trafikverket

Datum: 6 dec, 2017
Företag: Trafikverket
Plats: Solna / Eskilstuna
Sista ansökningsdag: 15 dec, 2017
Kategorier: Ledarskap / Management

Ansök direkt

Enhetschef Byggnadsverk

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Distrikt Öst/Stockholm består av ca 110 medarbetare fördelat på 8 enheter. Vi söker dig som vill leda enheten Byggnadsverk som finns placerad på distrikt Öst/Stockholm och vara med och utveckla en modern och innovativ underhållsverksamhet.

Arbetsuppgifter

Som chef för enheten ansvarar du tillsammans med våra projektledare underhållet av våra broar och tunnlar så att trafikering kan ske varje dag året runt oavsett väder och tid på dygnet. Utifrån uppsatta leveranskvaliteter/mål/uppdrag lägger du och dina medarbetare grunden för professionell styrning av våra leverantörer vilket innebär ett ansvar för att utveckla arbetssätt och metoder för oss att verka som en professionell beställare.

Din huvuduppgift är att leda, samordna och utveckla enheten. Du har ett personal-, budget- och resultatansvar för enheten och ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs på din enhet. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utveckling av avdelningens verksamhet. Enheten kommer att bestå av ca 15 medarbetare placerade i Solna, Linköping, Eskilstuna och Örebro.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning, minst 180 hp, med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet från chefsroller med personalansvar, alternativt har du flerårig erfarenhet av ledarskap i annan form, ex som projektledare där dina egenskaper och potential som en bra ledare bedömts som goda.
Det är meriterande om du har erfarenhet inom verksamhet inom bro/konstruktionsverksamheten samt att du har erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete.

Som person är du är kommunikativ, drivande och resultatinriktad. Som ledare är ger du dina medarbetare goda förutsättningar genom ett tydligt, engagerade och ansvarstagande ledarskap.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på fyra år.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.
Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Tester kan förekomma i denna rekryteringsprocess.

Upplysningar

Avdelningschef
Stefan Lindgren Tel:  010-123 8344  070-655 6797

SEKO
Urban Haglund 010-124 1702

ST
Stefan Kratz 010-124 1783

Saco
Jonas Sjöholm 010-123 8380

Ansökan

Din ansökan (med bifogade dokument) skickar du via knappen ”Sök tjänst” nedan.

Sista ansökningsdag

Din ansökan ska ha inkommit senast 2017-12-15

 

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden