svenska-kyrkan-3

Datum: 9 sep, 2020
Företag: Svenska kyrkan
Plats: Uppsala
Sista ansökningsdag: 29 sep, 2020

Ansök direkt Tipsa en vän

AVDELNINGSCHEF KYRKOLIV TILL SVENSKA KYRKAN

Till avdelningen för kyrkoliv på det nationella kyrkokansliet i Uppsala söker vi nu en avdelningschef som vill bidra till att utveckla stödet till stift och församlingar. I rollen som avdelningschef är du med och formar Svenska kyrkans framtid och skapar förutsättningar för stift, pastorat och församlingar i deras viktiga arbete!


Om uppdraget

Avdelningens övergripande uppdrag är att utveckla och samordna stöd till stift och församlingar i arbetet med den grundläggande uppgiften, främja ett rikt och mångfaldigt kulturliv samt arbeta med officiella relationer till andra kyrkor, samfund och religiösa organisationer. I uppdraget ingår att utveckla och samordna Svenska kyrkans hållbarhetsarbete, samhällskontakter, påverkansarbete och företrädarskap, främja forskning, teologisk reflektion samt bistå med kunskapsbaserade underlag för analys och beslut.

Som avdelningschef leder du verksamheten genom din avdelningsledning och med stöd från en mindre stab. Avdelningen omfattar enheterna Analys och forskning, Ekumenik och teologi, Diakoni och hållbarhet samt en stab med gruppledare policy och gruppledare processledning, i nuläget ca ett fyrtiotal kompetenta medarbetare. I ditt ledarskap förväntas du arbeta målinriktat för att skapa en attraktiv arbetsplats som erbjuder medarbetarna en god arbetsmiljö kännetecknad av delaktighet och samarbete. Du har i uppdrag att fullfölja ett pågående utvecklingsarbete samt leda avdelningens verksamhetsutveckling i nära samverkan med styrorgan och ärkebiskop. Du ansvarar för beredning av analyser, rapporter och beslutsunderlag till kyrkostyrelse, biskopsmöte, råd och utskott.

Avdelningschefen har en viktig och samordnande roll i organisationen och med befattningen följer många kontakter inom hela Svenska kyrkan, men även externt. Tillsammans med dina chefskollegor ingår du i kyrkokansliets ledningsgrupp och rapporterar till generalsekreteraren.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom teologi eller religionsvetenskap samt är prästvigd. Du har mycket god förståelse för Svenska kyrkan – såväl församlingslivet som kyrkans organisation, är medlem och delar våra värderingar. Du är en erfaren och i förändring erkänt duktig ledare som är van att leda och utveckla andra chefer. Vi ser att du har verkat i en organisation ledd av förtroendevalda och har en känsla för hur du på bästa sätt navigerar i en demokratisk och komplex organisationsstruktur. Samverkan och etablering av goda relationer mellan nationell nivå, stift, församlingar och pastorat samt kyrkans styrorgan blir också en nyckel till framgång. Du har mycket goda kunskaper att formulera dig på svenska och engelska. Goda ekonomiska kunskaper och erfarenhet av verksamhetsstyrning är viktiga meriter för att kunna göra ett bra arbete.

Vi ser framför oss att du är van vid att etablera, upprätthålla och utveckla relationer i ditt arbetsutövande. Du är strategisk, strukturerad och utvecklingsbenägen. Som ledare är du trygg, öppen och tydlig i din kommunikation. Du förstår kraften i att kommunicera på ett lyhört sätt för att framgångsrikt nå resultat. Vidare kännetecknas ditt ledarskap av hög integritet och att du är en inspirationskälla för andra.


Välkommen med din ansökan!

Du visar ditt intresse via signerarekrytering.se där du bifogar CV och ett motivationsbrev om varför du är vår nästa avdelningschef för kyrkoliv. Eftersom urval sker löpande tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt, men senast den 29 september. Observera att intervjuer med uppdragsgivaren kommer att ske den 7/10 och 8/10. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60 eller Priscilla Paulin, tel. 070-456 63 65.

Fackliga företrädare:
Katarina Ottosson (Vision), Henrik Fröjmark (Akavia) och Andreas Sandberg (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail eller kyrkokansliets växel 018-16 95 00.

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.

 

Ansök direkt

Inga poster hittades!

Inga poster hittades!