region_skane

Datum: 2 nov, 2018
Företag: Centralsjukhuset Kristianstad
Plats: Kristinstad
Sista ansökningsdag: 23 nov, 2018
Kategorier: Chefer inom hälso- och sjukvård

Ansök direkt Tipsa en vän

Enhetschefer till VO Anestesi, Operation och Intensivvård i Kristianstad

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) är ett av regionens akutsjukhus och här finns anestesi- och operationsavdelningen, där det årligen utförs mer än 10 000 operationer varav mer än 1000 barnanestesier. Utöver detta finns en intensivvårdsavdelning, postoperativ och dagkirurgisk verksamhet samt anestesi- och smärtmottagning. Sterilcentraler finns vid sjukhusen i Kristianstad, Hässleholm och Ystad.
Anestesi- och operationsavdelningen på CSK utför planerade och akuta operationer dygnet runt inom gynekologi, urologi, kärl, pacemakerinläggningar, bröstkirurgi, övre och nedre gastro, öron-näsa-hals, vuxen- och barntandvård, viss käkkirurgi samt akut ortopedi. Enheten har cirka 130 anställda fördelat på anestesi -och operationssjuksköterskor samt undersköterskor.

På den postoperativa avdelningen finns tolv vårdplatser och på uppvakningsavdelningen för dagkirurgi 20 platser och här vårdas patienter före och efter planerade eller akuta operationer. Anestesimottagningen är bemannad med anestesisjuksköterskor, som träffar patienter som skall opereras dagkirurgiskt. På dessa enheter arbetar cirka 50 anställda fördelat på anestesi, intensivvårds- allmänsjuksköterskor samt undersköterskor.

Intensivvårdsavdelningen i Kristianstad har sex platser och tar mot cirka 600 patienter/år. Här bedrivs kvalificerad intensivvård där kritiskt sjuka patienter ges avancerad vård. Intensivvård erbjuds till patienter i alla åldrar och från alla medicinska specialiteter vilket gör att arbetet är varierande och inspirerande. På enheten vårdas patienter efter trauma, hjärtstopp, med svåra infektioner, septisk chock och multiorgansvikt. Enheten har 70 anställda fördelat på intensivvårdssjuksköterskor och undersköterskor. Till intensivvårdsavdelningen tillhör även smärtmottagningen där det idag arbetar tre sjuksköterskor. I smärtmottagningens uppdrag ingår att bedriva öppenvårdsmottagning för cancerpatienter med smärtproblematik, besvara inneliggande remisser med frågeställningar kring smärta samt har regionuppdrag för patienter med ryggmärgsstimulering (DCS Dorsal Columna Stimulation).

Arbetsuppgifter

Vi söker nu utifrån ett ökat behov, tre enhetschefer som med kunskap och engagemang vill vara med och driva arbetsplatser där vi tillsammans skapar värde för våra patienter!

Uppdragen är placerade som en tjänst till vardera nedanstående enhet:

– Intensivvård/Smärtmottagningen

– Anestesi- och operationsavdelningen

– Postoperativ/dagoperativ avdelningen, anestesimottagningen

I alla uppdragen innebär ledningsansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Som enhetschef är du närmaste chef över specialistsjuksköterskor inom anestesi, operation, intensivvård, barn och äldre, allmänsjuksköterskor samt undersköterskor. I rollen som enhetschef arbetar du i ett delat ledarskap tillsammans med en chefskollega, där ni tillsammans arbetar verksamhetsnära och med att leda/stödja förbättrings- och utvecklingsarbeten på enheterna. Du ingår i ledningsgruppen för Verksamhetsområde (VO) Anestesi/Operation/Intensivvård med verksamhetschefen som närmsta chef. Som stöd i ditt arbeta har du även tillgång/hjälp av områdeschef, chefsstöd, HR-specialist och ekonom. Tillsammans med ledningsgruppen och medicinskt ansvarig läkare på enheten arbetar du strategiskt och långsiktigt.
Som enhetschef har du ett nära och coachande ledarskap där din uppgift bland annat är att tillvarata och utveckla medarbetarnas engagemang och kompetenser samt arbeta för att skapa samhörighet. Du arbetar aktivt med arbetsmiljö- och medarbetarfrågor. Det finns också förväntningar på dig att utveckla samarbetet med närliggande enheter, med utgångspunkt i patientens behov och utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi kan erbjuda dig stimulerande, omväxlande och utvecklande ledningsuppdrag på dessa enheter med stor variation i uppdrag och där verksamheten ständigt strävar efter att utvecklas och ta till sig nya rön och resultat av förbättringsarbeten. Region Skåne erbjuder alla chefer flertalet utbildningsinsatser för att utveckla ditt ledarskap och stärka dig i uppdraget som chef.

Kvalifikationer

För att lyckas och trivas i din roll behöver du ha god förmåga och vilja att leda och motivera dina medarbetare. Du ser det positiva i förändringsprocesser och har förmågan att förmedla detta till och entusiasmera medarbetarna. Genom din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Du är van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren, vilket bland annat innebär att du delar Regions Skånes värderingar. Du har en god samarbetsförmåga och du leder genom att skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen. Du leder genom att definiera tydliga mål som ger resultat och du har en god förmåga att organisera, strukturera och strategiskt planera och driva verksamheten framåt. I ditt ledarskap är du drivande genom att ta initiativ, starta upp aktiviteter och stimulera till förbättringsarbeten.

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen inom hälso- och sjukvård. Specialist- utbildning inom anestesi, operation eller intensivvård är meriterande. Även tidigare chefs- och ledarfarenhet är meriterande då uppdraget kräver goda ledaregenskaper och hög grad av ansvarstagande. Det är även bra om du har kunskap om förbättringsmetodik, processorienterat utvecklingsarbete samt kvalitets- och resultatuppföljning.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2018-11-23

Referensnummer:   A825426

Antal annonserade arbetstillfällen:   3

Kontakt

Kontaktpersoner

Patrik Olsson, Verksamhetschef 044-309 1156patrik.p.olsson@skane.se
Helén Berthelson, Områdeschef044-309 18 43helen.berthelson@skane.se

Facklig företrädare

Malin Stålhammar, HR(för facklig kontakt)044-3092707

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök direkt

Utvalda jobb

sfr-logo-cmyk_red
Chefsjobb Publicerat 2 Nov 2018

Utvecklingschef till Studiefrämjandets riksförbund

Utvecklingschef till Studiefrämjandets riksförbund Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet in i framtiden? Genom att förbättra stödet och servicen till våra avdelningar och distrikt och genom att öka takten i vårt utvecklingsarbete vill vi rusta Studiefrämjandet för att vara med och bidra till lösningen av vår tids stora utmaningar – exempelvis hotande […]
sfr-logo-cmyk_red
Chefsjobb Publicerat 2 Nov 2018

Administrativ chef/CFO till Studiefrämjandets riksförbund

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet in i framtiden? Genom att förbättra stödet och servicen till våra avdelningar och distrikt och genom att öka takten i vårt utvecklingsarbete vill vi rusta Studiefrämjandet för att vara med och bidra till lösningen av vår tids stora utmaningar – exempelvis hotande klimatförändringar, ökande extremism, framväxande […]
region_skane
Chefsjobb Publicerat 2 Nov 2018

Enhetschefer till VO Anestesi, Operation och Intensivvård i Kristianstad

Om arbetsplatsen Gör skillnad. Varje dag. Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) är ett av regionens akutsjukhus och här finns anestesi- och operationsavdelningen, där det årligen utförs mer än 10 000 operationer varav mer än 1000 barnanestesier. Utöver detta finns en intensivvårdsavdelning, postoperativ och dagkirurgisk verksamhet samt anestesi- och smärtmottagning. Sterilcentraler finns vid sjukhusen i Kristianstad, Hässleholm och […]
gbgoperan
Chefsjobb Publicerat 29 okt 2018

Projektledare, GöteborgsOperan

Vill du bli vår nya projektledare och ha en nyckelroll i ett modernt operahus? GöteborgsOperan är ett operahus med engagerade medarbetare, avancerad teknik, komplex organisation och ett effektivt projektorienterat arbetssätt. Grunden i verksamheten är opera, dans och musikal, där du som projektledare ansvarar för och driver de produktioner som spelas på våra scener i huset, […]

Chefsjobb

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden