Datum: 11 jul, 2019
Plats: Forshaga, Värmlands län
Sista ansökningsdag: 18 aug, 2019
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare

Ansök direkt Tipsa en vän

Förvaltningschef till Forshaga kommun

Som anställd hos oss sätter du fokus på ett välkomnande förhållningssätt och att göra skillnad för våra invånare, varje dag! Vi vill gärna att du skall vara med på denna resa. Välkommen att besöka www.forshaga.se för mer information om kommunen

Vi söker nu efter en driven och nyfiken förvaltningschef till Forshaga kommun. Med ett gott ledarskap och intresse för utveckling och kunskap tror vi att du kanske är vår nya ledare till förvaltningen Lärande och Arbete!?

Verksamheter som återfinns inom förvaltningen är kommunens Lärcenter, vuxenutbildning, individ och familjeomsorg, arbetsmarknadsenheten samt integration. Det här är en bredd av verksamheter som har många beröringspunkter och där samarbetet dem emellan är viktigt.

Lärcenter är en mötesplats där många olika verksamheter samarbetar under ett och samma tak. Här möts vuxenstuderande, elever, företagare, allmänheten och föreningar i Forshaga kommun.

Tjänsten har en bred och spännande inriktning som kräver en ledare med ett brinnande intresse för kunskap, utveckling och ett proaktivt och öppet sinne för nytänkande.

Arbetsbeskrivning
I rollen som förvaltningschef tror vi att du har erfarenhet inom ett eller flera av följande områden: verksamhetsutveckling, vuxenutbildning, IFO- och arbetsmarknadsfrågor. För att lyckas i tjänsten handlar det om att bidra med ett coachande och nyfiket ledarskap. Du har en förmåga att hålla dig ajour och arbetar dagligen med ett övergripande perspektiv för att nå samordningseffekter inom förvaltningen. Det blir din uppgift att hålla samman förvaltningens verksamheter och att vara ett stöd till underställda chefer.

Som förvaltningschef är du tillika lärcenterchef. Lärcenterchef är ett samordnande och förvaltande uppdrag av verksamheterna som finns i kommunens Lärcenter.

Rollen som förvaltningschef innebär ett operativt personalansvar för 10 personer i ledningsfunktioner, administration och service. Förvaltningen har cirka 120 medarbetare.

Vem är du?
Vi söker en ledare som drivs av utveckling och nyfikenhet som vill ta sig an denna uppgift som förvaltningschef för Lärande och Arbete.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper om offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet samt ett genuint samhällsengagemang. Du behärskar verktyg och metoder för god verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling och är van att arbeta i en mångfacetterad organisation med många specialistkompetenser.

För att lyckas i rollen som förvaltningschef hos oss har du relevant akademisk examen inom det aktuella området. Du har erfarenhet av att leda större organisationer med komplex verksamhet där du haft budget-, verksamhets- och personalansvar.

Meriterande är om du har erfarenhet av strategiskt ledarskap med ansvar över andra chefer samt om du tidigare arbetat inom utbildning, integration, verksamhetsutveckling, socialtjänstfrågor eller arbetsmarknadsfrågor.

Med dina egenskaper leder du verksamheten på ett prestigelöst sätt och är en coachande ledare med god helhetsblick för hela verksamheten. Vidare ser vi att du har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Du har förmågan att lyssna på andra och du kan uttrycka dina förväntningar på omgivningen.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Kontaktperson
I den här rekryteringen samarbetar Forshaga kommun med Experis AB. För ytterligare information kontaktar du rekryteringskonsult Katarina Glennert, tel. 073-0774956, katarina.glennert@se.experis.com eller Christina Stenstrand, tel. 070-2202010 christina.stenstrand@se.experis.com. Du lämnar din intresseanmälan till denna tjänst genom att klicka på länken här intill, med bifogat CV. Sista ansökningsdag är den 18 augusti.

Under semesterperioden i juli vänligen lämna meddelande på mobilsvar alternativt skicka ett mail så återkommer vi så snart möjlighet ges!

Välkommen med din intresseanmälan!

Ansök direkt

Utvalda jobb

Svenska Skogsplantor
Chefsjobb Publicerat 12 Jul 2019

Resultatområdeschef Nord

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Vi är Sveriges och Norra Europas ledande leverantör av skogsfröer, skogsplantor och skogsföryngringar. Våra kunder är stora delar av skogsnäringen i Sverige, och även i Finland och Norge. Vi kännetecknas av högt kundfokus, hög utvecklingstakt, god […]
ljkommunlogo-color
Chefsjobb Publicerat 5 Jul 2019

Chef för strategisk och hållbar utveckling

Arbetsplats Ljusdals kommun är belägen i den nordvästra delen av det vackra Hälsingland. De största orterna i kommunen är Ljusdal, Järvsö och Färila. I vår kommun är det nära till allt som hör till livets goda, ett rikt kulturliv och en mångfald av aktiviteter och sevärdheter! För dig som är naturintresserad finns oändliga möjligheter till […]
ny_sormlandmus_logregions_322u_txtruta
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Verksamhetschef/ Länsmuseichef

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”? Om oss Sörmlands museum är ett regionalt museum – ett länsmuseum – med verksamhet i hela Sörmland. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Verksamheten rymmer allt från […]
logo-enkopingkommun
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Kommundirektör

Om arbetsplatsen I Mälardalens mitt ligger Enköping, Sveriges närmaste stad. Med närhet till 38 städer inom tolv mils radie är det inte bara något vi säger. För oss är närhet mycket mer än geografi och fysiska avstånd. Det är ett sätt att leva. Här finns en trygghet och ett lugn som skapar tillit och engagemang. […]
ladda-ned-2
Chefsjobb Publicerat 28 Jun 2019

Teknisk direktör

Om tjänsten Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi är 62 000 invånare som bor här, men på sommarhalvåret blir vi runt 180 000 personer tillsammans med alla sommargäster och turister. Nu söker vi dig med ett stort samhällsengagemang och kompetens inom […]
polisen_logga
Chefsjobb Publicerat 24 Jun 2019

Kanslidirektör

Arbetsplatsbeskrivning Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med knappt 30 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polismyndigheten står inför en omfattande tillväxt de kommande åren samtidigt som kraven på polisen har ökat. En utbredning av den grova brottsligheten, en mer komplex brottsstruktur med fler svåruppklarade brott, ökade […]

Chefsjobb