sll

Datum: 20 nov, 2017
Företag: Stockholms läns landsting
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 11 dec, 2017
Kategorier: HR, juridik, Ledarskap / Management

Ansök direkt

HR-direktör till Stockholms läns landsting

Vill du ha en nyckelroll i förnyelsen och utvecklingen av en av Sveriges viktigaste arbetsgivare? På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL) söker Poolia Executive Search en erfaren och modig förändringsledare som vill bygga morgondagens HR-organisation. Som HR-direktör ingår du i landstingets koncernledning och du rapporterar direkt till landstingsdirektören.

ARBETSUPPGIFTER
Din främsta uppgift som HR-direktör är att driva och utveckla HR-arbetet som en betydelsefull del i SLLs förnyelsearbete där landstingets medarbetare är helt avgörande för dess resultat. Planering av kompetens för landstinget som helhet blir en av de viktigaste frågorna på ditt bord. Med SLLs strategi för kompetensförsörjning som utgångspunkt ansvar du för att landstinget bygger rätt kompetens och tryggar den för framtiden. Landstinget har också ett viktigt utbildningsuppdrag där du som HR-direktör har stort ansvar. Som HR-direktör tänker du nytt, långsiktigt och hållbart kring kompetens, utbildning och landstingets attraktivitet som arbetsgivare. Att företräda landstinget som helhet och samtidigt arbeta nära verksamheten är viktigt för att möta de höga förväntningar som ställs. Att utmana och arbeta med målstyrning och uppföljning är nyckelfaktorer och du förväntas samarbeta nära i team med funktioner som Kommunikation och Ekonomi. Som HR-direktör har du en egen linjeorganisation och ledningsgrupp. HR-direktören leder också ett nätverk som samlar landstingets HR-chefer, och där samarbetet ska bli ännu närmare.

ERFARENHET
För att lyckas i rollen är du framåtriktad, har lett HR-arbete på strategisk nivå och drivit förändring i komplexa organisationer. Erfarenhet av arbete inom politiskt styrda verksamheter är önskvärt men ej ett krav. Landstinget verkar i en miljö med många intressenter och att vara lyhörd och samtidigt tydlig med hög förmåga att skapa framgångsrika samarbeten är avgörande. Det är av vikt att du är en kommunikativ ledare som kan inspirera och engagera människor att uppnå gemensamma mål.

OM STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING
Stockholms läns landsting är en av Sveriges största arbetsgivare med mer än 40 000 medarbetare. SLL vill förenkla vardagen för länets invånare med en pålitlig kollektivtrafik, tillgänglig hälso- och sjukvård i en växande region. Landstinget är en stor ekonomisk aktör med en budget som omsluter 97 miljarder kronor. SLLs vision är att vara en attraktiv, hållbar och växande Stockholmsregion med frihet för invånarna att själva forma sina liv och fatta avgörande beslut. Landstinget arbetar utifrån värderingarna öppenhet, kompetens, pålitlighet och samverkan. Stockholms län är landets snabbast växande region med 2,3 miljoner invånare. Det är en tillväxt som öppnar för många möjligheter. Den innebär också stora utmaningar med nya och ökade behov av samhällsservice inom hälso- och sjukvården och möjligheterna till resor och rörelse. Landstinget är en politiskt styrd organisation och finansieras till största delen via landstingsskatten. Landstingsfullmäktiges 149 ledamöter utses i allmänna val vart fjärde år.

OM REKRYTERINGSPROCESSEN
Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för headhunting av högre chefer. Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

ORT: STOCKHOLM
SISTA ANSÖKNINGSDAG: 11 DECEMBER
OMFATTNING: HELTID
REFERENSNUMMER: 48417
LÖPANDE URVAL – SÖK REDAN IDAG
BESÖK FÖRETAGETS HEMSIDA

REBECKA KARLSSON
Researcher
08 555 540 16
rebecka.karlsson@poolia.se
BESÖK MIN LINKEDIN

RICKARD THORGREN
Partner
070 676 36 63
rickard.thorgren@poolia.se

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden