logo_webb_liggande

Datum: 24 apr, 2018
Företag: Landstinget Dalarna
Plats: Falun
Sista ansökningsdag: 13 maj, 2018
Kategorier: Chefer inom hälso- och sjukvård, Hälso-,Sjukvård, Omsorg, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Chef IT-teknik, teknisk chef

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter
Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 150 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.
IT-Teknik är en av tre avdelningar på MIT-enheten. Avdelningen har tre sektioner med sektionschefer som har det direkta personalansvaret för sammantaget 50 personer.
IT-Tekniks ansvarsområden är en servicedeskfunktion för hela landstinget, tandvårdens IT samt hela infrastruktursleveransen. Stor del av leveransen målstyrs med förvaltningsmodellen Pm3 och leveransprocesserna baseras på ITIL-ramverket.

Som avdelningschef har du övergripande verksamhetsansvar för IT-teknik, samt personal- och budgetansvar. Du rapporterar till MIT-chef och ingår i MiT-enhetens ledningsgrupp. Du har direkt personalansvar för tre sektionschefer samt övergripande ansvar för verksamhetsutvecklingen inom avdelningens ansvarsområden. Rollen innefattar även flera olika beslutanderoller inom förvaltningsmodellen PM3. Tillika ett övergripande strategiskt arbete inom området.
Ett nära samarbete och dialog med övriga avdelningar är centralt för att utveckla MIT-enhetens hela verksamhet.

Anställningen innebär en tillsvidareanställning vid MiT-enheten, med ett tidsbegränsat chefsförordnande om tre år. Med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har mångårig chefserfarenhet, meriterande är även erfarenhet av ledarskap som chef över chefer. Du har en god kommunikativ förmåga, är initiativtagande och kreativ.
Du är driven med en utvecklad problemlösningsförmåga. Som person är du strukturerad och har en god analytisk förmåga, du är inspirerande och flexibel.
Det är naturligt för dig att ha ett strategiskt helhetsperspektiv och skapa ett gott samarbete med övriga avdelningar.

Det är viktigt att du är en god kommunikatör och har erfarenhet av ekonomi, personal- och arbetsmiljöfrågor. Du har god förmåga att samarbeta och skapa ett gott arbetsklimat.

Landstinget Dalarna har ett chefs -och ledarskapsprogram för dig som nyanställd chef.

Du har ett en helhetsförståelse för IT-infrastruktur och IT service management.
Du har dokumenterad utbildning kring områden som ITIL, IT-infrastruktur och IT-management. Du har även ledarskapsutbildning.
Du har god förståelse och en övergripande helhetsbild på hur man styr en IT-verksamhet.

Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Önskvärt är att du har:
– Kunskap och erfarenhet av IT service management
– Certifiering inom ITIL
– Kunskap och erfarenhet av förvaltningsmodellen pm3
– Erfarenhet av kravställande vid IT-upphandlingar samt juridiska frågor inom IT-området
– Erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet

Övrigt
Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Skriv gärna i din ansökan att du hittade platsannonsen på Chef.se.

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

av_logo-4
Chefsjobb Publicerat 14 maj 2018

Sektionschef

Vi söker en kommunikativ och coachande chef med ledarerfarenhet till inspektionsavdelningen med placering vid region väst, regionkontoret i Mölndal. Ditt nya jobb innebär att du leder den operativa tillsynsverksamheten så att den bedrivs effektivt mot våra verksamhetsmål. Du har resultat-, budget-, personal och arbetsmiljöansvar för en sektion med cirka 15-18 medarbetare. Arbetet innebär att fatta […]
logo_sthlmvattenavfall_rgb_72dpi_10cm
Chefsjobb Publicerat 7 maj 2018

Driftledare

Vill du arbeta med en av samhällets viktigaste infrastrukturer? Avdelningen för dricksvattenproduktion växer och för att möta framtidens behov och utmaningar behöver vi nu utöka vår verksamhet med två Driftledare, varav den ena kommer att vara ansvarig för anläggningens underhåll på Lovö vattenverk och den andra på Norsborgs vattenverk. Arbetsuppgifter och utmaningar Som Driftledare på […]
download-8
Chefsjobb Publicerat 4 maj 2018

Marknadschef

Bli marknadschef på Kalmar Energi och hjälp oss förändra världen! På Kalmar Energi jobbar vi med att utveckla framtidens energiföretag. Vi är små men vi ligger i framkant i fråga om förnybar energi och hållbara affärsmodeller. Vill du hjälpa oss att förändra världen? Som marknadschef på Kalmar Energi får du en nyckelroll i arbetet med […]
logo_webb_liggande
Chefsjobb Publicerat 24 Apr 2018

Chef IT-teknik, teknisk chef

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet. Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig […]
westander_logo_rod-300x95
Chefsjobb Publicerat 23 Apr 2018

Ledarskapskonsult

Westander söker ledarskapskonsulter Vill du jobba på en snäll pr-byrå där vi tror på öppenhet och bara tar uppdrag som vi själva sympatiserar med? Westander söker pr-konsulter med inriktning mot kommunikativt ledarskap, som ska hjälpa våra uppdragsgivare med medierelationer och ledarskap. Gemensamt för oss som jobbar på Westander är att vi vill bidra till en […]

Chefsjobb