Datum: 7 jan, 2019
Plats: Kil, Värmlands län
Sista ansökningsdag: 27 jan, 2019
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare

Ansök direkt Tipsa en vän

IFO-chef till Kils kommun

För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi skall möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!

Sektor familj och utbildning

Beskrivning
Enheten för Individ- och familjeomsorg (IFO) består av en Ekonomigrupp och en 1:e socialsekreterare, en Utredningsgrupp med en 1:e socialsekreterare, en Öppenvårdsgrupp samt en Förebyggargrupp. Enheten handlägger ärenden som gäller ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd, utredning och behandling av barn/ungdom, vård för vuxna med drogmissbruk samt familjerättsärenden, t. ex. VBI-utredningar, samarbetssamtal och faderskap. Övriga ärenden som tillhör IFO är myndighetsutövning, dödsboanmälan och flyktingverksamhet samt har ett nära samarbete med skolan.

Vi söker nu en ny verksamhetschef till enheten som vill vara med att fortsätta utvecklingen av verksamheten och enhetens medarbetare.

Som verksamhetschef för IFO är Du direkt underställd Sektorchefen, ingår i sektorns ledningsgrupp samt kommunens stora ledningsgrupp och är en aktiv part i hela sektorns utveckling.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill vara med att leda, planera, utveckla och utvärdera verksamheten inom Individ- och Familjeomsorgen utifrån en helhetssyn på kvalitet, ekonomi och måluppfyllelse. Du är intresserad av att leda utveckling och kan ta tillvara medarbetarnas idéer till förbättringsarbete.

Du skall kunna skapa engagemang och delaktighet samt kunna fördela, prioritera och delegera arbetsuppgifter till personalen. Utöver det ska du kunna fatta svåra beslut, vara tydlig som chef men också lyhörd och lyssnande. Inom hela kommunen jobbar vi med LEAN-konceptet.

Vem är du?
Vi söker dig som är socionom eller motsvarande med bred erfarenhet inom socialtjänst.
Du ska vara väl förtrogen med organisatoriska och strategiska frågor samt lagstiftningen/rättstillämpningen inom socialtjänstens område.

Du är en person som har god ledarerfarenhet, har mod samt är tydlig, engagerad och resultatinriktad. Du besitter en självständighet och kommer vara den personen inom sektorn som har mest kunskap inom socialtjänstlagen.

Kontaktperson
I den här rekryteringen samarbetar Kils kommun med Experis AB. För ytterligare information kontaktar du rekryteringskonsult Katarina Glennert, tel.054-22 18 81 alternativt Christina Stenstrand, tel. 054-221887.

Du lämnar din intresseanmälan till denna tjänst genom att klicka på länken här intill, med bifogat CV. Sista ansökningsdag är den 27 januari 2019.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök direkt

Utvalda jobb

migrationsverket
Chefsjobb Publicerat 7 Jan 2019

Regionchef till region Öst

Region Öst är en av Migrationsverket sex geografiska regioner inom den operativa verksamheten och har ca 700 medarbetare. Vi är lokaliserade över tre län – Jönköping, Södermanland och Östergötland. Regionens kansli finns i huvudkontorsorten Norrköping. Vi har Migrationsverkets samtliga verksamhetsgrenar, asyl- och tillståndsprövning, mottagnings- och boendeenheter samt nationellt servicecenter. Inom tillståndsprövningen ingår prövning av medborgarskap, […]
migrationsverket
Chefsjobb Publicerat 28 Dec 2018

Regionchef till region Stockholm

Region Stockholm är en av Migrationsverkets största regioner med drygt 800 medarbetare. Verksamheten i regionen är bred och omfattar mottagning av asylsökande, asylprövning samt prövning av olika typer av tillstånd. Den största delen av verksamheten är samlad i moderna lokaler i Sundbybergs centrum där vi arbetar aktivitetsbaserat. Där ligger även vårt nationella servicecenter som bland […]
sida_logga
Chefsjobb Publicerat 21 Dec 2018

Sida söker avdelningschef med gedigen erfarenhet av styrning, ledning och utveckling

Är du en erfaren chef och ledare som vill utveckla Sidas ledningsstöd? Vill du ta dig an komplexa frågor inom styrning och ekonomi och bidra till helhetsperspektiv? Sida söker en målinriktad avdelningschef grundad i värderingar så som tillit, öppenhet och mod. Vi erbjuder Sida genomför den svenska utvecklingspolitiken som ska skapa förutsättningar för fattiga människor […]

Chefsjobb

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden