Gruppchef Airport Operations Center (APOC)

Datum: 31 maj, 2022

Företag: Swedavia

Plats: Malmö

Sista ansökningsdag: 21 juni, 2022

Vi söker en engagerad och driven gruppchef till Malmö Airport Operations Center (APOC).

Vi erbjuder dig att bli del av Malmö Airport där du tillsammans med ditt duktiga och erfarna team leder den minutoperativa driften av flygplatsen under dygnets alla timmar. Förändringsresan inom Swedavia fortsätter och erbjuder spännande utmaningar för dig som brinner för att göra skillnad i en miljö där ingen dag är den andra lik och där teamarbete är a och o. Här får du bidra med dina ledarerfarenheter för att utveckla och föra ditt team framåt.

Dina arbetsuppgifter
Som ledare inom Swedavia skapar du rätt förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och växa och se sin del i helheten. Du skapar delaktighet genom dialog, är en god förebild och leder din grupp utifrån våra värderingar.

Dina 18 medarbetare ansvarar på sina skift för den minutoperativa ledningen av flygplatsen i sina roller som Airport Duty Officer, vice Airport Duty Officer samt snöröjningsledare. Din uppgift är att säkerställa att de har de bästa förutsättningarna i form av verktyg, utbildning och kompetens för att så säkert som möjligt leda sina kollegor på flygplatsens alla positioner.
Då vi är en del av International Airports inom Swedavia är det naturligt att du samarbetar och utbyter erfarenheter och lärdomar med dina kollegor på Arlanda, Bromma och Landvetter. Du utvecklar också din grupps arbetssätt, metoder och verktyg tillsammans med ditt team och dina kollegor inom processledning för att möta våra kunder, ägare och myndigheters krav och förväntningar. 

Din profil
Vi söker dig som är trygg i att leda förändrings- och utvecklingsarbeten i en snabbt föränderlig värld. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer både med kollegor och tillsammans med andra aktörer på flygplatsen.
Du har högskoleutbildning eller utbildning och erfarenhet som vi anser vara likvärdig, god IT-vana samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och i skrift.
Vi ser gärna att du har erfarenhet som chef från annan operativ verksamhet som har genomgått stora förändringar. B-körkort krävs för att ta sig runt på flygplatsen.

Som person är du genuint intresserad av människor, har hög integritet samtidigt som du vågar utmana dig själv och andra på ett prestigelöst sätt. Starkt ledarskap är viktigt för oss på Swedavia och därför vill vi att du brinner för att leda, utveckla och motivera andra på ett delaktigt sätt. Resor till Swedavias övriga flygplatser förkommer i tjänsten.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia är som första flygplatshållare i världen helt fossilfria i egen verksamhet och omställningsarbetet fortsätter. Pandemin har på många sätt ritat om kartan för flygindustrin och nu finns en unik möjlighet att vara med och aktivt delta i arbetet med att skapa det framtida och hållbara Malmö Airport. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.

På vår hemsida: swedavia.se/jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträdesdatum: 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.
Placeringsort: Malmö
Vid frågor kontakta: Flygplatschef/ tf Driftchef Karin Öhrström: karin.ohrstrom@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-21! Tveka inte med din ansökan!