Datum: 17 maj, 2019
Plats: Borås, Härryda, Göteborg
Sista ansökningsdag: 9 jun, 2019
Kategorier: Försäljnings- och marknadschefer

Ansök direkt Tipsa en vän

E-commerce Specialist till DHL Express

Som E-commerce Specialist kommer du att driva, utveckla och supportera nästa fas i DHL Express utveckling inom e-handel och deras mission är att erbjuda en marknadsledande kundupplevelse. DHL Express drivkrafter är Speed, Passion och Right First Time, vilket genomsyrar hela deras verksamhet.

Som E-commerce Specialist arbetar du med nya och befintliga kunder i Göteborg och Malmö med omnejd. Den svenska försäljningsorganisationen som du kommer att ingå i är representerad över hela landet. Du kommer rapportera till vår E-commerce Manager som är stationerad i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Den största delen i rollen är att utbilda, stötta och supportera försäljningsorganisation i e-handelslösningar. Detta görs genom sambesök, klassrumsutbildning och analys av marknad och trender.
 • För att ligga nära marknaden kommer du att ha en egen portfölj av befintliga e-handelskunder och prospekts. Som rådgivare till kunden arbetar du med att uppnå tillväxtmål och säkerställa en lönsam utveckling.
 • Använda DHLs interna verktyg och processer, interagera med kunders beslutsfattare och identifiera möjligheter till förbättring och utveckling.
 • Skapa och presentera förbättringsförslag till kundernas e-handel och logistiklösning.
 • Stödja implementeringen av nya förbättringsåtgärder, säkerställ kundens och DHLs krav, såväl kommersiellt som operationellt.
 • Bygga förtroende hos kunden och säkerställa hög kundnöjdhet.
 • Identifiera och utveckla relationen till leverantörer inom e-handelslösningar.
 • Etablera och säkerställa att DHL Express är representerad i relevanta nätverk och sammanhang inom e-handelsbranschen.

Vem är du?

 • Relevant arbetslivserfarenhet inom e-handel samt inom försäljning.
 • God förståelse för hur man förbättrar kundupplevelsen.
 • Serviceinriktad, kommunikativ och har förmågan att förmedla dina idéer och förslag.
 • Drivs av att ständigt förbättra UX och konverteringsoptimering.
 • Initiativtagande och resultatorienterad.
 • Trivs med att utbilda personal inom ditt specialistområde.
 • Flytande på både svenska och engelska då koncernspråket är engelska.

Vad erbjuder DHL dig?

En tjänst där du har ett stort varumärke i ryggen och på en arbetsplats som är certifierad som Top Employer (fyra år i rad) och som präglas av ett högt tempo, självständigt arbete, mycket engagerade kollegor och där det finns goda utvecklingsmöjligheter för rätt person. En av marknadens bästa utbildningsprogram samt regelbunden coachning, stöd och utveckling. E-commerce på DHL Express är den snabbast växande delen av bolaget där vi investerar stort och kontinuerligt utvecklas.

Om DHL

DHL är det världsledande varumärket inom logistikbranschen. Våra DHL-divisioner erbjuder en oöverträffad portfölj av logistiktjänster som sträcker sig från nationella och internationella paketleveranser, leveranslösningar specifika för e-handel, internationella expressleveranser och väg-, flyg- och sjötransporter till industriella logistiklösningar för hela varuflödeskedjan. Med cirka 380 000 medarbetare i fler än 220 länder och territorier runt om i världen, förenar DHL människor och företag på ett säkert och tillförlitligt sätt, vilket möjliggör den globala handeln. Med specialiserade lösningar för tillväxtmarknader och industrier, inklusive teknologi, biovetenskap och hälso- och sjukvård, energi, bil- och detaljhandeln, ett bevisat engagemang för företagsansvar och en oslagbar närvaro i utvecklingsmarknader, är DHL definitivt positionerad som ”logistikföretaget för hela världen”.

DHL ingår i Deutsche Post DHL Group. 2018 hade koncernen en omsättning på mer än 61 miljarder euro.

Kontaktperson

I den här rekryteringen samarbetar DHL Express med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Alderling 073-6217282. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan snarast dock senast 7 juni. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök direkt

Utvalda jobb

esv-logo-cmyk
Chefsjobb Publicerat 17 maj 2019

Avdelningschef Styrning, redovisning och finansiering

Vill du bidra till att göra Sverige rikare? Tillsammans med dina medarbetare verkar du för en effektiv statsförvaltning med god kontroll på statens finanser och en ekonomisk styrning som säkerställer att skattebetalarnas pengar nyttjas effektivt. ESV strävar efter att vara en modern myndighet i toppklass. Vår kultur kännetecknas av öppenhet, professionalism och utveckling. Vi söker […]
djursjukvard
Chefsjobb Publicerat 14 maj 2019

Klinikchef

Mittnorrland Djursjukvård består av två djursjukhus, tre smådjurskliniker samt en hästklinik. Sedan 2015 är AniCura delägare. Tillsammans är vi närmare 160 medarbetare, fördelade mellan orterna Östersund, Åre, Sundsvall och Härnösand – från fjäll till kust i den vackraste delen av landet! På Djursjukhuset Sundsvall och på Östersunds Djursjukhus erbjuder vi kvalificerad vård dygnet runt. Kusthöjdens […]
transportstyrelsen
Chefsjobb Publicerat 13 maj 2019

Sektionschef

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet. Hos oss tar vi […]
unnamed-2
Chefsjobb Publicerat 13 maj 2019

Verksamhetutvecklare

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Bild och funktionsmedicin i Dalarna är en länsövergripande verksamhet bestående av radiologin i Dalarna samt mammografiverksamheten. Inom BFM arbetar ca 175 medarbetare. Verksamheten genomför årligen ca 200 000 undersökningar inom MRT, datortomografi, ultraljud, […]
lantmateriet
Chefsjobb Publicerat 2 maj 2019

Chef juridik inom Fastighetsbildning

Vi erbjuder dig Sektion juridik finns inom Fastighetsbildningsstöd, en enhet inom Fastighetsbildning. Enheten består av sex sektioner med olika ansvarsområden. Det övergripande uppdraget för sektion juridik är att lämna stöd till fastighetsbildningsverksamheten och divisionsledningen i juridiska frågor. På så sätt arbetar vi för en enhetlig och effektiv rättstillämpning och för att skapa förutsättningar för digital […]

Chefsjobb