download-3

Datum: 8 sep, 2017
Företag: Ekonomistyrningsverket
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 1 okt, 2017
Kategorier: Ekonomi, Finans, Försäkring

Ansök direkt

Chef inom EU-revision

Ref: 2017-00819

Vill du leda och utveckla vårt uppdrag att revidera Sveriges EU-medel? Vi söker dig som har ett genuint intresse för förvaltningen av EU-medel och stimuleras av att verka i ett sammanhang som påverkas av politiska beslut i ett europeiskt perspektiv. Genom vårt revisionsuppdrag bidrar du till en effektiv hantering i Sverige och en välfungerande förvaltning.

Avdelningen för EU-revision har som huvuduppgift att utföra de revisionsuppdrag som vilar på ESV i rollen som nationell revisionsmyndighet för EU-medel. Vi utför revision och rapporterar till EU-kommissionen och regeringen. Vi bidrar till att Sveriges hantering av EU-medel är effektiv och ändamålsenlig.

Vi söker nu en enhetschef till enheten Region och Person. Enheten är en av avdelningens två enheter och består för närvarande av åtta medarbetare samt konsulter. Enheten ansvarar för vår revision av de svenska programmen inom EU:s strukturfonder, som även omfattar de program som berör flera länder.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att under avdelningschefen utveckla, leda och planera enhetens årliga revisioner samt representera enheten gentemot våra intressenter.

Det innebär att du:

 • arbetar utifrån ett helhetsperspektiv
 • ser kommunikation och samverkan som ett viktigt verktyg
 • driver och prioriterar de för myndigheten viktiga frågorna
 • tydliggör uppdrag och mål
 • planerar, utvecklar och följer upp verksamheten i dialog med medarbetarna.

Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god ledarskapsförmåga och intresse av EU-medelshanteringen i Sverige. Du har akademisk utbildning som är relevant för tjänsten samt erfarenhet av kvalificerat arbete med kontroll, revision eller uppföljning. Du har också erfarenhet av offentlig verksamhet.

Du har erfarenhet av ledarskap som chef eller som projektledare med arbetsledande ansvar och ett genuint intresse för människor samt förmåga att leda och inspirera kvalificerade medarbetare. Du har erfarenhet av att arbeta parallellt med operativa och strategiska frågor och gärna av utvecklings- och förändringsarbete.

För rollen är det viktigt att du har kunskap om EU-frågor och om offentlig styrning och uppföljning. Det är meriterande med erfarenhet av EU-medel med direkt eller delad förvaltning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är:

 • utåtriktad, kommunikativ och trivs med att företräda ESV
 • bra på att planera, prioritera, genomföra och följa upp
 • strategisk och ser helheter
 • lösningsorienterad
 • utvecklingsinriktad, drivande och har mycket god samarbetsförmåga
 • bra på att skapa motivation, tydlighet, delaktighet, engagemang och välfungerande grupper som främjar samverkan och samarbete

Det är dessutom en förutsättning i rollen att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

För att du ska vara aktuell för tjänsten kommer vi att bedöma om det kan föreligga jäv. Du kan därför inte under det senaste året ha arbetat till exempel inom förvaltningen av de svenska program som ligger inom tjänstens ansvarsområde.

Mer information om tjänsten

Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader. Resor inom tjänsten förekommer.

Då rollen är placerad i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen att göras. Svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Välkommen med din ansökan senast den 1 oktober 2017.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta avdelningschef Ulrika Bergelv, telefon 08-690 44 69. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR-chef Helena Wingemo, telefon 08-690 43 43.

Fackliga företrädare är för SACO, Elisabeth Perntz, telefon 08-690 44 44, och för ST, Johan Hjerpe, telefon 073-535 70 09.

Vi erbjuder dig

En stimulerande arbetsplats
Ekonomistyrningsverket är en stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Vi arbetar för att vara en modern myndighet med tekniska lösningar som underlättar det dagliga arbetet. Vi sitter i trevliga lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm. Ekonomistyrningsverket är en kunskapsorganisation. För oss är det självklart att du på olika sätt ges möjlighet till utveckling.

Friskvård
Trivsel och god hälsa är en viktig förutsättning för att kunna göra ett bra jobb. Som anställd på Ekonomistyrningsverket har du tillgång till en friskvårdstimme i veckan. Vidare erbjuds du ett friskvårdsbidrag om en årlig summa per kalenderår. Vi har också avtal med olika friskvårdsanläggningar som ger rabatt på träningskort. ESV subventionerar även kostnader för läkarvård, sjukgymnastik, sjukhusvård och receptbelagda läkemedel i enlighet med gällande statliga avtal.

Mångfald
Vi ser olikheter som en framgångsfaktor för verksamheten och drar nytta av de olika perspektiv och angreppssätt som mångfalden genererar. ESV har ett tillåtande och inkluderande arbetsklimat som kännetecknas av respekt, delaktighet, kreativitet och att det är högt i tak. På ESV är det en självklarhet att alla anställda har likvärdiga möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
 • Konkreta råd i ditt chefskap
 • Användbara metoder och verktyg
 • Relevanta erbjudanden