Datum: 17 sep, 2018
Plats: Norrköping
Sista ansökningsdag: 2 okt, 2018
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare, Ekonomi- och finanschefer

Ansök direkt Tipsa en vän

CFO till Lantmännen Agroetanol

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Lantmännen Agroetanol är Sveriges enda storskaliga bioraffinaderi för produktion av spannmålsbaserad etanol samt en av Sveriges största tillverkare av foderprodukter och koldioxid. Vi har en hög hållbarhetsprofil och är en viktig aktör i omställningen till ett klimatsmart samhälle. Vi är 90 medarbetare och omsätter 2 miljarder kr.

Lantmännen Agroetanol AB söker nu en ny CFO som kommer att axla en viktig roll under vår fortsatta tillväxtresa tillsammans med Lantmännen Agroetanol.

Lantmännen Agroetanol söker en framåtriktad CFO till koncernens verksamhet i Norrköping. Lantmännen Agroetanol är ett expansivt bolag med stor tilltro på sina produkter och sin affärsmodell. De söker dig som vill vara med i bolagets fortsatta expansion som en viktig del av ledningen och som ansvarig för Lantmännen Agroetanols ekonomifunktion. Den breda rollen kräver en erfaren och dynamisk person med fallenhet för både affärer och det juridiska.

Tjänsten innefattar ett övergripande ansvar för ekonomi, controlling och analys samt IT. Som CFO har du det yttersta ansvaret för bolagets budgetprocess, uppföljning, analys, finansiell rapportering samt rapportering till koncernen, våra ägare och myndigheter. I din organisation ingår i dagsläget sju medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Övergripande ansvar för ekonomifunktionen samt de finansiella processerna i bolaget
 • Verka för att utveckla ekonomistyrningen i bolaget samt dotterbolag
 • Driva arbetet med målsättningar, strategi- och nyckeltalsarbete
 • Driva i Riskgruppen samt ansvara för riskuppföljning
 • Affärsnära controlling och ekonomistyrningsfrågor
 • Säkerställa en effektiv rapportering för bolaget samt dotterbolag
 • Ansvara för redovisning
 • Ansvara för företagets IS/IT frågor

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet som CFO, ekonomichef, senior controller eller liknande position samt har en akademisk examen inom ekonomi. Du har goda redovisningskunskaper i grunden. Vi ser gärna att du har en välutvecklad förståelse och ett intresse för affärer. Tidigare chefserfarenhet samt erfarenhet av ledningsgruppsarbete är meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av systemägandeskap. Du behärskar svenska och engelska och besitter en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift.

För att bli framgångsrik i rollen och trivas på bolaget har du en stark integritet och engagemang. Du är resultatfokuserad. Du trivs i en miljö präglad av utveckling, tillväxt och ett högt tempo där Du får utlopp för din flexibilitet, helhetssyn och kommunikativa förmåga får komma till användning. Du är prestigelös och uppskattar en roll där du är central i företagets fortsatta framgång. Som ledare är du trygg och intresserad av att utveckla både människor och processer. Företagskulturen inom Lantmännen Agroetanol präglas av öppenhet, helhetssyn och handlingskraft.

Vad erbjuder företaget dig?

En utvecklande och central roll i ett expansivt bolag präglad av en kreativ arbetsmiljö där du har stor möjlighet att vara med och påverka, både inom ditt eget ansvarsområde men även utanför.

Nyfiken?

Är du intresserad av tjänsten? I denna rekrytering samarbetar Lantmännen Agroetanol med Experis. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marcus Kahanek på Experis, 011-19 43 54 eller marcus.kahanek@se.experis.com.

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
 • Konkreta råd i ditt chefskap
 • Användbara metoder och verktyg
 • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

download-10
Chefsjobb Publicerat 17 Sep 2018

Chef Fastighetsbildning

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan? Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Enhetschef för student- och karriärservice, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning. Avdelning Enheten för student- och karriärservice ansvarar för allmän studie- och karriärservice till sökande och studenter samt karriärservice för doktorander och postdocs/forskare. Vi jobbar med att marknadsföra KI:s utbildningar […]
sk_logo_cmyk
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Kyrkoherde, Svenska kyrkan i Umeå

Vill du vara med och leda Svenska kyrkan i en av Sveriges mest attraktiva och expansiva städer? Nu söker vi en kyrkoherde som vill bidra till mera himmel i Umeå. Umeå är en stad med ung befolkning och storslagna drömmar. Här finns ett myllrande student- och kulturliv, Sveriges högst rankade sjukhus och världens bästa designhögskola. […]
nodra-logo_2rad_blapng
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2018

Chef avfallsinsamling

Ref ABV 2018/0136 Nodra AB vill göra det enkelt att leva i Norrköping. Vår affärsidé är att i ett klimatsmart Norrköping erbjuda alla invånare prisvärda avfalls-, bredbands- och vattentjänster med hög miljöambition och god service. Vi ansvarar för att hushåll och företag i Norrköpings kommun har tillgång till rent dricksvatten och att avloppsvattnet renas innan det […]
01360ab1e794bb68e59f2d790eeab18c
Chefsjobb Publicerat 30 Aug 2018

Vårdenhetschef till infektions- och lungavdelningen

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Infektions- och lungkliniken är en länsklinik med verksamhet inom infektionssjukdomar, lungsjukdomar och specialiserad vuxenallergi. Förutom infektions- och lungavdelningen har vi tre öppenvårdsmottagningar; infektion, lunga/allergi och sprututbyte. Vi står nu inför en omorganisation där vårdenhetschefsansvaret delas upp mellan två personer, en som ansvarar för slutenvården […]

Chefsjobb