logotyp_n2

Datum: 9 aug, 2017
Företag: Strålsäkerhetsmyndigheten
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 15 aug, 2017
Kategorier: Teknik, Naturvetenskap

Ansök direkt

Forskningschef

Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle? Vi söker en forskningschef och tillika enhetschef till Strålsäkerhetsmyndighetens forskningsenhet.

Strålsäkerhetsmyndigheten finansierar forskning inom strålsäkerhetsområdet som omfattar kärnsäkerhet, strålskydd och nukleär icke-spridning. Forskningsanslaget har en budget på cirka 80 miljoner kronor per år som ska gå till grundläggande och tillämpad forskning inom myndighetens verksamhetsområde. För strategiska beslut och stora projekt har myndigheten en rådgivande forskningsnämnd med ledamöter från universitet och högskolor.

Dina arbetsuppgifter
Som enhetschef leder och utvecklar du myndighetens forskningsverksamhet. Forskningsfinansieringen utgör kärnan i uppdraget och vi lägger stor vikt vid att forskningssatsningarna håller hög vetenskaplig kvalitet. En utmaning är också att kommunicera forskningsresultaten så att de kommer till användning. Myndigheten är engagerad i internationella forskningsnätverk och -projekt inom norden, EU, OECD/NEA och IAEA – räkna därför med att resor ingår i tjänsten. Myndigheten har även en uppgift inom det nationella kompetensförsörjningssystemet, där ett pågående regeringsuppdrag kan resultera i en ambitionshöjning inom området. Forskningschefen är dessutom ordförande i myndighetens forskningsnämnd.

Som enhetschef har du både verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för planering, uppföljning och rapportering samt för utveckling av verksamheten. Personalansvaret innebär bl.a. att du är lönesättande chef och att du ansvarar för arbetsmiljö, arbetsplatssamverkan och kompetensutveckling inom enheten. Du kan också komma att ingå i myndighetens krisberedskapsorganisation. Forskningsenheten har i dag tre medarbetare och är en del av myndighetens utvecklingsavdelning. Eftersom enheten är liten bidrar du även operativt i arbetet. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp, där du med helhetssyn och ett gemensamt ansvarstagande förväntas bidra aktivt till hela avdelningens mål och utveckling.

Är du den vi söker?
Som enhetschef har du förmåga att leda, utveckla och företräda verksamheten.

Du ska ha:
– naturvetenskaplig eller teknisk doktorsexamen inom ämne av relevans för strålsäkerhetsområdet
– flerårig erfarenhet av forskning inom något av myndighetens ansvarsområden
– erfarenhet av någon form av ledande funktion som exempelvis projektledare, chef eller arbetsledare.

Du bör ha erfarenheter från verksamhet med forskningsfinansiering, och har du arbetat med forskningsfinansiering på en förvaltningsmyndighet eller motsvarande är det meriterande. Vi tror att du har ett gott kontaktnät inom forskarvärlden och att du har goda kunskaper om forskningspolitiska frågor. Chefserfarenhet är meriterande.

För att fungera bra i rollen som forskningschef behöver du ha god förmåga att:

• inspirera till förbättringar
• leda och utveckla verksamheten mot uppställda mål och utifrån ett helhetsperspektiv
• organisera, driva och prioritera arbetsuppgifter
• skapa kontaktnät nationellt och internationellt
• kommunicera och samarbeta
• agera som en förebild utifrån vår värdegrund
• uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Här får du möjlighet att delta i arbetet för ett strålsäkert samhälle. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Du får använda och utveckla din spetskompetens tillsammans med experter som arbetar med frågor med långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle. Vi strävar hela tiden efter att utveckla verksamheten. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. Vårt kontor ligger vid Solna strand nära Stockholm. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Anneli Hällgren, tel 08-7994682, och för mer information om forskningsverksamheten kontakta forskningssekreterare Anna Alvestav, tel 08-7994032 (juli), eller Lars Gedda, tel 08-7994431 (från 11 augusti). Fackliga företrädare är Elisabeth Tengborn Saco, tel 08-7994448, och Michael Wallin ST, tel 08-7994287.

Sök tjänsten senast den 15 augusti 2017.

Mer om oss
Film om att jobba hos oss
Övrig information

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden