Datum: 14 maj, 2019
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 15 jun, 2019
Kategorier: IT-chefer

Ansök direkt Tipsa en vän

Chefsarkitekt

T-avdelningen består av cirka 125 engagerade medarbetare fördelade på fyra sektioner: Infrastruktur, Service, Systemutveckling och IT-staben. Vi sitter i öppna lokaler centralt på campus i Frescati med goda kommunikationer. Vi erbjuder en härlig arbetsmiljö, spännande teknik och personlig utveckling.

Vill du vara med i arbetet med att möta Stockholms universitets långsiktiga strategier där IT-avdelningen förväntas bli en strategisk partner? Motiveras du av utmaningar och att driva utveckling? Vill du vara med och bygga en arkitekturorganisation som bidrar med konkret värde? Då är det här ett spännande uppdrag för dig!

Arbetsuppgifter
Som chefsarkitekt vid Stockholms universitet kommer du att leda arbetet med att utveckla, förvalta och förankra arkitekturer för hela verksamheten. Du kommer att ingå i en strategifunktion bestående av kollegor med fokus på verksamhetsutveckling.

Du förväntas skapa de bästa förutsättningarna för att leverera framtidens stöd till forskning och utbildning. Du ska driva utveckling inom området och etablera arkitekturarbetet både utanför och inom IT-avdelningen. Du har även en viktig roll i att stärka samverkan med verksamheten i syfte att förstå deras behov samt att också på ett pedagogiskt sätt föra en dialog kring dessa.

I din roll skall du aktivt driva och ta initiativ till att utforma styrande principer i form av målarkitekturer och strategier. Arbetsuppgifterna innebär också att du kommer att ta ledarroller i större strategiska projekt. Du leder IT-arkitekturrådets arbete och kommer även att stödja IT-avdelningens ledningsgrupp med beslutsunderlag och expertkunskap i olika frågeställningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har…

  • högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande, relevant utbildning
  • vidareutbildning och/eller certifieringsprogram inom EA-arkitektur och liknande
  • minst 10 års arbetslivserfarenhet av kvalificerat IT-arbete
  • minst 5 års erfarenhet av att arbetet som IT-arkitekt
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • mycket goda kunskaper i analys, modellering och beskrivning av EA-arkitektur samt IT-arkitektur
  • erfarenhet av att leda projekt, förstudier och utredningar
  • erfarenhet av att leda förändringsarbete.

Det är meriterande om du har vidareutbildning och/eller certifieringsprogram i projektmetodik, företrädesvis agila metoder och ramverk. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Som person har du förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Du är utvecklingsorienterad, van att driva och leda förändring samt har ett strategiskt förhållningssätt. Du värdesätter helhetsperspektivet och motiveras av samarbeten. Det är självklart för dig att ta initiativ och inta ett lärande förhållningssätt. Du tar dig an nya utmaningar med trygghet och mod, och vågar stå fast vid given spelplan.

Vi erbjuder
Du kommer till ett av Sveriges största universitet med en komplex IT-verksamhet. Du möts av en väl fungerande avdelning med kompetenta, öppna och motiverade medarbetare som trivs. Du får möjlighet att utvecklas i en spännande miljö där akademi, forskning, förvaltning och studenter har höga förväntningar på ett modernt, framåtsyftande och effektivt IT-stöd.
Utbildningen står också sannolikt inför stora förändringar drivet av digitalisering och ditt bidrag till proaktivitet och utveckling kommer att bli central.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Experis IT. Frågor om anställningen besvaras av rekryteringskonsult Lena Wassén, lena.wassen@experis.se.com, tfn 08-508 859 02, eller Anki Snis, anki.snis@se.experis.com, tfn 08-508 954 53.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se(SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Sista ansökningsdag: 2019-06-16

För att söka den här tjänsten klicka på länken: annons

Ansök direkt

Utvalda jobb

esv-logo-cmyk
Chefsjobb Publicerat 17 maj 2019

Avdelningschef Styrning, redovisning och finansiering

Vill du bidra till att göra Sverige rikare? Tillsammans med dina medarbetare verkar du för en effektiv statsförvaltning med god kontroll på statens finanser och en ekonomisk styrning som säkerställer att skattebetalarnas pengar nyttjas effektivt. ESV strävar efter att vara en modern myndighet i toppklass. Vår kultur kännetecknas av öppenhet, professionalism och utveckling. Vi söker […]
djursjukvard
Chefsjobb Publicerat 14 maj 2019

Klinikchef

Mittnorrland Djursjukvård består av två djursjukhus, tre smådjurskliniker samt en hästklinik. Sedan 2015 är AniCura delägare. Tillsammans är vi närmare 160 medarbetare, fördelade mellan orterna Östersund, Åre, Sundsvall och Härnösand – från fjäll till kust i den vackraste delen av landet! På Djursjukhuset Sundsvall och på Östersunds Djursjukhus erbjuder vi kvalificerad vård dygnet runt. Kusthöjdens […]
transportstyrelsen
Chefsjobb Publicerat 13 maj 2019

Sektionschef

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet. Hos oss tar vi […]
unnamed-2
Chefsjobb Publicerat 13 maj 2019

Verksamhetutvecklare

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Bild och funktionsmedicin i Dalarna är en länsövergripande verksamhet bestående av radiologin i Dalarna samt mammografiverksamheten. Inom BFM arbetar ca 175 medarbetare. Verksamheten genomför årligen ca 200 000 undersökningar inom MRT, datortomografi, ultraljud, […]
lantmateriet
Chefsjobb Publicerat 2 maj 2019

Chef juridik inom Fastighetsbildning

Vi erbjuder dig Sektion juridik finns inom Fastighetsbildningsstöd, en enhet inom Fastighetsbildning. Enheten består av sex sektioner med olika ansvarsområden. Det övergripande uppdraget för sektion juridik är att lämna stöd till fastighetsbildningsverksamheten och divisionsledningen i juridiska frågor. På så sätt arbetar vi för en enhetlig och effektiv rättstillämpning och för att skapa förutsättningar för digital […]

Chefsjobb