Datum: 18 sep, 2018
Plats: Karlstad
Sista ansökningsdag: 30 sep, 2018
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare, Produktionschefer inom tillverkning

Ansök direkt Tipsa en vän

Karlstads El- och stadsnät söker Elnätschef

Om oss

Karlstads El- och Stadsnät äger, förvaltar, driftar och bygger Karlstads kommuns elnät och kommunikationsnät. Vi är ett medborgarägt företag med ett kommunalt uppdrag att bedriva nätverksamhet för överföring av elektricitet och bredbandstjänster. Uppdraget innebär för funktionen drift elnät att långsiktigt säkerställa tillgänglighet och kvalite på vårt elnät. I uppdraget ingår samverkan med våra övriga funktioner med en gemensam målsättning att ge karlstadsborna bästa möjligheterna att bo och verka i kommunen.

Arbetsbeskrivning

Som elnätschef på Karlstads El- och Stadsnät kommer du få en mycket spännande nyckelroll i ett modernt bolag. Du har det övergripande elnätansvaret vilket innebär fullt ansvar för personal, budget, planering, drift- och underhåll, beredskapsorganisation och utbyggnad av distributionsnätet. I rollen ingår även att ansvara för elnätets strategiska frågor och att skapa en långsiktigt hållbar utveckling för vårt elnät genom strategier och målstyrning.

Du ansvarar för att vi lever upp till kundernas förväntningar på elnätet, idag och imorgon, och att vi tillsammans i företaget levererar enligt de uppsatta målen.

Vår elnätsdriftavdelning består av 12 anställda och i rollen ansvarar du för företagets beredskapsorganisation vilket även omfattar vår stadsnätsverksamhet.

Du är en viktig del av vår ledningsgrupp och rapporterar elnätsfrågor till VD och styrelsen. I rollen ingår även representation och arbete i olika arbetsgrupper inom kommunen, branschorganisationer och i liknande projekt.

Vi tror du är en duktig ledare som involverar personalen och får vår driftverksamhet att bedriva sin verksamhet. Du har kunskap om elnätsdrift från tidigare arbete eller annat sätt och vet vilka frågor som är viktiga att beakta. Vi tror även att du har en en strategisk höjd på ditt arbete och klarar att axla båda dessa roller parallellt.

Kvalifikationer

Personen vi söker bör ha flerårig ledar-/chefserfarenhet samt en god förståelse för ekonomi. Vi ser gärna att du som söker tjänsten har en ingenjörsutbildning inom el eller annan relevant utbildning och/eller lång erfarenhet inom området elnät, gärna inom driftverksamhet. Vi värdesätter om du har erfarenhet från branschen och har god förståelse för projektverksamhet.

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös, har en god analytisk förmåga och är såväl handlingskraftig som lyhörd. Du tycker även att det är stimulerande och utvecklande att arbeta med och entusiasmera dina medarbetare och känner en drivkraft att tillsammans med dem skapa ett starkt team.

Omfattning

Tillsvidareanställning heltid 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan sker via denna länk.

Sista ansökningsdag 2018-09-30

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Karlstads El- och Stadsnät AB med Experis AB. För ytterligare information kontaktar du rekryteringskonsult Katarina Glennert, Tel. 073-077 49 56

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden