www-varbi_

Datum: 8 jun, 2018
Företag: Migrationsverket
Plats: Norrköping
Sista ansökningsdag: 8 aug, 2018
Kategorier: Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Enhetschef till rättsavdelningens förvaltningsenhet

Migration är en av de stora globala framtidsfrågorna. Det är vår uppgift att förverkliga uppdraget från riksdag och regering och att möta de ständiga förändringarna som sker i vår omvärld.

Rättsavdelningen ansvarar för de centrala rättsliga frågorna och styrning och vägledning i rättstillämpningen på myndigheten inom alla områden. Inom avdelningen ryms rättsenheten, migrationsrättsenheten, förvaltningsenheten och enheten för prövningsstöd. Avdelningen leds av rättschefen tillika avdelningschef.

Förvaltningsenheten handlägger förvaltningsärenden i avslutade ärenden; sekretessärenden, informationsvård, intygsärenden, förfrågningar från andra myndigheter, återlämnande av originalhandlingar och utlämnande av allmänna handlingar. Vidare handlägger enheten återkallande av permanent uppehållstillstånd på grund av upphörd bosättning, prövning av resebidrag (anhörigresor och boresor), hanterar skyddade personuppgifter samt ansvarar för beställningar av viseringsmärken och provisoriska främlingspass.

Enheten har ca 20 medarbetare och har sin verksamhet på Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping.

Vi söker en enhetschef till vår förvaltningsenhet som vill fortsätta att utveckla arbetet med enhetens fokusområden sekretessfrågor och registervård.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för att inom given budgetram planera, leda och utveckla enhetens verksamhet för att uppnå uppsatta mål. Du ansvarar för att i samverkan med övriga enheter uppnå de övergripande målen. I arbetet ingår samarbete och kontakter med såväl Migrationsverkets övriga delar och andra myndigheter som internationella organ och kontaktnät.

Du har budgetuppföljnings- och arbetsmiljöansvar för enheten. Du har personalansvar och är företrädare för myndighetens arbetsgivarepolitik. Du ansvarar också för att följa upp mål avseende kvalitet och säkerhet. Du har ansvar för samverkan med fackliga representanter och skydds-ombud på enheten. En viktig del i arbetet är att inspirera medarbetarna till ständiga förbättringar med respekt för människan.

Kvalifikationer

Du har akademiska studier inom förvaltningsekonomi, juridik eller statsvetenskap och erfarenhet från förvaltningsmyndighet och/eller domstol. Du har arbetat som chef och ledare och har erfarenhet av kvalificerat arbete med förvaltningsrätt. Har du dessutom erfarenhet och kunskaper om våra fokusområden ”sekretessfrågor och registervård” är detta meriterande.

Du arbetar utifrån en helhetssyn och har chefserfarenhet och förmåga att leda och organisera en verksamhet i ständig utveckling. Du är skicklig på att kommunicera på ett tydligt sätt både internt och externt. Du kan ta initiativ och driva och fullfölja förändringsförslag. Du förstår betydelsen av att arbeta i dialog och samverkan. Du talar och skriver engelska obehindrat och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper om krävs för att framgångsrikt klara att leda en verksamhet i förändring. Vi söker därför dig som är trygg i ditt ledarskap, har en god ledarskapsförmåga och som kan coacha, motivera och utveckla dina medarbetare.  Du är mål- och resultatorienterad och visar handlingskraft när det gäller att driva frågor framåt. Du har förmåga att strukturera verksamhetens arbete på ett effektivt sätt och har en god analytisk förmåga. Du agerar med helhetssyn och kan leda en verksamhet i förändring. Du visar ett gott omdöme, har god samarbets – och kommunikationsförmåga och förstår vikten av god service och bemötande. Du leder genom mod, empati och tydlighet. Du är nyfiken på din omvärld och har ett gediget engagemang i internationella frågor.

Låter detta intressant?

I den här rekryteringen samarbetar Migrationsverket med People Impact AB. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Heidi Hardenberger vid People Impact på tel 0708-67 45 05.

För ytterligare information kontakta Rättschef Fredrik Beijer tel. 010 – 485 65 45.

För att lämna din ansökan går du in på www.migrationsverket.se/jobb. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval kommer att ske löpande.

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

www-varbi_
Chefsjobb Publicerat 8 Jun 2018

Enhetschef till rättsavdelningens förvaltningsenhet

Migration är en av de stora globala framtidsfrågorna. Det är vår uppgift att förverkliga uppdraget från riksdag och regering och att möta de ständiga förändringarna som sker i vår omvärld. Rättsavdelningen ansvarar för de centrala rättsliga frågorna och styrning och vägledning i rättstillämpningen på myndigheten inom alla områden. Inom avdelningen ryms rättsenheten, migrationsrättsenheten, förvaltningsenheten och […]
av_logo-4
Chefsjobb Publicerat 14 maj 2018

Sektionschef

Vi söker en kommunikativ och coachande chef med ledarerfarenhet till inspektionsavdelningen med placering vid region väst, regionkontoret i Mölndal. Ditt nya jobb innebär att du leder den operativa tillsynsverksamheten så att den bedrivs effektivt mot våra verksamhetsmål. Du har resultat-, budget-, personal och arbetsmiljöansvar för en sektion med cirka 15-18 medarbetare. Arbetet innebär att fatta […]
logo_sthlmvattenavfall_rgb_72dpi_10cm
Chefsjobb Publicerat 7 maj 2018

Driftledare

Vill du arbeta med en av samhällets viktigaste infrastrukturer? Avdelningen för dricksvattenproduktion växer och för att möta framtidens behov och utmaningar behöver vi nu utöka vår verksamhet med två Driftledare, varav den ena kommer att vara ansvarig för anläggningens underhåll på Lovö vattenverk och den andra på Norsborgs vattenverk. Arbetsuppgifter och utmaningar Som Driftledare på […]
logo_webb_liggande
Chefsjobb Publicerat 24 Apr 2018

Chef IT-teknik, teknisk chef

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet. Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig […]

Chefsjobb