fra

Datum: 4 okt, 2017
Företag: FRA
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 15 okt, 2017

Ansök direkt

Enhetschef till tekniska avdelningen

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en chef till enheten för optisk fibertransmission och TDV. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Den tekniska avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och förvaltning av befintliga system. Enheten G6 tillhör kontoret för Global inhämtning och bearbetning.

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Vi utvecklar kontinuerligt våra spanings- och bearbetningsmetoder för att möta de omvärldsförändringar som sker. Det betyder att vi ständigt måste försöka vara steget före så att vi inte bara ser till dagens underrättelsebehov, utan också kan möta de utmaningar som väntar Sverige i framtiden. Kontoret för Global inhämtning och bearbetning är inne i en expansiv fas, därför söker vi nu ytterligare en enhetschef som kommer att ansvara för en ny enhet. Enheten kommer bestå av ett tiotal tekniker och utvecklare som har till uppgift att ansvara för utveckling och förvaltning av fiberoptiska system för kabelaccess.

Som enhetschef ingår du i kontorets ledningsgrupp och arbetar tätt ihop med kontorets övriga enhetschefer. En viktig del av rollen innebär att, genom operativ arbetsledning, vidareutveckla och förvalta FRAs kabelaccess. I detta ingår även kompetensförsörjning och kompetensutveckling anpassad efter verksamhetens mål och behov, på kort och lång sikt. Rekrytering, planering och introduktion tillsammans med löpande uppföljningar, lönesättning, coachande medarbetar- och utvecklingssamtal utgör en viktig del av rollen. Du ansvarar även för enhetens budgetarbete och för förvaltning av system och tjänster inom verksamhetsområdet. En annan viktig del i ditt arbete är att skapa, utveckla och upprätthålla förutsättningar för enhetens leverans mot tekniska projekt.

Du kan

Vi ser att du har en akademisk examen, gärna med teknisk inriktning inom exempelvis datateknik, nätverksteknik, telekommunikation och IT-arkitektur, alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har tidigare haft en befattning med personalansvar där rekrytering ingått samt även en arbetsledande befattning. Erfarenhet av ledningsgruppsarbete eller av FRAs verksamhet ser vi som meriterande. Vi ser att du har arbetat med optoteknik, WDM, fiber och transmissionsteknik. VI ser gärna att du har arbetat med SLA, IT-säkerhet avseende kommunikation och systemintegration och/eller design, utveckling och driftsättning av nätverk eller närliggande infrastrukturer. Positivt är även om du har erfarenhet av att samarbeta med leverantörer samt gjort kravställning mot dessa. Vi ser vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett brinnande intresse för ledarskap och är skicklig på att leda och engagera andra mot verksamhetens mål. Du har god förmåga att fokusera på rätt saker oavsett omständighet samt visar på gott omdöme och beslutsamhet i dina avvägningar och prioriteringar. Vi ser att du är en person som kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt, du samarbetar effektivt med andra och säkerställer att budskap når fram på ett tydligt sätt. I stressade situationer är du lugn, stabil och kontrollerad.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till denna tjänst.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 46 65. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-10-15.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningstyp: Tillsvidareanställning

Anställningsgrad: Heltid

Arbetstider: Dag

Sista ansökningsdag: 2017-10-15

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort: Lovön

Kontaktpersoner:
Rekryterande chef
tfn: 08-471 46 65

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

ehm_logo_liggande_rgb
Chefsjobb Publicerat 17 okt 2017

HR-chef till eHälsomyndigheten

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom HR-området med ett samhälls-engagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare. Vi söker nu en erfaren HR-chef till en myndighet som på […]
region_skane
Chefsjobb Publicerat 13 okt 2017

Verksamhetschef till Vårdcentral Kävlinge

Gör skillnad. Varje dag.  Välkommen till vårdcentralen i Kävlinge!  Mitt i en expansiv region ligger Kävlinge, en spännande kommun som präglas av tillväxt. Vårdcentralen ligger centralt i Kävlinge och har en viktig roll i att ge god vård till invånarna. I Kävlinge kommun finns idag två offentliga vårdcentraler och ett gott samarbete mellan dessa är […]
realgymnasiet_svart_logo_gron_bakgrund_w500px
Chefsjobb Publicerat 5 okt 2017

Rektor till Realgymnasiet Helsingborg.

Vi vill skapa mer och bättre skola för fler. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla framtidens skola. Du är en nyfiken och kreativ person med förmåga att omsätta drömmar till verklighet. Du finner trygghet i förändring och du vill göra skillnad, för skillnad – det gör vi hela tiden. […]
fra
Chefsjobb Publicerat 4 okt 2017

Enhetschef till tekniska avdelningen

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till […]
nv_logo_sv-200
Chefsjobb Publicerat 21 Sep 2017

Avdelningschef

Naturvårdsverket söker en ledare som vill utveckla kunskapsunderlaget för strategiskt miljöarbete. Miljöanalysavdelningens uppdrag är arbetet med miljöinformationsförsörjning, miljöövervakning och miljöforskning. Avdelningen ansvarar också för samordning av berörda myndigheter i arbetet med uppföljning av miljökvalitetsmålen och utvärdering av miljöarbetet. Regeringen har utsett Naturvårdsverket till en av ett fåtal utvecklingsmyndigheter för digitaliseringen av det offentliga Sverige där avdelningen har en viktig […]
karolinska
Chefsjobb Publicerat 5 Sep 2017

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Karolinska Universitetssjukhuset har påbörjat en om välvande förändrings resa med målet att bli världsledande när det gäller medicinska resultat och patienternas upplevelse av vården. Därför har vi infört en ny tematisk organisation där vi arbetar i inter disciplinära team runt patienten. Vill du vara med och bygga för framtiden och utveckla din egen kompetens? Läs mer om […]

Chefsjobb