sapo-logo_2015_sv

Datum: 26 maj, 2021
Företag: Säkerhetspolisen
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 17 jun, 2021
Kategorier: Ledarskap / Management

Ansök direkt Tipsa en vän

Enhetschef till strategisk styrning och analys

Säkerhetspolisen söker en erfaren chef som utifrån myndighetens inriktning säkerställer verksamhetsplanering och uppföljning, omvärldsbevakning, analys, organisationsutveckling och att bidra till utveckling av ledning och styrning bland annat genom  implementation av tillitsorienterad styrning.

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.

Din kompetens
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av att leda och utveckla myndighetsstyrning i statlig verksamhet. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet av tillitsorienterad styrning och förändringsledning är meriterande liksom ledningsgruppsarbete.

Dina egenskaper
Vi söker dig med goda ledaregenskaper som ser möjligheter i förändring och som får andra att utvecklas och växa. Du är väl förtrogen med det tillitsfulla ledarskapet och bidrar genom god dialog och samverkan till ett arbetsklimat och relationer där gemensam ansvarskänsla, förtroende och delaktighet värdesätts.

För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du har utvecklingsfokus och tar initiativ för att åstadkomma resultat och förbättring. Du sätter tydliga mål och levererar dina resultat med hänsyn taget till helheten. Du har intresse och förmåga att resonera och analysera utifrån olika perspektiv, agerar lugnt i stressiga situationer och har förmåga att hålla riktningen på det uppsatta målet.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras på Säkerhetspolisen.

Kontaktpersoner
I denna rekrytering samarbetar vi med Alumni, vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Oscar Ankarcrona 073-773 13 42. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-06-17.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök direkt