region-stockholm

Datum: 1 okt, 2020
Företag: Region Stockholm
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 22 okt, 2020

Ansök direkt Tipsa en vän

IT-direktör

Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, med komplexa lösningar och mycket IT-infrastruktur ute i trafikmiljön, såväl ombord på tåg och bussar, som på stationer och längs banorna. Vi söker nu en IT-direktör som ska säkerställa en väl fungerande IT-leverans för trafikförvaltningens behov och därmed hela kollektivtrafiken i Stockholms län

Om tjänsten
Trafikförvaltningens IT-avdelning designar, utvecklar, beställer och förvaltar trafikförvaltningens digitala tjänster för att bidra till en attraktiv och hållbar kollektivtrafik. Avdelningen medverkar till utveckling genom att vara framåtblickande och leda den digitala transformationen samt ansvarar för att utforma och underhålla en övergripande IT-arkitektur med livscykelperspektiv. Kraven är högt ställda på stabil drift och tillförlitlig information. Många projekt medför ny IT-funktionalitet som i snabb takt skall integreras i verksamheten.

IT-avdelningen består av totalt ca 300 medarbetare, både anställda och konsulter, uppdelade på fyra sektioner:
–    Planering och styrning
–    Utveckling och digitalisering
–    IT-projekt
–    Leverans

Som IT-direktör ansvarar du för den övergripande IT-strategin, rapporterar till förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Du får bland annat jobba med att:

– ansvara för att trafikförvaltningens IT-avdelning styrs, utvecklas och levererar det IT-stöd verksamheten behöver, nu och i framtiden
– hantera trafikförvaltningens samlade IT-kostnader och investeringsbehov inom IT
– leda och fördela arbetet för IT-avdelningens sektionschefer
– ansvara för prioriteringar och beslut rörande IT i beslutande organ
– vidareutveckla IT-avdelningens arbetssätt, kompetensförsörjning och organisation

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

– SL Access-kort
– Löneväxling till pensionen
– Flextid
– Goda möjligheter till kompetensutveckling
– Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning och som har flerårig chefserfarenhet på ledningsgruppsnivå med ekonomi-, personal- och planeringsansvar. Du är en trygg ledare som är van att leda genom andra chefer. Du är driven, relationsbyggande och kommunikativ och du skapar goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter.

Vidare har du:

– erfarenhet av förändringsarbete och av att driva stora IT-projekt
– erfarenhet av att förhandla, införa och följa upp stora affärsavtal i en beställarroll

Det är meriterande om du även har erfarenhet av att utveckla IT- och digitaliseringsstrategier.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 3368. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2020-10-22. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: IT-chef, IT-direktör, CIO

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan! Läs mer om oss.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Kontakt
Ulrika Falk
Rekryterare
08-686 33 68
Referensnummer
172362
Övriga tjänster

Ansök direkt

Utvalda jobb

Chefsjobb

Utvalda jobb

Chefsjobb