Chef för avdelningen för verksamhetsstöd

Vi söker en ledare som motiveras av förändring och som vill vara med och förverkliga Rädda Barnens ambitiösa strategi för 2017-2021

Att jobba för Rädda Barnen är att göra skillnad
Som medarbetare på Rädda Barnen vet du att ditt arbete bidrar till att göra världen till en bättre plats för barn och du är omgiven av engagerade kollegor som delar gemensamma värderingar. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas, här kan du påverka din egen karriär och erbjuds möjligheter till kompetensutveckling. Vår verksamhet finns både i Sverige och globalt och det ges möjligheter till internationellt samarbete och utbyte.

Om uppdraget
På avdelningen för verksamhetsstöd arbetar 30 medarbetare inom HR, IT, Inköp & Service och Ekonomi.
Genom verksamhetsstöd på strategisk och operativ nivå är avdelningen specialister inom dessa områden, främjar organisationsutveckling, lärande och driver ständiga förbättringar samt står för stabilitet och säkrar basfunktioner. I rollen ingår, utöver ett övergripande ansvar för att säkra att verksamhetsstöd levererar med hög kvalité, att i samarbete med ekonomichefen vara CFO för Rädda Barnen Sverige. Du är del av ledningsgruppen samt globala Finance Leadership Team och har personalansvar för fem chefer. Ett viktigt uppdrag i rollen är att fortsätta främja en kultur där avdelningens medarbetare agerar som möjliggörare och skapar förutsättningar för verksamheten att nå högt uppsatta mål. Inom ramen för uppdraget ingår att fortsätta utveckla avdelningen från administrativt stöd till strategiskt partnerskap, att ansvara för olika utvecklingsprojekt och att vidareutveckla en hållbar och kostnadsmedveten verksamhet.

Vem söker vi?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du som söker har följande kvalifikationer:

  • Minst fem års erfarenhet av liknande roll som ansvarig för verksamhetsstöd, där du varit en del av ledningsgruppen
  • Universitets eller högskoleexamen, gärna inom ekonomi och organisation
  • Relevant erfarenhet som CFO
  • Flera års ledarerfarenhet och erfarenhet av att leda chefer
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska
  • Erfarenhet av ledande roller i komplexa organisationer och internationellt arbete är starkt meriterande. Vi ser gärna att du varit med och drivit förändringsprojekt och motiveras av att leda i förändring. Alla medarbetare i Rädda barnen förväntas självklart efterleva organisationens värderingar. Personliga egenskaper vi ser är viktiga för att lyckas i rollen är god förmåga att leda och inspirera, resultatorientering, stark problemlösnings- och beslutsförmåga och att du är en god kommunikatör som samarbetar effektivt med andra.

 
Låter det intressant?
Rollen är en tillsvidareanställning med ett 3-årigt chefsförordnande som utgår från vårt trevliga kontor i Sundbyberg med önskat tillträde så snart som möjligt. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt och senast 1 maj. Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna Ulf Rickardsson, Chief Operating Officer and Deputy CEO på ulf.rickardsson@rb.se alt 08-698 91 11, under perioden 24-30 april kan du istället kontakta alt Elisabeth Dahlin, Generalsekreterare på 08-698 9130 eller Anna Nordström, HR-chef på 08-698 90 76.

Då vi är noga med att vara en säker arbetsplats för barn ber vi om utdrag ur belastningsregistret i samband med anställning.

Om Rädda Barnen
Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi ser en värld som tillgodoser varje barns rätt till liv och utveckling, trygghet och skydd och rätt till delaktighet. Vårt uppdrag är att verka för och inspirera till genomgripande förbättringar i hur barn behandlas och att uppnå omedelbara och bestående förändringar i deras liv. Rädda Barnen är en folkrörelse som stöds av närmare 179 000 medlemmar och givare. Vi är ca 350 anställda i Sverige varav ett 100-tal tjänster finns på regionala kontor runtom i landet, och ett 30-tal tjänster är internationellt placerade. Rädda Barnen är en av 29 medlemsorganisationer inom Internationella Rädda Barnen och tillsammans är vi närmare 24 000 medarbetare verksamma i mer än 120 länder.

Fackliga representanter är, för Unionen Matti Pohjola, matti.pohjola@rb.se och för Akademikerföreningen Aesa Pighini, aesa.pighini@rb.se.

Missa inget! Prenumerera på Chefs nyhetsbrev

  • Prenumerera på Chefs nyhetsbrev med det bästa från Chef.se.