Datum: 9 jan, 2019
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 1 feb, 2019
Kategorier: IT-chefer

Ansök direkt Tipsa en vän

Chef till IT-avdelningens infrastruktursektion

IT-avdelningen består av cirka 125 engagerade medarbetare fördelade på fyra sektioner; Infrastruktur, Service, Systemutveckling och IT-staben. Vi sitter i öppna lokaler centralt på campus i Frescati med goda kommunikationer. Vi erbjuder en härlig arbetsmiljö, spännande teknik och personlig utveckling.

Arbetsuppgifter
Som chef för infrastruktursektionen leder du en organisation om 37 engagerade medarbetare varav tre gruppchefer vars gemensamma uppgift är att säkerställa hög driftsäkerhet, utveckling och långsiktighet i samtliga delar av universitetets infrastruktur. Ambitionen är att förse verksamheten med moderna IT-tjänster av hög kvalitet och till rätt pris. IT-miljön är helt virtualiserad (Win/Linux) och driftas i två egna datacenters.

Du förväntas aktivt driva och ta initiativ till att utveckla sektionens verksamhet och leveranser såväl som hela IT-verksamheten, och alltid i nära samarbete med övriga sektionschefer. Du ingår som fast medlem i IT-avdelningens ledningsgrupp och företräder din sektion och IT-avdelningen i möten med universitetet i övrigt. Du rapporterar till CIO.

Kvalifikationer

Vi söker dig som…

  • har relevant akademisk utbildning inom IT eller motsvarande arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant,
  • har erfarenhet av att driva infrastrukturutveckling och infrastrukturprojekt,
  • har erfarenhet att verka som chef med personal- och budgetansvar,
  • har erfarenhet att driva förändring,
  • har kunskap och erfarenhet av ITIL,
  • har professionell kunskap i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har kunskap om PM3 eller liknande förvaltningsmodeller.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är utvecklingsorienterad, är van att driva förändring och har ett strategiskt förhållningssätt. Vi förutsätter att du är serviceorienterad och har förmåga att hålla helhetsperspektiv. Du är en lyhörd och ödmjuk ledare som motiverar och engagerar dina medarbetare. Du är flexibel i ditt sätt att anpassa dig till ändrade omständigheter, tar dig an nya utmaningar med trygghet och mod samt har en positiv attityd.

Vi erbjuder
Du kommer till ett av Sveriges största universitet med en komplex IT-verksamhet. Du möts av en väl fungerande avdelning med kompetenta, öppna och motiverade medarbetare som trivs. Du får möjlighet att utvecklas i en spännande miljö där akademi, forskning, förvaltning och studenter har höga förväntningar på ett modernt, framåtsyftande och effektivt IT-stöd.

Utbildningen står också sannolikt inför stora förändringar drivet av digitalisering och ditt bidrag till proaktivitet och utveckling kommer bli central.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Experis IT. Frågor om anställningen besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, anki.snis@se.experis.com, tfn 08-508 954 53.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Klicka på denna länk för att ansöka! Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök direkt

Utvalda jobb

migrationsverket
Chefsjobb Publicerat 7 Jan 2019

Regionchef till region Öst

Region Öst är en av Migrationsverket sex geografiska regioner inom den operativa verksamheten och har ca 700 medarbetare. Vi är lokaliserade över tre län – Jönköping, Södermanland och Östergötland. Regionens kansli finns i huvudkontorsorten Norrköping. Vi har Migrationsverkets samtliga verksamhetsgrenar, asyl- och tillståndsprövning, mottagnings- och boendeenheter samt nationellt servicecenter. Inom tillståndsprövningen ingår prövning av medborgarskap, […]
migrationsverket
Chefsjobb Publicerat 28 Dec 2018

Regionchef till region Stockholm

Region Stockholm är en av Migrationsverkets största regioner med drygt 800 medarbetare. Verksamheten i regionen är bred och omfattar mottagning av asylsökande, asylprövning samt prövning av olika typer av tillstånd. Den största delen av verksamheten är samlad i moderna lokaler i Sundbybergs centrum där vi arbetar aktivitetsbaserat. Där ligger även vårt nationella servicecenter som bland […]
sida_logga
Chefsjobb Publicerat 21 Dec 2018

Sida söker avdelningschef med gedigen erfarenhet av styrning, ledning och utveckling

Är du en erfaren chef och ledare som vill utveckla Sidas ledningsstöd? Vill du ta dig an komplexa frågor inom styrning och ekonomi och bidra till helhetsperspektiv? Sida söker en målinriktad avdelningschef grundad i värderingar så som tillit, öppenhet och mod. Vi erbjuder Sida genomför den svenska utvecklingspolitiken som ska skapa förutsättningar för fattiga människor […]

Chefsjobb

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden