HR-chef till Kungälvs kommun

HR-chef till Kungälvs kommun

Med hjärtat i historien och blicken mot framtiden är vi en växande kommun. Här finns 42 000 invånare, två fästningar, handelsstaden Kungälv och seglarmetropolen Marstrand, allt detta en kvart från Göteborgs centrum. Kungälv är en värderingsstyrd organisation med brukarfokus, helhet och lärande som våra kärnvärden. Läs gärna mer om oss på www.kungalv.se 

Arbetsbeskrivning

Som HR-chef i Kungälvs kommun ingår du i kommunledningen och har en strategisk viktig roll. Du ansvarar för att leda och utveckla HR-enheten som är organiserad som en enhet inom staben direkt under kommunchefen.

Ditt uppdrag är att leda och uthålligt driva samt utveckla det strategiska långsiktiga HR- arbetet i kommunen. Du är processägare för samtliga övergripande HR-processer och ser till att dessa samordnas och utvecklas.

I din roll ingår verksamhets-, budget- och personalansvar för 17 medarbetare inom HR- enheten som har till uppgift att ge stöd i samtliga HR-processer, både till politik-, förvaltningsledning- och övriga chefer i organisationen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen och en gedigen erfarenhet som HR-chef från en större organisation.  Du har mycket goda kunskaper av att initiera och driva förändringsprocesser inom HR. För att lyckas i rollen har du förståelse för de förutsättningar som gäller i en politiskt styrd organisation och har du erfarenhet av politiskt styrd verksamhet är detta starkt meriterande.

Som person är du tydlig i din kommunikation och tillför entusiasm och energi. Du är en trygg, engagerad och drivande ledare som vågar utmana för att nå en högre måluppfyllelse. Som chef är du lyhörd och bidrar till en god arbetsmiljö och skapar teamkänsla. Du skapar tillit och kan samspela i möten med människor. Du ser möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas.

Vad kan vi erbjuda dig?

Kungälvs kommun är en spännande och dynamisk organisation att arbeta inom, där visionen är att bli en kommun i världsklass.  Vi erbjuder dig stora möjligheter att utvecklas, både i din yrkesroll och som individ.

Vi är en expansiv kommun med viljan att utvecklas – därför behöver vi dig!

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis AB. Ansök genom att registrera ditt CV på www.experis.se och ansök via länken. Sista ansökningsdag är den 7 maj. Välkommen med din ansökan snarast, urval och intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Caroline Magnusson 031-617229  eller caroline.magnusson @experis.com 

Missa inget! Prenumerera på Chefs nyhetsbrev

  • Prenumerera på Chefs nyhetsbrev med det bästa från Chef.se.