Hagfors Kommun söker en fastighetschef

ARBETSPLATS FASTIGHETSENHETEN
Hagfors Kommun söker nu en fastighetschef till fastighetsenheten. Fastighetsenheten ansvarar för kommunens fastighetsförvaltning, lokal-samordning och byggnadsprojekt och är en del av kommunens samhällsbyggnadsavdelning. Sammanlagt förvaltar fastighetsenheten ca 95 000 kvm egna och förhyrda lokaler för våra verksamheter. I fastighetsenheten ingår även internpost och viss vaktmästeriservice. Fastighetsenheten har en driftbudget på ca 47Mkr.

Utöver fastighetsdrift agerar fastighetsenheten som sakkunnig i många arbetsmiljö- och lokalfrågor gentemot våra verksamheter. Vidare samordnar, planerar och genomför fastighetsenheten många olika projekt, allt från sedvanligt underhåll till större investeringar såsom ny- till- eller ombyggnationer.

Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta en framtid med mod och positiva attityder. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet.

Läs gärna mer om oss i Hagforsstrategin som du finner på vår hemsida.

Arbetsuppgifter och Kvalifikationer
Som fastighetschef har du en nyckelroll i organisationen. Du är direkt underställd till och har ett nära samarbete med samhällsbyggnadschefen. Tillsammans med 12 medarbetare ansvarar du för kommunens fastighetsförvaltning. Du samordnar investeringsbehov, verksamhetsbehov och önskemål från medarbetare och medborgare. Du vägleder både driftpersonal och våra kunder/verksamheter i frågor som berör fastigheter och lokaler. Du bistår även med fastighetsekonomiska och fastighetsrättsliga utredningar som krävs i olika sammanhang.

Du står för kvalitet och god service gentemot medarbetare och medborgare och har god kompetens inom fastighetsfrågor och tekniska byggfrågor med en hög grad av ekonomisk medvetenhet. Arbetet innebär såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter och förutsätter att du trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och har mod att våga fatta beslut. Fastighetsenheten är en stabsfunktion med ett brett kontaktnät. Det är därför viktigt att du kan bibehålla och verka för goda relationer, ha en god samarbetsförmåga samt företräda kommunen i olika mötesforum. Du har ett driv och en vilja att arbeta såväl med interna som externa processer.
I din roll ingår budget och personalansvar vilket även innebär att leda andra chefer. I ditt team ingår fem direkt underställd personal varav två med arbetsledande befattning. Som person har du ett tydligt, inlyssnande ledarskap och du har förmåga att skapa förtroende, motivera och engagera.

Vi söker dig som är utbildad ingenjör med inriktning mot bygg eller innehar annan utbildning som tillsammans med din yrkeserfarenhet kan anses likvärdig. Meriterande är om du tidigare arbetat som byggkonsult och/eller byggprojekt-ledare och gärna inom en politiskt styrd organisation.
Du har körkort-B och behärskar svenska i tal och skrift. Vid urvalet läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval till intervju sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk

Fackliga företrädare
Hans Åkerlund, Vision, 0563-18554, hans.akerlund@hagfors.se
Marie-Louise Karlsson, Ledarna, 0563-18855, marie-louise.karlsson@hagfors.se

ÖVRIGT
För att främja jämställdheten på arbetsplatsen uppmuntrar vi särskilt kvinnor att söka tjänsten.

Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2017-05-31

Antällningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Kontaktpersoner: Louise Sjöholm, 0563-18980, 076-1357828

Missa inget! Prenumerera på Chefs nyhetsbrev

  • Prenumerera på Chefs nyhetsbrev med det bästa från Chef.se.