lantmateriet

Datum: 3 sep, 2019
Företag: Lantmäteriet
Plats: Gävle
Sista ansökningsdag: 23 okt, 2019
Kategorier: Ekonomi- och finanschefer, Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Chef för controllerfunktionen

Vi erbjuder dig

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

Som chef för controllerfunktionen ges du stora möjligheter att vara delaktig och påverka vidareutvecklingen av Lantmäteriets verksamhetsstyrningsprocess. En viktig uppgift är att stödja ledningen på olika nivåer i myndigheten i utformning och användning av metoder och system för ledning och styrning.

Rollen förutsätter ett stort engagemang för att få en god insyn i och kunskap om verksamheten. Detta för att kunna utgöra ett bra stöd till chefer i planering, uppföljning, analys och utvärdering av verksamheten.

Du deltar också aktivt i arbetet med att utveckla och effektivisera Lantmäteriet verksamhets- och ekonomistyrning samt deltar i arbetet med ständiga förbättringar av arbetssätt och interna rutiner.

En viktig uppgift är att genomförd utveckling präglas av enkelhet och att den får ett tydligt genomslag i verksamheten.

Du har ett direkt personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för Lantmäteriets controllergrupp på 12 medarbetare. Du ingår i ekonomienhetens ledningsgrupp tillsammans med två andra funktionschefer och ekonomichefen.

För att kunna leva upp till de förväntningarna som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel HR och kommunikation.

Din profil

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område, exempelvis inom ekonomi- eller samhällsvetarområdet.

Vidare ser vi att du har flerårig erfarenhet som chef med personalansvar för medarbetare i en controllerfunktion, gärna från offentlig sektor.

Personliga egenskaper vi söker är att du:

  • har intresse och förmåga att utveckla och ta tillvara medarbetarnas kompetens och stärka dem i yrkesrollen.
  • kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.
  • gör korrekta avvägningar och prioriteringar och har en förmåga att se situationer utifrån ett helhetsperspektiv.
  • är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella.
  • tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare tillsammans med andra mot uppsatta mål.
  • har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och leda i förändring.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

På huvudkontoret i Gävle finns våra myndighetsgemensamma enheter som levererar administrativa tjänster och är ett stöd till Lantmäteriets verksamhetsområden.

Här är du med och ser till att vardagen fungerar! Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum: 2019-09-23
Referensnummer: C30710-2019-17

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Gävle
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Peter Björebo
Ekonomichef
Telefon: 026-63 32 13

Fackliga företrädare

Anna Forsberg
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026- 63 33 79

Emma Wike
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 34 07

Ansök direkt