print-2

Datum: 5 nov, 2019
Företag: Distriktsveterinärerna
Plats: Jönköping
Sista ansökningsdag: 19 nov, 2019
Kategorier: Ledarskap / Management, Ledning

Ansök direkt Tipsa en vän

Chef för Distriktsveterinärerna Sverige

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att leda och utveckla Distriktsveterinärerna i en strategisk riktning i en föränderlig värld med bland annat digitalisering, urbanisering och strukturförändringar på veterinärmarknaden. Du leder och driver verksamheten i denna förändring och med en ekonomi i balans.

Du kommer att leda en verksamhet bestående av många små enheter, där varje enhet arbetar efter förutsättningar på den lokala veterinärmarknaden. Lokal kännedom och anpassning av tjänster till djurhållningen i varje praktikområde är viktiga för Distriktsveterinärernas uppdrag.

Som högsta chef är du en viktig del av Jordbruksverkets övergripande ledningsgrupp samtidigt som du leder Distriktsveterinärernas ledningsgrupp med en biträdande chef, två regionchefer, chefer inom stödfunktioner och veterinär verksamhetskompetens.

Du samverkar även med andra organisationer på ledningsnivå och ansvarar för utformande av verksamhetsplanering, avtal och gemensamma styrdokument. Du arbetar rikstäckande för att bygga upp kontakter med leverantörer och affärspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god förmåga att leda medarbetare och en organisation i förändring. Du är en öppen och trygg ledare med chefserfarenhet från en högre strategisk nivå.

Du ska ha förmåga att utveckla verksamheter med ekonomiska utmaningar på en konkurrenssatt marknad i kombination med ett tydligt samhällsuppdrag. Du bör därför ha erfarenhet av att leda större verksamheter med ekonomiska resultatkrav.

Då samhällsuppdraget är en stor del av verksamheten bör du ha förståelse för ett arbete i en organisation som ytterst är politiskt styrd.

Du har en akademisk utbildningsbakgrund och det är meriterande om du har varit chef för en affärsdriven verksamhet. Du är tydlig, handlingskraftig och agerar med gott omdöme.

Du är en ledare med integritet och har lätt för att skapa kontakter och förtroende internt och externt. Vi tror att framgångsfaktorer i ditt uppdrag är att du leder och coachar med öppenhet och delaktighet ur ett helhetsperspektiv.

Som ledare välkomnar du omvärldsförändringar och har god förståelse för uppdragsgivare, samarbetspartners, kunder och medarbetare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Varmt välkommen att bli en av oss!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Christina Nordin, Generaldirektör
Mobil: 036 15 58 10
E-post: christina.nordin@jordbruksverket.se

Charlotte Gårlin, HR Partner
Mobil: 036 15 57 92
E-post: charlotte.garlin@jordbruksverket.se

Annelie Af Ekenstam, Seko
E-post: annelie.af.ekenstam@dv.sjv.se

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-15 58 38
E-post: eva.kjell@jordbruksverket.se

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93
E-post: maria.gustavsson@jordbruksverket.se

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-11-19
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6 – 15442/2019
Placeringsort går att diskutera men regelbunden närvaro i Jönköping är nödvändigt.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Om Distriktsveterinärerna

Är du redo för en spännande utmaning? Har du driv och engagemang att utveckla Distriktsveterinärernas verksamhet inför framtiden på en dynamisk marknad?

Vi söker en högsta chef för Distriktsveterinärerna, som finns på 80 mottagningar över hela Sverige från Tomelilla i söder till Kiruna i norr.

Tillsammans med 550 veterinärer, leg djurskötare och djurvårdare är vi på regeringens uppdrag en viktig garanti för tillgång till veterinärvård dygnet runt, året om, i hela Sverige.

Vi är också en operativ veterinärresurs vid utbrott av smittsam sjukdom samt erbjuder kvalificerad allmänpraktik för lantbrukets djur, häst och sällskapsdjur.

Distriktsveterinärerna är en affärsdriven verksamhetsgren inom Jordbruksverket och våra stödfunktioner finns i Jönköping.

Ansök direkt

Utvalda jobb

Chefsjobb

Utvalda jobb

Chefsjobb