Datum: 10 sep, 2018
Plats: Eskilstuna, Strängnäs, Södertälje
Sista ansökningsdag: 8 okt, 2018
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare

Ansök direkt Tipsa en vän

Configuration Manager till Leine & Linde

Arbetsbeskrivning

Nu behöver vi förstärka vår utvecklingsavdelning med en ny medarbetare för rollen som Configuration Manager/Mek. konstruktör. Beroende på din bakgrund och dina ambitioner har vi möjlighet att kunna anpassa rollen så att den passar dig.
Utvecklingsavdelningen består för närvarande av 18 medarbetare med kompetenser inom elektronik, mekanik, mjukvara och inbyggda system. Leine & Linde är ett utvecklingsintensivt bolag där möjligheterna finns för att kunna utvecklas vidare i sin karriär. I denna tjänst söker vi dig som är i början på din karriär, från nyexaminerad upp till några års erfarenhet. Du ingår i ett mindre team på fyra personer.

Arbetet är uppdelat i två stora huvudområden, Produktkonfiguration och Konstruktion:

Produktkonfiguration:

  • Bygger produkter på förfrågan från sälj och marknad i företagets PDM/PLM system TIS. Leine & Linde har flertalet modulbaserade produktplattformar där nya konfigurationer kontinuerligt efterfrågas.
  • Produkter modelleras och ritas för att hjälpa kunden integrera produkten i sin installation.
  • Gör nya kundspecifika produkter på förfrågan av marknadsavdelningen, jobbar tillsammans med logistikavdelningen och produktionsingenjören för att säkerställa att relevant information finns i PDM/PLM.

Konstruktion:

  • För nya produkter och befintliga produkter som behöver förändras skapas 3D modeller och ritningar för komponenter i 3D CAD.
  • Du jobbar tillsammans med företagets logistikavdelning för extern tillverkning av nya detaljer. Ser till att dessa är konstruerade på sådant sätt att de kan tillverkas effektivt.
  • Verifierar nya konstruktioner tillsammans med företagets produktionsteknikavdelning så att de nya produkterna fungerar i serieproduktion.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är Strängnäs.

Vem är du?

Lämplig utbildningsbakgrund är en akademisk examen som ingenjör med inriktning mot mekanikkonstruktion eller utveckling. Är du i början av din karriär behöver du ha rätt utbildningsinriktning och en stark önskan att utvecklas som konstruktör inom mekanikområdet. Har du några års arbetslivserfarenhet, ser vi helst att du jobbat med utveckling av något vi nämner ovan.
Eftersom kontaktytorna är många behöver du också ha god kommunikativ förmåga och uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Det är viktigt att man är service minded och gör det bästa för mottagaren.

För denna roll lägger vi väldigt stor vikt vid dina personliga kompetenser, där analytisk förmåga och samarbetsförmåga värdesätts högt. Eftersom all utveckling sker i projektform som varierar i storlek och omfång, ställer vi också krav på din förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vår kultur präglas av en stark gemenskap, teknisk kunskap och ett innovativt tankesätt. All produktion sker i våra lokaler i Strängnäs. Du får vara med och ta ansvar och verifiera de produkter du skapar, innan de godkänns för leverans till kund och serieproduktion.

Kontaktperson

Ansök via experis.se. För mer information kontakta Thomas Andersson rekryteringskonsult på Experis på 016-15 57 33 alt thomas.andersson@se.experis.com.

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden