stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm

Datum: 3 dec, 2018
Företag: Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 18 dec, 2018
Kategorier: Administration, ekonomi, juridik, Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Avdelningschef för personal och kompetensförsörjning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens.

Ditt uppdrag

I Stockholms stad vill vi att eleverna ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Här kommer du att arbeta med de framtida utmaningarna inom ramen för Möjligheternas Stockholm vilket innefattar förbättrade skolresultat, lika möjligheter att uppnå kunskapsmålen samt systematiskt förbättringsarbete som stärker lärandet i hela organisationen. Du som avdelningschef för avdelningen för personal och kompetensförsörjning kommer att vara en strategisk resurs för att verksamheten ska nå sina uppsatta mål. Avdelningen ger genom expertkunskap information, konsultation och utbildning till förvaltningens chefer samt verktyg för att hantera personal- och HR-frågor. Avdelningen ansvarar för utbildningsförvaltningens samlade strategiska arbete med kompetensförsörjning. Som chef i Stockholms stad arbetar du aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

Vad du kommer till

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad har cirka 15 000 medarbetare och 700 chefer. Här finns hela spektret från förskola till gymnasium. Avdelningen för personal och kompetensförsörjning är en stödavdelning. Avdelningen innefattar tre enheter med inriktningarna kompetensförsörjning, HR samt arkiv och registratur. Under avdelningschefen finns tre enhetschefer och en stab. Avdelningen består totalt av ett sextiotal personer. Avdelningschefen ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till utbildningsdirektören. Ditt arbete sker i nära samarbete med övriga avdelningar inom utbildningsförvaltningen.

Krav på dig

Vi söker en ledare som drivs av ett engagemang och en vilja att ständigt förbättra verksamheten. Som chef leder, motiverar och förser du andra med befogenheter för att effektivt nå gemensamma mål. Du blir en referenspunkt för andra och du skapar engagemang samt delaktighet. För att klara uppdraget behöver du vara mål och resultatorienterad men kan förändra din inriktning när målen ändrar sig. Du kan fatta beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter där du visar omdöme även under tidspress. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor där du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Samtidigt ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet där du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut och kan balansera olika intressen. Det är viktigt att du är aktiv i relationsskapandet där du skapar och underhåller goda relationer med verksamhetens olika parter.

Kvalifikationer

Utbildning

Du ska ha en akademisk universitets- eller högskoleexamen med för tjänsten relevant inriktning, exempelvis inom personal/HR, samhällsvetenskap, pedagogik eller juridik.

Erfarenhet

Du ska ha flerårig chefserfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Du ska ha arbetat på en strategisk nivå med personal och kompetensförsörjning. Vidare behöver du ha erfarenhet av att leda genom underställda chefer, av budgetansvar, verksamhets- och processutveckling samt av utvecklingsprojekt och analysarbete. Du ska ha erfarenhet av att etablera och utveckla förtroendefulla relationer och samverkan med fackliga organisationer, samt vara en van förhandlare. Erfarenhet från facklig samverkan inom skola är en merit.

Kunskap

För att klara uppdraget behöver du en mycket god arbetsrättslig kompetens samt god insikt i kompetensförsörjning och arbetsgivarprofilering. Du behöver även en god kunskap om pedagogisk utveckling och hur förutsättningar för detta kan skapas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som avdelningschef i Stockholms stad och utbildningsförvaltningen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tillträde enligt överenskommelse.
Antal lediga befattningar: 1
Referensnummer: 2018/7560. Skriv gärna i din ansökan att du hittade platsannonsen på chef.se.

Kontakt
Lena Holmdahl, utbildningsdirektör, 08-508 33 617
Patrik Biverstedt, chefsrekryterare, 08-508 33 485

Fackliga företrädare
Kjell Sjöberg, Sveriges skolledarförbund, 076-825 25 83
Olle Pettersson, Lärarförbundet, 076-12 21 743
Ragnar Sjölander, LR, 070-760 19 30

 

Ansök direkt

Utvalda jobb

sjo%cc%88v_cyan
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Direktör till Infrastrukturavdelningen

Experter på infrastruktur inom sjöfart Infrastrukturavdelningen bidrar till utvecklingen av sjöfarten och transportinfrastrukturen genom att bereda förslag på projekt till nationella planen för transportsystemet, genomföra utredningar och hantera remisser. Planering inför genomförandet av de stora farledsprojekt som är fastställda i nationella planen för transportsystemet och som omfattar fem miljarder kronor avseende sjöfart, samt andra utpekade […]
vgs-ny
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Retail Manager sökes till Volkswagen

Volkswagen är ett av marknadens hetaste bilmärken. Vi är det näst största bilmärket sedan många år och framtiden ser ljus ut med fina lanseringar av SUV och därtill en kommande flora av elektrifierade fordon! Volkswagen kommer bli det mest köpta bilmärket av privatpersoner under hela 2018, vilket är ett resultat av vår fina produktportfölj, våra […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 5 Dec 2018

Kommunikationsdirektör

Världen förändras och vi med den, men några saker vet vi säkert: Karolinska Institutet är en arbetsplats för den som gillar utmaningar och framför allt en arbetsplats med stort engagemang, i stark utveckling. Du får: motiverade kollegor och medarbetare och som brinner för sitt uppdrag – att bidra till att förbättra människors hälsa. Du är: […]
stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm
Chefsjobb Publicerat 3 Dec 2018

Avdelningschef för personal och kompetensförsörjning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och […]
krono
Chefsjobb Publicerat 22 Nov 2018

Teamchef som vill leda i förändring till Falun

Vi ser möjligheter, gör du? Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I […]

Chefsjobb

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden