sjov_svart_rak_150-mm

Datum: 6 aug, 2019
Företag: Sjöfartsverket
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 25 aug, 2019
Kategorier: Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Enhetschef för Strategisk analys och utredning

 Vill du leda arbetet med strategiska analyser och utredningar på Sveriges vackraste arbetsplats?

Till enheten för Strategisk analys och utredning söker vi en enhetschef. Enheten är organisatoriskt placerad under avdelningen Styrning och planering. Sjöfartssektorn är central för Sverige och Sjöfartsverket är central för sjöfartssektorn. Enheten Strategisk analys och utredning är ansvarig för att analysera sjöfartens utveckling och hur Sjöfartsverket kan möta sektorns utmaningar.

Vidare arbetar enheten med utformning av Sjöfartsverkets avgifter, internationell samordning samt strategiska frågor inom miljö. Enheten ansvarar också för verkets långsiktiga planeringsarbete och tar en ledande roll i Sjöfartsverkets omvärldskontakter samt bistår övriga avdelningar i strategiska överväganden.

Arbetsuppgifter och profil

Som enhetschef leder och fördelar du enhetens arbete. Du rapporterar till avdelningschefen för Styrning och planering och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Att arbeta som ledare är en roll du trivs med. Du har ett coachande förhållningssätt som sätter medarbetarna i fokus för att lösa de uppgifter enheten ställs inför. Du är lyhörd men också prestigelös och skapar utrymme för medarbetarna till eget ansvar och utveckling.

I dina tidigare roller har du flerårig dokumenterad erfarenhet av att ha såväl arbetat med strategiska frågor som av att ha lett sådant arbete. Du har erfarenhet av att leda kvalificerade analyser.

Det är viktigt att du har en utvecklad kommunikativ förmåga och har lätt för att formulera dig i olika typer av PM, rapporter, analyser och beslutsunderlag såväl till externa parter som till ledning och styrelse.

Du har ett samhällsintresse och kan med lätthet orientera dig i såväl den politiska debatten som näringslivets villkor och företräder på ett professionellt sätt Sjöfartsverket i såväl möten som i andra kontakter med andra myndigheter och branschföreträdare, med vilka du också odlar ett kontaktnät. Erfarenhet av transportsektorn eller sjöfartens villkor är meriterande.

Du har en akademisk utbildning inom för enheten relevant område (ekonomi, juridik, miljö, naturvetenskap), eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap.

Tjänsten är placerad i Norrköping men möjlighet finns att diskutera viss flexibilitet för sökande som bor på annan ort.

Vi erbjuder dig

Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket – Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.

Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats

På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?

Tjänsten är en tillsvidareanställning och beräknas tillsättas efter sommaren. Intervjuer kommer att ske med start vecka 35.

Upplysningar:

Magnus Stephansson, Avdelningschef 010-478 57 80.

Anna Sandberg, Rekryteringsspecialist 010-478 57 69

Fackliga företrädare:

SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 25 augusti.

Diarienummer: 19-02785

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök direkt