Chef för kyrkogårds- och fastighetsenheten i Kumla pastorat

Datum: 15 juni, 2022

Företag: Svenska kyrkan

Plats: Kumla

Sista ansökningsdag: 14 augusti, 2022

Vi söker dig som vill ta ansvar för och leda personal och verksamhet inom vår kyrkogårds- och fastighetsenhet. Läs om tjänsten och sök senast 14 augusti.

Vår chef för kyrkogårds- och fastighetsenheten går vidare till nya utmaningar i privata näringslivet och Kumla pastorat söker därför en ny chef. Vi söker dig som vill ta ansvar för och leda personal och verksamhet inom vår kyrkogårds- och fastighetsenhet.

Enheten ansvarar för stöd- och service inom ansvarsområdet med hjälp av vårt inre och yttre vaktmästeri, sköter pastoratets begravningsverksamhet, kyrkor och fastigheter samt bistår vid gudstjänster samt kyrkliga handlingarna.

Som chef är du en stabil, kommunikativ, kunnig, trygg och erfaren ledare med en hög social kompetens och goda kunskaper inom ansvarsområdet. Stämmer det in på dig? Läs då gärna vidare!

Vad erbjuder vi?

Som chef i Kumla pastorat erbjuder vi en bred och intressant tjänst med ekonomi, personal och arbetsmiljöansvar. Du kommer att arbeta i en organisation med tydliga värderingar som gör skillnad i samhället, och där glädje och humor spelar en viktig roll. Vi är en god arbetsplats med många engagerade medarbetare som vill mycket och brinner för sitt arbete. Tjänsten är på heltid och din arbetsplats finns i Kumla.

Du ingår i pastoratets ledningsgrupp som förutom kyrkoherden består av enhetschef för kansli respektive församlingsverksamheten samt HR-specialist.

I tjänsten ingår personal- och arbetsmiljöansvar för sjutton medarbetare samt ansvar för entreprenader och sommarpersonal. Till ditt stöd har du två driftledare för inre och yttre vaktmästeri samt en planerare med inriktning grönyteskötsel.

Uppdraget är knutet till de förtroendevalda inom kyrkogårds- och fastighetsutskottet där du ansvarar för att föredra beslutsunderlag, analyser och göra ekonomisk uppföljning i enlighet med din delegation och utskottets uppdrag. Du samverkar med och bistår kyrkoherden inom ditt verksamhetsområde.

Mer om tjänsten

Som chef har du ett övergripande ansvar för pastoratets begravningsverksamhet, vilket är ett statligt uppdrag med egen finansiering och en integrerad del av organisationen. Du planerar för vård och underhåll av pastoratets fastighetsbestånd och kyrkliga inventarier. Du ansvarar för vaktmästeri och utformar en effektiv stöd- och serviceorganisation med personal som till exempel tjänstgör vid gudstjänster, kyrkliga handlingar och stöttar viss församlingsverksamhet, sköter lokalvård, vissa inköp, inre- och yttre fastighetsunderhåll, projekt samt skötsel av pastoratets alla grönytor. Du tar aktiv del i utformningen av enhetens verksamhetsplan, drift- och investeringsbudget, gör löpande ekonomisk uppföljning, skriver verksamhetsplaner och deltar i bokslutsarbetet. Som chef har du naturligtvis ett övergripande ansvar för drift – tillsyn och skötsel, underhåll och driftsoptimering av församlingens samtliga fastigheter och anläggningar. Det handlar om både inre och yttre miljö och vård av kulturarv. Du driver pastoratets arbete med hållbar utveckling. Du utformar tex vård- och underhållsplaner, tar fram och förvaltar en lokalförsörjningsplan och skapar riktlinjer för begravningsverksamheten. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du leder arbetet inom enheten på ett effektivt och systematiskt sätt och ser till att gällande rutiner följs och utvecklas. Du ser till att det finns en god dokumentation inom alla enhetens områden inklusive begravningsverksamhetens registratur och arkiv. I ditt ansvar ligger även att göra upphandlingar av tjänster och varor i enlighet med gällande riktlinjer och regelverk.

Vem är du?

Då arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt, lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper såsom social kompetens och ett starkt engagemang.

  • Du har en vilja och drivkraft att möta dina medarbetare med tillit och förtroende. Du är samtidigt tydlig och vågar fatta beslut.
  • Du är en kommunikativ, lösningsorienterad, stabil och trygg ledare som på ett uppmuntrande sätt vill leda enhetens medarbetare och verksamhet framåt långsiktigt.
  • Du uppskattar att arbeta både med övergripande strategiska frågor och operativt arbete och har förmåga att samverka på ett konstruktivt sätt med de förtroendevalda.
  •  Du delar Svenska kyrkans värdegrund.

Vi tror att du har en högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning eller annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet från ledande befattningar med eget personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du har erfarenhet av upphandling, avtal, förhandlingar och kravställning inom fastigheter och har arbetat praktiskt med frågorna i flera år. Kunskaper om kulturbyggnader och kyrkoantikvariskt stöd eller arbete inom motsvarande tjänst i Svenska kyrkan är meriterande. Du är en van användare av IT, till exempel Officeprogrammen/M365. Vi använder även specifika applikationer som Aveny, MyCarta med flera.

Är du intresserad?

Kontakta kyrkoherde Bo Jernberg 019–58 93 12 , bo.jernberg@svenskakyrkan.se

Fackliga kontaktpersoner

Kristoffer König, Kommunal, kristoffer.konig@kommunal.se010-442 92 27

Sista ansökningsdag 14 augusti

Tillträde sker efter överenskommelse. Tjänsten är tills vidare, heltid med reglerad arbetstid och flexibel arbetstid. Vi erbjuder friskvårdsbidrag. Du har tillgång till egen bil och som lägst B-körkort.

Ansökan med meritförteckning och personligt brev skickas till kumla.jobb@svenskakyrkan.se 

Intervjuer kommer att genomföras i två olika grupper med chefer, medarbetare och förtroendevalda. Vi använder oss utöver detta av ett konsultföretag för samtal och test.

Om oss

Vår vision är att vara ”kyrka mitt i byn”, närvarande, relevant och trovärdig. Vi hoppas på att vara en positiv kraft i bygden, en gemenskap med hög delaktighet och ideellt engagemang som tar ansvar för evangelium, människor, utveckling och miljö.

Kumla kommun är en expanderande inflyttningskommun som ligger två mil söder om Örebro med goda förbindelser. Här bor idag drygt 22 100 människor, ca 80 % av dessa bor inne i Kumla tätort. Kumla pastorat omfattar hela Kumla kommun och består av de tre församlingarna Ekeby, Hardemo och Kumla. I vårt pastorat finns högriskanstalten Kumla där vi har en tjänstgörande diakon och präst. Vi har fyra kyrkor, ett kapell och ett antal församlingshem och ekonomibyggnader. Pastoratet bedriver församlingsverksamhet och är huvudman för begravningsverksamheten.
Läs mer om Kumla pastorat på vår hemsida:
www.svenskakyrkan.se/kumla 

Vi har valt vår strategi för annonsering av den här tjänsten, kontakt med annonsförsäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes.