Datum: 8 jan, 2019
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2 feb, 2019
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare

Ansök direkt Tipsa en vän

Enhetschef till IVO och avdelningen för Tillståndsprövning

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) söker en enhetschef till avdelningen för tillståndsprövning. Avdelningen ansvarar för att pröva tillstånd för enskilda verksamheter enligt socialtjänstlagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt för vissa delar inom hälso- och sjukvården. Från och med i år bildas en ny, samordnad registratur för de avdelningar som finns i Stockholm och den kommer organisatoriskt att tillhöra avdelningen för tillståndsprövning.

Rollen som enhetschef

Som enhetschef kommer du att leda en enhet som ansvarar för registraturen vid IVO:s 4 avdelningar i Stockholm. Enheten är under uppbyggnad och du ska bidra till att skapa en serviceinriktad stödfunktion till avdelningarna. Du kommer att ha personal- och budgetansvar och vara direkt underställd avdelningschefen samt ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Du kommer att leda enheten i en myndighet som ständigt är under utveckling. Det innebär att du förutom att ansvara för det dagliga arbetet också kommer att ha en viktig roll som drivande i det förändringsarbete som pågår i samarbete med andra enheter och avdelningar.

Din profil

  • Relevant akademisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Goda chefs-/ledaregenskaper
  • Vana att driva och ta initiativ till utvecklingsarbete
  • Dokumenterat goda kommunikativa egenskaper, muntligen och skriftligen

Vi söker dig som står för trygghet, tydlighet och integritet. Du har en god analytisk förmåga, ett strategiskt förhållningssätt och ett sinne för struktur. Vi ser även att du har god förmåga att skapa goda relationer och samarbeta med andra. Du leder på ett tydligt och coachande sätt och kan skapa de förutsättningar som krävs för att medarbetarna ska känna sig engagerade och delaktiga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom statlig eller kommunal myndighet.

Vad kan IVO erbjuda dig?

Vi erbjuder en spännande kunskapsorganisation med en stimulerande arbetsmiljö och goda utvecklingsmöjligheter och vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald.

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tjänsten avser heltid med placering i Stockholm.

Hur du ansöker

Du söker den aktuella tjäsnten på IVO:s hemsida via länken https://www.ivo.se/om-ivo/arbeta-hos-oss/lediga-jobb/

Märk din ansökan med dnr 2.6.1-59/2019.

Sista ansökningsdag är den 3 februari 2019.

Bifoga personligt brev och CV. Betyg och eventuella handlingar tas med vid en eventuell intervju.

För frågor om tjänsten kontakta avdelningschef Anna Sundberg, 010-788 52 30 eller tf avdelningschef Michael Philipsson, 010-788 50 58. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Experis Magnus Gustafsson, 070-378 94 43 eller HR-specialist Susanna Hosford, 010-788 52 14.

Fackliga kontaktpersoner är Ulf Prahl, SACO, 010- 788 52 57 Ingemar Jonnerhag, Vårdförbundet, 010-788 52 56 och Maria Carneland, Fackförbundet ST, 010 788 54 06.

Välkommen med din ansökan!

Ansök direkt

Utvalda jobb

migrationsverket
Chefsjobb Publicerat 7 Jan 2019

Regionchef till region Öst

Region Öst är en av Migrationsverket sex geografiska regioner inom den operativa verksamheten och har ca 700 medarbetare. Vi är lokaliserade över tre län – Jönköping, Södermanland och Östergötland. Regionens kansli finns i huvudkontorsorten Norrköping. Vi har Migrationsverkets samtliga verksamhetsgrenar, asyl- och tillståndsprövning, mottagnings- och boendeenheter samt nationellt servicecenter. Inom tillståndsprövningen ingår prövning av medborgarskap, […]
migrationsverket
Chefsjobb Publicerat 28 Dec 2018

Regionchef till region Stockholm

Region Stockholm är en av Migrationsverkets största regioner med drygt 800 medarbetare. Verksamheten i regionen är bred och omfattar mottagning av asylsökande, asylprövning samt prövning av olika typer av tillstånd. Den största delen av verksamheten är samlad i moderna lokaler i Sundbybergs centrum där vi arbetar aktivitetsbaserat. Där ligger även vårt nationella servicecenter som bland […]
sida_logga
Chefsjobb Publicerat 21 Dec 2018

Sida söker avdelningschef med gedigen erfarenhet av styrning, ledning och utveckling

Är du en erfaren chef och ledare som vill utveckla Sidas ledningsstöd? Vill du ta dig an komplexa frågor inom styrning och ekonomi och bidra till helhetsperspektiv? Sida söker en målinriktad avdelningschef grundad i värderingar så som tillit, öppenhet och mod. Vi erbjuder Sida genomför den svenska utvecklingspolitiken som ska skapa förutsättningar för fattiga människor […]

Chefsjobb

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden