upplandsvasbyloggabla

Datum: 13 jul, 2020
Företag: Upplands Väsby kommun
Plats: Stockholms län
Sista ansökningsdag: 23 aug, 2020
Kategorier: Bygg, Anläggning, Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Bygglovschef

Bygglovschef sökes till Upplands Väsby kommun

Är du en person med såväl kunskap inom och intresse för bygglovsområdet? Har du erfarenhet och viljan att leda andra inom kommunal eller statlig verksamhet? Sök då tjänsten hos oss i Upplands Väsby kommun som Bygglovschef!

Om oss och uppdraget

Bygg- och miljökontoret ansvarar för kommunens MBK-verksamhet, hanterar bygglovsprocessen och utövar tillsyn enligt bland annat miljöbalken. Med kontorschef som närmaste chef ingår du i kontorets ledningsgrupp tillsammans med Miljöchef och Kart och GIS-chef samt verksamhets- och ekonomicontroller.

Som Bygglovschef har du i huvuduppgift att samordna, leda och utveckla avdelningens två verksamhetsområden; tillsyn och bygglov. Du har personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar för avdelningen, som består av 11 medarbetare. I rollen ingår även ansvar för verksamhetsplanering och uppföljning på avdelningsnivå. Du vid behov föredragare i nämnd inom eget verksamhetsområdet. Det pågår även en digitalisering av vår bygglovsverksamhet, för att förbättra handläggningstider och stöd till sakägare vid ansökan och handläggning av deras ärendet. Målsättningen är att bli en av de främsta bygglovsverksamheterna inom Sveriges kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning inom verksamhetsområdet samhällsbyggnad eller motsvarande som bedöms likvärdig. Du behöver ha tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning inom kommunal eller statlig verksamhet, samt kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt men inget krav om du har kunskaper i Plan- och bygglagen (PBL).

Som person är du trygg och har bland annat förmågan att vara säker även i osäkra sammhang. Du är strukturerad och organiserar ditt arbete väl samt säkerställer att arbetet håller deadlines. För att lyckas och trivas i rollen behöver du även vara relationsskapande, du har lätt för att skapa nya relationer.

Vi erbjuder dig

Som chef har du möjlighet att delta i ett Mentorsprogram, antingen som adept eller som mentor beroende på ditt behov och kompetens. För att du ska känna sig trygg i din roll som chef hålls regelbundet utbildningar inom bland annat arbetsmiljö. Fyra gånger per år hålls även ett Ledarforum för kommunens alla chefer

Som nyanställd erbjuds du alltid en individuell introduktionsplan och en flexibel planering av arbetstid. Vi eftersträvas att våra medarbetare kan uppnå balans mellan arbetsliv och privatliv. Du har även tillgång till en förmånsprotal med bland annat friskvård och olika personalrabatter. Dessutom finns ett kostnadsfritt professionellt personalstöd, i form av vägledning vid psykosociala, privatjuridiska och ekonomiska frågeställningar.

Övrig information

Det är viktigt för Upplands Väsby kommun att rekrytera in rätt person på rätt plats! Därför rekryterar vi kompetensbaserat. På så sätt tror vi att vi kan hitta bästa matchningen av kandidat för just den här tjänsten.

Ansökan
Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post och brev. Alla ansökningar hänvisas till angiven länk i annonsen.

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.

 

Sysselsättningsgrad: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträdesdatum: 2021-01-01

Sista ansökningsdag: 2020-08-23

Kontakt: Bygg- och miljöchef Kennet Fredriksson 08-59097704

Fackliga företrädare: Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00

Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 700 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer på vår hemsida www.upplandsvasby.se eller vår karriär sajt www.upplandsvasby.se/karriar

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök direkt