vgrlogga-fyrfarg-obestruket-konvert

Datum: 29 jun, 2017
Företag: Naturbruksförvaltningen, Naturbrukskansliet Skövde
Plats: Skara
Sista ansökningsdag: 6 aug, 2017

Ansök direkt

Chef Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen

Naturbruksförvaltningen, Naturbrukskansliet Skövde
Med visionen ”Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet” driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasiet, särskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Skolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) fungerar som kompetenscentra för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning
Naturbruksförvaltningens skolor samordnas och leds från naturbrukskansliet. Skolorna är geografiskt spridda i regionen. Förvaltningen har genomgått stora förändringar för att inom ramarna utveckla pedagogik och lärande, locka fler elever/studerande och för att möta de gröna näringarnas behov av stöd för sin tillväxt och utveckling. Inom förvaltningen, som präglas av lång tradition och starka kulturer, arbetar ca 270 medarbetare. Vi står nu i begrepp att ställa om vår verksamhet för att i nära samverkan mellan skolorna möta nya utmaningar, nå våra högt ställda mål och tillsammans utveckla framtidens kompetens för de gröna näringarna.

Vuxenutbildningen innefattar den kommunala vuxenutbildningen, Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) i Skara samt olika former av uppdragsutbildningar, validering, projekt, integrations- och arbetsmarknadsinsatser. Uddetorp håller på att utvecklas till förvaltningens vuxenutbildningscentrum men utbildningarna är spridda över regionen för att möta de gröna näringarnas behov och efterfrågan. Totalt omfattar vuxenutbildningen ca 560 studerande med ett tydligt uppdrag och ambition att växa ytterligare. Organisationen leds av chefen för vuxenutbildningen, som till sin hjälp har en rektor för den gymnasiala vuxenutbildningen och en rektor för yrekshögskolan.

Då vår nuvarande chef för vuxenutbildningen trappar ner, söker vi hans efterträdare.

Arbetsuppgifter
Som chef för vuxenutbildningen leder du verksamhetens rektorer och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. I rollen kommer du att arbeta strategiskt med fokus på framtids- och utvecklingsfrågor. Du har ett övergripande verksamhets- ekonomi- och personalansvar för vuxenutbildningen och leder verksamheten och dess utveckling utifrån lagar och förordningar, genomförda behovsinventeringar av näringens behov mot en verksamhet som stödjer de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Särskilt focus ligger på en utveckling av verksamheten mot en kontinuerlig verksamhet, med kontinuerligt intag som är flexibel i tid, rum, form och tempo. Du ska driva en utveckling av distributionsformerna, av valideringsarbetet, arbetsmarknads- och integrationsprojekt, samt utbildningar för särskolans personkrets som leder till arbeten inom den ordinarie arbetsmarknaden.

Du ansvarar för att vuxenutbildningen leder till tillväxt och utveckling av de gröna näringarna inom Västra Götalandsregionen. Tillsammans med övriga chefer och förvaltningens kansli ansvarar du för en nära samverkan med näringen, kommuner och övriga skolor inom förvaltningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och erfarenhet. Erfarenhet av vuxenutbildningen, att utveckla flexibla, kontinuerliga studieformer samt rektorsutbildning är meriterande. Du är tydlig, utvecklingsinriktad och en skicklig pedagogisk ledare. Du är väl förtrogen med skollagen och yrkeshögskoleförordningen och dess krav på hur studerande ska mötas utifrån deras behov, önskemål och förutsättningar. Du är en kvalificerad chef som är trygg i ditt ledarskap, tydlig och samarbetsorienterad. Du är lyhörd och samtidigt duktig på att kommunicera, entusiasmera och motivera medarbetare mot gemensamma mål och ett givet uppdrag. Du förstår vikten av ett starkt varumärke och betydelsen av att nätverka. Du har en god IKT-kompetens.

Du besitter de kompetenser som är kriterier för chefer inom VGR: Du arbetar värdegrundsbaserat, mål- och resultatorienterat, kommunikativt och utvecklingsorienterat.

Inom Naturbruksförvaltningen ser vi mångfald som en självklar styrka där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse

Löneform
Månadslön

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100 %

Ort
Skara

Län
Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

2017/4739

Kontakt

Kristina Athlei, Förvaltningschef, 0700-82 28 89
Christopher Nilsson, Samordnare, 0700-82 29 55
Madeleine Stille Jonsson , Stabschef, 0730- 49 99 90

Facklig företrädare
Leif Pettersson, Vision, 0700-46 60 65
Dan-Göran Fleur, Saco/LR, 070-583 06 35
Stefan Boberg, Lärarförbundet, 0500-43 22 16

Sista ansökningsdag
2017-08-06

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

Chefsjobb Publicerat 25 Jul 2017

Plan- och bygglovschef till Höganäs kommun

Höganäs kommun jobbar efter devisen ”från kol till diamant”. Det vill säga, vi är bra – men vi vill bli ännu bättre! Vi söker dig som vill jobba i en engagerad kommun med stor framåtanda. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en gemytlig atmosfär. Vill du vara med och slipa vår diamant? I Höganäs lever […]
download-2
Chefsjobb Publicerat 10 Jul 2017

Stadsbyggnadsdirektör

Arbetsbeskrivning Göteborg står inför sitt största utvecklingssprång i modern historia och ska växa med nära en tredjedel till 2035. Vi ska göra plats för 150 000 nya göteborgare och bygga 80 000 nya bostäder och arbetsplatser. Göteborg ska bli en grön och nära storstad. Vision Älvstaden i stadskärnan kring Göta älv är en viktig del […]
vgrlogga-fyrfarg-obestruket-konvert
Chefsjobb Publicerat 29 Jun 2017

Chef Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen

Naturbruksförvaltningen, Naturbrukskansliet Skövde Med visionen ”Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet” driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasiet, särskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Skolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) fungerar som kompetenscentra för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet […]
download
Chefsjobb Publicerat 21 Jun 2017

Chef till enheten för samverkan och planering

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – […]
logo_svensk_bilsport
Chefsjobb Publicerat 15 Jun 2017

Svensk Bilsport söker en Förbundsdirektör

Vi söker en Förbundsdirektör som kan fortsätta utveckla ett av landets framgångsrikaste idrottsförbund. Framgångarna för Svensk bilsport fortsätter! Efter 23 år är åter en svensk förare i Formula 1 och inom rallycrossen har vi en regerande världsmästare. Dessutom är återväxten av svenska förare inom internationella serier rekordartad. Svenska Bilsportsförbundet söker nu en ny Förbundsdirektör – […]
av_logo
Chefsjobb Publicerat 14 Jun 2017

Stabschef inspektion

Arbetsmiljöverket är ansvarig förvaltningsmyndighet för arbetsmiljö- och arbetstidsfrågor. Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklande arbetsförhållanden. Arbetsmiljöverket har drygt 600 anställda. Avdelningsstaben är en stabsfunktion inom inspektionsavdelningen, som har 350 medarbetare utspridda på fem regioner. Ditt nya arbete Som stabschef på inspektionsavdelningen leder du avdelningsstaben och arbetet med att samordna och stödja hela […]
sigtuna_logo_sta%cc%8a_rgb
Chefsjobb Publicerat 7 Jun 2017

Chef till Analys och support

Workplace description Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i […]

Chefsjobb