logo1

Datum: 20 sep, 2018
Företag: Post- och telestyrelsen
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 7 okt, 2018

Ansök direkt Tipsa en vän

Chef till divisionen för samhällsresurser

Är du en trygg ledare med erfarenhet av att leda i förändring och leda chefer? Har du dessutom lätt att ta ett helhetsperspektiv och tycker om att arbeta på en strategisk nivå kan du vara den divisionschef som PTS nya organisation behöver!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Vad ska jag arbeta med?

PTS genomför under 2019 en organisationsförändring för att säkerställa att myndigheten är rustad att hantera de utmaningar, uppdrag och ansvarsområden som vi står inför. Som ett led i denna organisationsförändring ska det på myndigheten inrättas tre divisioner: myndighetsstöd, marknadsutveckling respektive samhällsresurser. Det är chef till divisionen för samhällsresurser som vi söker nu.

Som divisionschef och medlem av ledningsgruppen arbetar du för att PTS ska nå ett gott resultat på alla de områden som myndigheten ansvarar för. Du gör detta utifrån ett helhetsperspektiv och har förmågan att prioritera de för PTS centrala frågorna, även om divisionens ansvarsområden för samhällsresurser är ditt huvudsakliga fokus.

I rollen som divisionschef har du ett stort fokus på den strategiska styrningen av myndigheten och tillsammans med resterande ledningsgrupp ansvarar ni för att samordna frågor mellan divisionerna på ett effektivt sätt.

PTS kommer från och med den 1 mars 2019 ha en ny organisation och därför kommer det inledningsvis innebära arbete med implementeringen av den nya organisationen. I det arbetet är det viktigt att, tillsammans med avdelningscheferna, vara en god förändringsledare för divisionens medarbetare med tydligt syfte att leda och kommunicera arbetet med att förändra arbetssätt och kultur.

Vidare företräder du PTS i förhållande till viktiga aktörer i vår omvärld, till exempel operatörer, Regeringskansliet, andra myndigheter, kommuner, medier, intresseorganisationer och inte minst allmänheten.

I rollen har du ett antal direktrapporterande avdelningschefer och själv rapporterar du direkt till generaldirektören.

Vem söker vi?
Vi söker dig med:

 • för divisionens sakområden relevant akademisk examen, exempelvis jurist, ingenjör, ekonom eller liknande
  erfarenhet av att leda chefer
 • dokumenterad erfarenhet av goda resultat i ledarrollen
 • erfarenhet av myndighetsutövning
 • förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
 • erfarenhet av strategi-, förändrings- och utvecklingsarbete
 • erfarenhet av budgetarbete och verksamhetsplanering
 • dokumenterad erfarenhet av att leda i förändring och implementera nya arbetsmetoder

För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av myndighetens verksamhetsområden eller erfarenhet av internationellt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för tjänsten som divisionschef är det viktigt att du har ett starkt driv och är målinriktad. Du är utvecklingsorienterad, tycker om att tänka nytt och är en god strateg. Som ledare är du trygg i ditt ledarskap, vilket avspeglar sig i din tydlighet och ditt mod som ledare. Du har lätt för att engagera medarbetare och har en god kommunikativ förmåga. För att trivas och lyckas i rollen ser vi också att det är viktigt att du är prestigelös.

Var på PTS ska jag jobba?

Divisionen för samhällsresurser samlar myndighetens ansvarsområden inom resursförvaltning och beredskap samt funktioner som måste fungera vid kris. Arbetsuppgifter med korta handläggningstider och av administrativ karaktär är också placerade på divisionen.

Vidare ingår uppgifter som möjliggör en effektivare hantering av totalförsvarsfrågor och att samla främjandeuppdrag där myndigheten ansvarar för upphandlade insatser. Ledningsgruppen består av generaldirektör och tre divisionschefer – divisionschefen för samhällsresurser, marknadsutveckling respektive myndighetsstöd.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.
Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss. För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm. Start snarast möjligt enligt överenskommelse.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen. Vid anställning kan följa en skyldighet att krigsplaceras vid myndigheten.

Hur ansöker jag?
Vi samarbetar med en extern rekryteringspartner. Välkommen med din ansökan till marita@elmehed-bergkvist.se senast den 7 oktober 2018. Skriv gärna i din ansökan att du hittade platsannonsen på chef.se.

För mer information kontakta rekryteringskonsult Marita Elmehed, tel. 0708-706214.
För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationermaila till saco@pts.se eller st@pts.se

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
 • Konkreta råd i ditt chefskap
 • Användbara metoder och verktyg
 • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

borasstad_2rad
Chefsjobb Publicerat 17 okt 2018

Rektor, Sven Eriksonsgymnasiet

Sven Eriksonsgymnasiet erbjuder elever utbildning inom Ekonomiprogrammet, Entreprenörsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet inriktning Fritid och hälsa, International Baccalaureate, Teknikprogrammet samt Lokala och Nationella idrottsutbildningar. Inom skolans verksamhet finns också stödverksamhet för elever med autismspektrumtillstånd (AST) samt Språkintroduktion. Totalt studerar 1180 elever på våra program. Skolan har 120 medarbetare och den pedagogiska personalen är organiserad i såväl […]
karlstad
Chefsjobb Publicerat 11 okt 2018

Beställarchef till Biståndskontoret

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 […]
ssbf_logotyp_fa%cc%88rg
Chefsjobb Publicerat 9 okt 2018

Enhetschef till avdelningen riskhantering

Stockholmsregionen är Sveriges mest expansiva region vars snabba tempo och komplexitet innebär stora utmaningar inom räddningstjänsten och samhällsbyggnadsområdet. Nu söker vi en målinriktad och kommunikativ enhetschef som vill leda medarbetarna i enheten samhällsbyggnad och särskilda uppdrag hos Storstockholms brandförsvar – en organisation som skapar trygghet för 1,2 miljoner storstockholmare dygnet runt. Din roll Vi söker […]
are_kommun_logo
Chefsjobb Publicerat 5 okt 2018

Barn och utbildningskontoret söker en ny kontorschef

Det är när många med samma intresse samlas det händer och du får det där lilla extra. Delar du vår passion? Barn och utbildningskontoret söker en ny kontorschef som ska fortsätta driva och utveckla verksamheten kopplad till barn och utbildning inom Åre kommun. Vi söker dig som har ett starkt engagemang för att leda, inspirera […]
farg_liggande
Chefsjobb Publicerat 4 okt 2018

Chef till veterinär- och djurskyddsenheten

Länsstyrelsen är regeringens representant i länet. Vi verkar som en samlande kraft för länet och utgör en viktig länk mellan staten samt länets kommuner och invånare. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och ser till att politiska beslut som påverkar länet får så bra effekt som möjligt. Målet är att göra det bästa […]
logo1
Chefsjobb Publicerat 20 Sep 2018

Chef till divisionen för samhällsresurser

Är du en trygg ledare med erfarenhet av att leda i förändring och leda chefer? Har du dessutom lätt att ta ett helhetsperspektiv och tycker om att arbeta på en strategisk nivå kan du vara den divisionschef som PTS nya organisation behöver! PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att […]
12pts
Chefsjobb Publicerat 20 Sep 2018

Chef till divisionen för marknadsutveckling

Är du en trygg ledare med erfarenhet av att leda i förändring och leda chefer? Har du dessutom lätt att ta ett helhetsperspektiv och tycker om att arbeta på en strategisk nivå kan du vara den divisionschef som PTS nya organisation behöver! PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och […]
12pts
Chefsjobb Publicerat 20 Sep 2018

Chef till divisionen för myndighetsstöd

Är du en trygg ledare med erfarenhet av att leda i förändring och leda chefer? Har du dessutom lätt att ta ett helhetsperspektiv och tycker om att arbeta på en strategisk nivå kan du vara den divisionschef som PTS nya organisation behöver! PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och […]
12svenskakyrkan
Chefsjobb Publicerat 20 Sep 2018

Kanslichef, Svenska kyrkan i Umeå

Vill du bidra med mera himmel i Umeå? Har du gedigen erfarenhet av ledarskap och strategisk verksamhetsplanering? Vedea rekrytering söker en kanslichef till Svenska kyrkan i Umeå. Svenska kyrkan i Umeå (Umeå pastorat) består av 67 000 medlemmar, sex församlingar, hundratals ideella och förtroendevalda, 200 anställda samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. Pastoratskansliets uppdrag är […]
download-10
Chefsjobb Publicerat 17 Sep 2018

Chef Fastighetsbildning

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan? Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Enhetschef för student- och karriärservice, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning. Avdelning Enheten för student- och karriärservice ansvarar för allmän studie- och karriärservice till sökande och studenter samt karriärservice för doktorander och postdocs/forskare. Vi jobbar med att marknadsföra KI:s utbildningar […]
sk_logo_cmyk
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Kyrkoherde, Svenska kyrkan i Umeå

Vill du vara med och leda Svenska kyrkan i en av Sveriges mest attraktiva och expansiva städer? Nu söker vi en kyrkoherde som vill bidra till mera himmel i Umeå. Umeå är en stad med ung befolkning och storslagna drömmar. Här finns ett myllrande student- och kulturliv, Sveriges högst rankade sjukhus och världens bästa designhögskola. […]
nodra-logo_2rad_blapng
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2018

Chef avfallsinsamling

Ref ABV 2018/0136 Nodra AB vill göra det enkelt att leva i Norrköping. Vår affärsidé är att i ett klimatsmart Norrköping erbjuda alla invånare prisvärda avfalls-, bredbands- och vattentjänster med hög miljöambition och god service. Vi ansvarar för att hushåll och företag i Norrköpings kommun har tillgång till rent dricksvatten och att avloppsvattnet renas innan det […]
01360ab1e794bb68e59f2d790eeab18c
Chefsjobb Publicerat 30 Aug 2018

Vårdenhetschef till infektions- och lungavdelningen

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Infektions- och lungkliniken är en länsklinik med verksamhet inom infektionssjukdomar, lungsjukdomar och specialiserad vuxenallergi. Förutom infektions- och lungavdelningen har vi tre öppenvårdsmottagningar; infektion, lunga/allergi och sprututbyte. Vi står nu inför en omorganisation där vårdenhetschefsansvaret delas upp mellan två personer, en som ansvarar för slutenvården […]

Chefsjobb