Datum: 5 sep, 2018
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 30 sep, 2018
Kategorier: Chefer inom hälso- och sjukvård

Ansök direkt Tipsa en vän

Enhetschef till IVO

IVO:s uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter. Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna. Vi söker nu en enhetschef till vår Upplysningstjänst, med placering i Stockholm.

Upplysningstjänst tillsyn har ett nationellt uppdrag att svara på frågor, ge vägledning och ta emot tips på missförhållanden inom vård och omsorg via telefon och e-post. Gruppen består idag av 13 medarbetare med lång erfarenhet, hälften från hälso- och sjukvården och hälften från socialtjänsten. Verksamheten är en viktig del i insamlandet av information till tillsynsverksamheten och gruppen handlägger också tillsynsärenden.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som har flerårig chefs-/ledarerfarenhet med både personal och budgetansvar och är van att driva och ta initiativ till utvecklingsarbete. Vi förutsätter att du har akademisk examen som är relevant för tjänsten. Du har förmåga att tänka och agera strategiskt, är driven och strukturerad. Du har förmåga att genom goda samarbeten internt och externt driva utveckling på ett strukturerat sätt. Du har även en god förmåga att bygga tillitsfulla relationer både mellan individer och mellan olika delar av vår organisation. Vi tror att du har erfarenhet från hälso- och sjukvårdens eller socialtjänstens områden och insatt i dess förutsättningar, gärna i en roll med nära kontakter med en upplysningstjänst, kommunikation eller liknande verksamhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av processinriktat ledarskap samt har kunskap om de lagar och förordningar som styr IVO:s verksamhet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom statliga myndigheter eller statliga bolag.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du har dokumenterat goda kommunikativa egenskaper samt god analytisk förmåga och ett strategiskt förhållningssätt. Ditt ledarskap står för trygghet, tydlighet och integritet. Du är utvecklingsorienterad, kan se hur delarna passar in i vår gemensamma väg framåt, leder på ett tydligt och coachande sätt och kan skapa de förutsättningar som krävs för att medarbetarna ska känna sig engagerade och delaktiga.

Vad kan vi erbjuda dig?

IVO erbjuder ett utvecklande och spännande chefsuppdrag. Du kommer att leda enheten i en myndighet som är i ständig utveckling, vilket innebär att du förutom det dagliga arbetet också har en viktig roll som drivande i förändringsarbetet som pågår tillsammans med andra enheter och avdelningar. Du är direkt underställd avdelningschef och kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Vi strävar efter en sammansättning av medarbetare som speglar samhällets mångfald. Provanställning i 6 månader tillämpas.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Magnus Gustafsson, 070-378 94 43. Du söker denna tjänst genom att registera ditt CV på experis.se. Intervjuer kommer att ske löpande, sista ansökningsdag 30 september 2018. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

download-10
Chefsjobb Publicerat 17 Sep 2018

Chef Fastighetsbildning

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan? Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Enhetschef för student- och karriärservice, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning. Avdelning Enheten för student- och karriärservice ansvarar för allmän studie- och karriärservice till sökande och studenter samt karriärservice för doktorander och postdocs/forskare. Vi jobbar med att marknadsföra KI:s utbildningar […]
sk_logo_cmyk
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Kyrkoherde, Svenska kyrkan i Umeå

Vill du vara med och leda Svenska kyrkan i en av Sveriges mest attraktiva och expansiva städer? Nu söker vi en kyrkoherde som vill bidra till mera himmel i Umeå. Umeå är en stad med ung befolkning och storslagna drömmar. Här finns ett myllrande student- och kulturliv, Sveriges högst rankade sjukhus och världens bästa designhögskola. […]
nodra-logo_2rad_blapng
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2018

Chef avfallsinsamling

Ref ABV 2018/0136 Nodra AB vill göra det enkelt att leva i Norrköping. Vår affärsidé är att i ett klimatsmart Norrköping erbjuda alla invånare prisvärda avfalls-, bredbands- och vattentjänster med hög miljöambition och god service. Vi ansvarar för att hushåll och företag i Norrköpings kommun har tillgång till rent dricksvatten och att avloppsvattnet renas innan det […]
01360ab1e794bb68e59f2d790eeab18c
Chefsjobb Publicerat 30 Aug 2018

Vårdenhetschef till infektions- och lungavdelningen

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Infektions- och lungkliniken är en länsklinik med verksamhet inom infektionssjukdomar, lungsjukdomar och specialiserad vuxenallergi. Förutom infektions- och lungavdelningen har vi tre öppenvårdsmottagningar; infektion, lunga/allergi och sprututbyte. Vi står nu inför en omorganisation där vårdenhetschefsansvaret delas upp mellan två personer, en som ansvarar för slutenvården […]

Chefsjobb