fem regioner. Ditt nya arbete Som stabschef på inspektionsavdelningen leder du avdelningsstaben och arbetet med att samordna och stödja hela […]
sigtuna_logo_sta%cc%8a_rgb
Chefsjobb Publicerat 7 Jun 2017

Chef till Analys och support

Workplace description Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i […]

Chefsjobb