sjo%cc%88v_cyan

Datum: 6 dec, 2018
Företag: Sjöfartsverket
Plats: Norrköping
Sista ansökningsdag: 6 jan, 2019
Kategorier: Ledarskap / Management

Ansök direkt Tipsa en vän

Direktör till Infrastrukturavdelningen

Experter på infrastruktur inom sjöfart
Infrastrukturavdelningen bidrar till utvecklingen av sjöfarten och transportinfrastrukturen genom att bereda förslag på projekt till nationella planen för transportsystemet, genomföra utredningar och hantera remisser. Planering inför genomförandet av de stora farledsprojekt som är fastställda i nationella planen för transportsystemet och som omfattar fem miljarder kronor avseende sjöfart, samt andra utpekade externfinansierade farledsprojekt är en viktig del av uppdraget. Arbetet bedrivs i ett trafikslagsövergripande perspektiv och vi har ett utvecklat samarbete med bland annat Trafikverket.

Medarbetarna inom avdelningen har expertkunskaper inom nautiska frågor, infrastrukturfrågor med tonvikt på sjöfart samt agerar projektledare i projektens tidiga skeden.

Din roll som chef och ledare
Din roll som chef blir att leda avdelningens arbete, stödja och utveckla dina medarbetare och tillsammans med dem utveckla er verksamhet. Du har personalansvar, budgetansvar och verksamhetsansvar. Avdelningen är uppdelad i tre enheter och du har tre enhetschefer som rapporterar direkt till dig, själv ingår du i Sjöfartsverkets ledningsgrupp och rapporterar till GD.

I din roll som chef för infrastrukturavdelningen förväntas du leda och driva dels det strategiska arbetet att utveckla farlederna och transportsystemet tillsammans med branschen och Trafikverket, och dels att delta i hela Sjöfartsverkets övergripande strategiska arbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk utbildning på lägst kandidatnivå. Du har flerårig erfarenhet från sjöfartsnäringen, till exempel som sjökapten, eller från annan transportnäring. Du måste ha god kunskap om anläggningsprojekt och det är ett krav att du har flerårig erfarenhet av att leda större investeringsprojekt eller anläggningsprojekt. Du ska ha varit chef/ledare under minst fem års tid och ha goda omdömen om ditt ledarskap. Du måste vara van vid och bekväm i att arbeta på en övergripande strategisk nivå och med planeringsprocesser. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ingå i en organisations ledningsgrupp.

Dina personliga egenskaper kommer att spela en avgörande roll, du måste:

  • Vara tydligt coachande och kommunikativ i din ledarroll
  • Ha en god empatisk förmåga
  • Ha en utvecklad självinsikt, vara trygg och lita på din egen förmåga
  • Kunna tänka och agera strategiskt såväl som operativt
  • Vara prestigelös i din kontakt med andra
  • Vara resultatinriktad
  • Kunna kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska

Tjänsten är säkerhetsklassad och det krävs att du är svensk medborgare, innan anställning genomförs en säkerhetsprövning och registerkontroll.

Vi erbjuder dig
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket – Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.

Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning som ska tillsättas under våren 2019. Intervjuer kommer att hållas 15, 17 och 18 januari 2019.

Upplysningar:
GD Katarina Norén 010-478 50 00.
Rekryteringsprocessen: HR-partner Niclas Holmgren, 010-478 48 71.

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 6 januari 2019.
Diarienummer: 18-04247. Skriv gärna i din ansökan att du hittade platsannonsen på chef.se.

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök direkt

Utvalda jobb

sjo%cc%88v_cyan
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Direktör till Infrastrukturavdelningen

Experter på infrastruktur inom sjöfart Infrastrukturavdelningen bidrar till utvecklingen av sjöfarten och transportinfrastrukturen genom att bereda förslag på projekt till nationella planen för transportsystemet, genomföra utredningar och hantera remisser. Planering inför genomförandet av de stora farledsprojekt som är fastställda i nationella planen för transportsystemet och som omfattar fem miljarder kronor avseende sjöfart, samt andra utpekade […]
vgs-ny
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Retail Manager sökes till Volkswagen

Volkswagen är ett av marknadens hetaste bilmärken. Vi är det näst största bilmärket sedan många år och framtiden ser ljus ut med fina lanseringar av SUV och därtill en kommande flora av elektrifierade fordon! Volkswagen kommer bli det mest köpta bilmärket av privatpersoner under hela 2018, vilket är ett resultat av vår fina produktportfölj, våra […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 5 Dec 2018

Kommunikationsdirektör

Världen förändras och vi med den, men några saker vet vi säkert: Karolinska Institutet är en arbetsplats för den som gillar utmaningar och framför allt en arbetsplats med stort engagemang, i stark utveckling. Du får: motiverade kollegor och medarbetare och som brinner för sitt uppdrag – att bidra till att förbättra människors hälsa. Du är: […]
stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm
Chefsjobb Publicerat 3 Dec 2018

Avdelningschef för personal och kompetensförsörjning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och […]
krono
Chefsjobb Publicerat 22 Nov 2018

Teamchef som vill leda i förändring till Falun

Vi ser möjligheter, gör du? Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I […]

Chefsjobb

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden